| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jedno a jedno nejsou vždycky dvě

[<<Předchozích 280] Příspěvky 281290 z 937 [Dalších 647 >>]
Tvoje horší já
18.10.2009 22:27:25
Jenže, Brebino, ty děti s ročním odstupem nemáš. Tak v podstatě nemáš s čím srovnávat.
Fakt by to chtělo maminku, co má děti rok po sobě a dvojčata k tomu, ta by to mohla rozetnout.~;)
Katka
  • 
18.10.2009 22:25:38
Já zrovna zažívám něco podobnýho. Mám manžela který má již tři týdny zdrátovanou zlomeninu nohy, nemůže chodit, jenom leží dojde si akorát na wc, já mám antibiotika, pěkná angína, bohužel musím pětiletá dvojčata vozit do školky, která je vzdálená pět km, a musím do práce, manželova nemocenská je docela nízká a pokud bych odpadla ne nemocenskou i já tak sme v pr... Já můžu nemoc vyležet až bude manža schopnej chodit do práce a to je tak za půl roku.
Brebina, E+M
18.10.2009 22:23:04
Naprosto s tebou souhlasím, problémů okolo dvojčat je daleko více než u dětí s ročním odstupem.
Nejhorší období pro mě bylo, když nechtěli už jen ležet, ale také nebyli schopní sami sedět.
Auto jsme neměli a ještě nemáme, k lékařům jsme jezdili vlakem a problém to byl obrovský, protože narvat široký dvojčatový kočárek do uzoučkých dveří a chodbiček byl velký problém, museli jsme tašky s miminky vyndat z kočáru, kočárek složit, odložit tak aby nikomu v chodbičce nepřekážel a hledat volné místo k sezení. Když ale už děti odrostli taškám, nastal problém jak to všechno pobrat??? Koupila jsem klokanky, jedno dítě jsem měla já + tašku s jídlem a náhradním oblečením+můj batoh a manžel měl druhé dítě a složený kočárek - tomu říkám príma cestování~t~~t~

Do obchodů jsem se prostě nevlezla, kočárek jsem musela pořád nechávat venku, což znamenalo bleskový nákup jen toho nejnutnějšího...
Kupovat vše 2x je prostě normální
Navštěvovala jsem s dětmi cvičení pro maminky s miminky, ještě že byly ostatní maminky tak ochotné pomoci při chůzi do schodů či různých cvičeních, sama bych to prostě nezvládla, nejsem chobotnice....
Teď už chodíme do školky, to znamená všechno 2x koupit, platit, dělat....
Tvoje horší já
18.10.2009 22:22:43
Tak mě napadá, nemyslíte si náhodou některé, že snad matky s dvěma dětmi rok, dva po sobě berou dva rodičáky?
Nic ve zlém, moje babička si to taky myslela o mně, první dva mám po dvou letech.
Ono to tak totiž krátce fungovalo v osmdesátých letech, pokud se nepletu. Pokud děti byly do dvou let od sebe, dávka byla dvojnásobná.
štěpánka
  • 
18.10.2009 22:09:08
Jano Budilko, na tom jsme se přece už shodly. Reagovala jsem na to, že jsi psala, že těch 5 - 10 min při porodu je prd, takže to mají dvojčatovky snadnější a můžou naběhnout dřív do práce. To mě s odstupem více než 10ti let fakt pobavilo, protože těch 5-10 minut bylo nejhorších v mém životě, když dojče A bylo již venku a dvojče B se otočilo tak šikovně, že se zašprclo a nešlo ven. Naštěstí porodník asi nerodil dvojčata prvně, takže odborným chvatem ve mě otočil neposluchu hlavou dolů a šlo to (dle manžela z ruky mu viděl jen rameno). Taky jsem ti chtěla připomenout, že tomu "snadnému porodu" předchází obvykle nesnadné těhotenství (to znáš sama i bez dvojčat) a ve 3 letech rozhodně moje děti nebyly (na rozdíl ode mě, já bych šla hned, vůbec mi nesedělo být s nimi tak dlouho doma) dost zralé na to abych je loupla do školky, holt se na nich ta nedonošenost podepsala.
A vůbec nezpochybňuju, že dvojčatové rodiny nemají automaticky různé problémy, o kterých se tu píše a tyto zdrav.potíže naopak mohou mít rodiny s dětmi po sobě, narozené jednotlivě. Tož tak...
Zdá se mi, že se spolu stále točíme trochu kolkolem dokola a proto raději: Howg!!!~a~~a~~a~
18.10.2009 22:05:26
Tak například noční režim. Vstávat k dvěma novorozencům je rozdílné, než novorozeně a roční dítě, které spí téměř celou noc. Já vím, že namítnete, že u vás roční dítě nespí celou noc atd., ale většinou je běžné, že nepotřebuje co dvě hodiny krmit.
Dále roční dítě, když se začíná učit chodit a druhé dítě je mimino v kočárku, je určitě rozdílné, než když obě děti naráz začínají chodit a nevíte, koho držet dřív.
Materiální oblečení - postýlky, jídelní židličky, autosedačky, to všechno se dá podědit, u dvojčat nelze, tam se musí všechno naráz.
Diskriminace - zažila jsem, že dvojčatový kočárek nepustili do obchodu; nevzali do kroužků, protože bylo jen jedno místo atd.
Já vím, že budete mít na to asi spoustu námitek, jak je to u vás jinak, ale je to zkrátka můj názor, který nezměním. Už jsem psala, že to nemusí být zrovna vyšší RP, ale nějaká vyšší finanční pomoc by tu být měla. A navíc já si opravdu myslím, že počet těhotenství se dá velmi ovlivnit, zatímco počet plodů ne.
Brebina, E+M
18.10.2009 22:02:44
Jednodušší to rozhodě nemá, moje panenka a panáček narození v 33+1 tt vážily 1,48 a 1,92 a vypiplat byla celkem fuška - nedonošené a ještě dvojčata, z nichž jedno s lehkou DMO.... to není dobrá kombinace pro matku s jedním RP
štěpánka
  • 
18.10.2009 21:54:16
No jasně, vždyť jsem psala že by měly taky nějaký násobek. Pak by všechny matky měly v zásadě stejně a bylo by zbytečné se trumfovat s dvojčatovostí....
Tvoje horší já
18.10.2009 21:35:03
Ta moje kámoška je z jižní Moravy (tedy ne původem) a má kluka-holku-kluka-holku. Hezký, ne?
Diva.Bara
18.10.2009 21:29:20
Štěpánko jasně taky by se mi to líbilo, ale velmi pochybuji že toto někdy projde. Další věc, a co maminky s dětmi blízko sebe (třeba 15měs), ty si stihnou vybrat jen část rp?
[<<Předchozích 280] Příspěvky 281290 z 937 [Dalších 647 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.