Kimmy, 2 deti |
| • |
21.10.2009 12:51:10
Grainne - a pokud vetsina lidi si bude prat podvadet na danich - ma byt takovy system vymyslen? Myslis, ze skutecne neni nutne, aby system daval smysl a bral do uvahy zajmy statu jako takoveho - ale jen zajmy vetsiny lidi bez ohledu na to, jaka ta vetsina je? Proc by tedy byl zvysovan vek odchodu do duchodu? Myslis, ze vetsina lidi si preje co nejdele pracovat? Proc by se tedy melo deregulovat najemne, kdyz jiste je vetsi skupina lidi, ktera v regulovanem najemnem zije, nez tech, kteri tyto byty vlastni...
Stejne tak si nemyslim, ze by si vetsina lidi prala mit zkorumpovane politiky ani neschopnou justici - a prece to tak funguje... Politika statu by se mela ridit tim, co je spravne, mela by podporovat lidi, kteri pracuji a jsou poctivi a nepodporovat lidi, kterym se pracovat nechce. |
Kimmy, 2 deti |
| • |
21.10.2009 12:36:29
Hanko - ty nechces pomahat lidem ze stredni tridy???? Prosim te - a kdo si myslis, ze tu ekonomiku podporuje nejvic?? Ty prodavacky a tatinkove od pasu? Je to prave stredni trida, kterou by si stat mel hyckat a pestovat - protoze prave stredni trida do te statni pokladny odvadi nejvic!!! To prece neni o kupovani hlasu - to jsou zakladni logicke uvahy - protoze na prodavackach a delnicich holt ekonomiku nepostavis - kdybys mela rozdavat jen to, co odvedou skupiny s nejnizsimi prijmy, tak bys nemela co rozdavat!
Máma, která dělá prodavačku a táta co dělá u pásu v továrně a mají 5 dětí - kolik takovych rodin v CR je a proc by prave oni meli byt uprednostnovani na ukor te stredni tridy, ktera ma 2-4 deti a tvori naprostou vetsinu danovych platcu? Jestli je neco nefer, tak je to prave tahle tvoje predstava, ze stredni trida by mela akorat solit a nic nedostavat - ba ani by ji nemelo byt povoleno si ponechat neco vice z toho, co si sami vydelaji. Proc mas pocit, ze deti stredni tridy si podporu nezaslouzi - cim se tyto deti provinily? Pro rodiny invalidu a dalsich nemohoucich jsou tu uplne jine davky - tady se bavime o zdravych praceschopnych rodicich zdravych deti. Vsechny tvoje argumenty o tom, ze rodina se sedmi detmi by nebyla zvyhodnena, jsou s odpustenim nesmyslne - kolik proboha rodin ma dneska sedm nebo tech deset deti??? Ty se tady zabyvas tim, ze rodin vicercat neni zas tak moc, aby ovlivnily statni rozpocet - ale hrozne ti vadi, ze nizkoprijmove rodiny se sedmi detmi by malo profitovaly z danovych odpisu - Hanko - ruku na srdce - kolik tech rodin realne existuje? Rodiny se sedmi detmi budou az na vyjimky (ktere vim, ze existuji a rada ctu o panu Naglovi a dalsich - ale neverim, ze je jich opravdu vyznamna skupina) - spise rodiny neprizpusobivych obcanu, kteri si z porodneho a RP delaji dobre zivobyti - a nad temi me litost nepopada. Z tveho prispevku na me zazniva dost velka zast vuci stredni tride... tak ja nevim, co si pod pojmem stredni trida predstavujes - jsou to ucitele, jsou to urednici, jsou to drobni podnikatele - proc mas pocit, ze oni dostavaji tak obrovske spousty penez, ze si nezaslouzi podporu statu. Proc si myslis, ze oni by meli tu statni pokladnu naplnit pro ty delniky? Ja jsem zazila to oslavovani horniku a delniku - a opravdu si nemyslim, ze by meli byt staveni na takovy pedestal tech nejvetsich chudaku, o ktere se stat proste musi postarat, protoze oni sami to nezvladaji. Jsem presvedcena, ze velka skupina lidi v CR, kterym se "nevyplati" pracovat, pochazi predevsim z teto prijmove skupiny. Jak uz jsem psala - bezdetnym z jejich prijmu zbyde na radovanky dostatek a nevidim nejmensi duvod je nejak danove chranit. Lidem, kteri se trosku o podstavu veci zajimaji, je jasne, ze podpora rodin s detmi je nutna a odpisy z dani je to nejlepsi a nejjednodussi reseni. Protoze bez deti bude zemi tezko a bezdetni rozhodne nijak netrpi, pokud zaplati plnou vysi dani... |
Kimmy, 2 deti |
| • |
21.10.2009 12:17:46
Hanko, nemyslim si, ze danova struktura ovlivnuje rozhodnuti lidi mit ci nemit deti. Nicmene ty jsi psala puvodne, ze solidarnost bezdetnych by mela mit sve meze - a ja si nemyslim, ze by bezdetni meli mit nejakou specialni danovou ochranu. Proste kdo ma deti, mel by platit na danich podstatne mene (do doby, nez deti dospeji, pak by se to melo vyrovnat)
Tvoje slova byla ide, kteri maji prijmy a take by si moc prali investovat je do deti, ale nemohou a tak by meli mit motnost sve prijmy inestovat do neceho co jim dela radsot, do cestovani, rekreace, vzdelavani - cekohokoli - a ty bys je zdanovala, protoze kdyt nemohou investovat do deti tak at tyhle sve penize neinvestuji, ale sup vezmeme jim je a dame je tem s detmi... a na to jsem ja odpovidala, ze bezdetnym lidem i po zdaneni na vsechny ty radovanky zbyde dost penez a proto nevidim duvod jim dane nejak snizovat. Nechapu, co je na tom za populismus - dane jsou proste dane. Co je na danich neslusneho taky nechapu - viz tvoje veta Ale jistou davku slusnosti vuci lidem, kteri deti mit nemohou vyžaduji. Pises Prijem otce rodiny nebude vyssi kdyt bude mit jedno dite nebo deset, takte od jisteho poctu deti uz nebude od ceho odecitat a kde usetrit na danich. Takte ten co ma dejme tomu tri deti usetri na danich stejne jako otec s deseti detmi. Bity na tom budou deti. Je to populisticke prohlaseni, snizovat dane rodinam s detmi podle poctu deti.. - ale to je samozrejme extrem - protoze u 10 deti pak zas asi budou takove socialni davky, ze nejake odpisy budou irelevantni. Kde jsou ale tyto odpisy velice dulezite jsou prave v te kategorii 0, 1, 2 nebo 3 deti - coz je valna vetsina v CR a vetsine vyspelych zemi - a tady uz danove odpisy podle poctu deti davaji veliky smysl. Jak pises v pozdejsim prispevku Hanko, nemyslim si, ze danova struktura ovlivnuje rozhodnuti lidi mit ci nemit deti. Nicmene ty jsi psala puvodne, ze solidarnost bezdetnych by mela mit sve meze - a ja si nemyslim, ze by bezdetni meli mit nejakou specialni danovou ochranu. Proste kdo ma deti, mel by platit na danich podstatne mene (do doby, nez deti dospeji, pak by se to melo vyrovnat) Tvoje slova byla ide, kteri maji prijmy a take by si moc prali investovat je do deti, ale nemohou a tak by meli mit motnost sve prijmy inestovat do neceho co jim dela radsot, do cestovani, rekreace, vzdelavani - cekohokoli - a ty bys je zdanovala, protoze kdyt nemohou investovat do deti tak at tyhle sve penize neinvestuji, ale sup vezmeme jim je a dame je tem s detmi... a na to jsem ja odpovidala, ze bezdetnym lidem i po zdaneni na vsechny ty radovanky zbyde dost penez a proto nevidim duvod jim dane nejak snizovat. Nechapu, co je na tom za populismus - dane jsou proste dane. Co je na danich neslusneho taky nechapu - viz tvoje veta Ale jistou davku slusnosti vuci lidem, kteri deti mit nemohou vyžaduji. Pises Prijem otce rodiny nebude vyssi kdyt bude mit jedno dite nebo deset, takte od jisteho poctu deti uz nebude od ceho odecitat a kde usetrit na danich. Takte ten co ma dejme tomu tri deti usetri na danich stejne jako otec s deseti detmi. Bity na tom budou deti. Je to populisticke prohlaseni, snizovat dane rodinam s detmi podle poctu deti.. - ale to je samozrejme extrem - protoze u 10 deti pak zas asi budou takove socialni davky, ze nejake odpisy budou irelevantni. Kde jsou ale tyto odpisy velice dulezite jsou prave v te kategorii 0, 1, 2 nebo 3 deti - coz je valna vetsina v CR a vetsine vyspelych zemi - a tady uz danove odpisy podle poctu deti davaji veliky smysl. Jak pises v pozdejsim prispevku Ti co si chtějí užívat, si pro tohle dítě pořizovat stejně nebudou !!! - proto si nemyslim, ze by tito lide meli byt nejak danove zvyhodnovani. |
Kimmy, 2 deti |
| • |
21.10.2009 12:00:41
Hanko - RP NENI hodnoceni prace matky a NENI to plat za to, ze mas deti!!! Proto se jeho vyse nemuze pomerovat kvantitou dodanych deti! To si fakt myslis, ze by se to proste melo pocitat od kusu?
Rozumim tvemu uvazovani - ale nesouhlasim s tim, ze stat by mel automaticky prevzit zodpovednost za pocet deti... tak jako se treba socialni pojisteni nebo zdravotni pojisteni neodvadi podle toho, kolik mas deti a kolik tedy potencionalne tve deti budou statni pokladnu stat... Ja nemuzu souhlasit s jakymkoli navysovanim RP, protoze ja si myslim, ze uz ted je nesmyslne vysoky. Leda by se vyplacela jednorazova davka na dite - nejake vyssi porodne, ale zrusil by se RP a ponechalo pouze PPM, ktere je pomerne platu... pak by se to asi vyrovnalo. Ale koncept RP se neodviji od toho, kolik deti najednou porodis. |
Kimmy, 2 deti |
| • |
21.10.2009 11:43:56
Hanko - rodicu vicercat pribyva i diky rozmachu IVF. Nekdo to tu uz psal - proc by rodice vicercat meli dostavat skoro prumerny plat? Rodice vicercat JSOU zvyhodneni delsi PPM a vyssim porodnym - ale opravdu si nemyslim, ze by stat mel prevzit na sva bedra i obstaravani plinek a nevim, ceho jeste. Svedsko je mozna vyjimkou, ale v jinych zemich stat naprosto kasle na to, kolikatercata lidi maji a maji tam mnohem kratsi RP a mnohem mene ochrany pro matky - takze opravdu nemam pocit, ze stat mel svou podporu jeste zvysovat. Nejde o konkretni cislo zatizeni statni pokladny - protoze to se jiste bude menit kazdy rok - ale o to, ze rodicum taky nikdo nezvedne plat jen proto, ze maji dvojcata a stejne tak stat nema povinnost hradit naklady s vicercaty spojene - a nemel by mit! Stat uznava odlisnou situaci vicercat vyse zminenymi vyhodami. Ceske vyhody pro matky jsou velice stedre. Kdo si porad jeste stezuje, jak ma malo, by se mel opravdu nad sebou zamyslet.
|
darkwhite |
| • |
21.10.2009 11:26:53
Já nic nechci - a budeš tohle říkat i za padesát let až nebudeš schopná ani sama dolézt na záchod se "vychcat". Nebo budeš volat o pomoc někoho, ať ti pomůže? Jen aby se někdo našel s porodností 1,2 dítě.
|
Teraza Horáková |
|
20.10.2009 22:20:14
Hani, dvojčata kalup prostě jsou, píšeš o tom srovnávání, mám ho - poměrně blízko. OSOBNĚ BYCH NEMĚNILA.
psala jsem, že mám manžela, co přišel o práci, když nehledal práci - v půlroce jsem zajížděla podnikání já, tak lítal s kočárkem. V roce se ke mně připojil. I to, že mám super mámu a ještě k tomu sestru. Jedno dvojče hodné (někdy) - druhé hyperakce. Aktuálně mám kamarádku - syn 3 roky, druhý rok. To, co čekala a zažívala ONA - ÚPLNĚ STEJNĚ VYBAVENÁ - tzn. tatík doma v 16.00, babička, tetička, mám pocit, že bych snáze prožívala snad i trojčata. Ten větší synek je zčásti samostatnej, už v noci i spinká, ten malý je prostě hyperaktivní, co rozloží babičku, tetičku, maminku, tátu a v případě nejhorším i bráchu. Buď jsem to zapomněla, nebo je to prostě někdy a někde ještě o něco vydatnější. Na to je jediný recept... vyrostou. |
Hanka 75 |
|
|
20.10.2009 21:44:27
Ahoj, určitě se mnou nemusíš souhlasit, to chápu. Já jsem psala o své zkušenosti, že mohu za sebe poctivě napsat, že považuji za snažší mít roční dítě a miminko než dvojčata. Mám roční dvojčata, takže si myslím, že moje srovnání má kapacitu mít obecnější vypovídací schopnost. Vím, jaké to bylo mít dvojčátka a jaké to je mít roční dítě, takže mít roční dítě a miminko už dávám dohromady dvě své zkušenosti.
Je to nepříjemné, když kojíš miminko a roční dítko dělá neplechu, umím si představit. Ale myslím, že roční dítko už lze někdy umístit do ohrádky, postýlky a druhé kojit. Ne vždycky, ne vždycky (většinou) tam bude celou dobu spokojené, může třeba také dát nožičku do žbrdlin, musíš vstát, uklidnit ho...druhé přestat kojit, ale pořád dle mého soudu lepší než když já jsem kojila jedno miminko, a druhé dítě chtělo také jíst a třeba 20 min srdceryvě plakalo. Roční dítko už dokáže něco pochopit, už také není třeba většinou mu vždy ihned vyhovět. Ale nevyhovět hladovému miminku je (bylo pro mne-každý to tak jako já vnímat nemusí) strašné. Jedno jsem kojila, druhé řvalo hlady vedle mne, samozřejmě vůbec nechápalo, že mu říkám, že za chvíli také dostane, nepomohlo žádné konejšení, nemohla jsem ho vzít do náruče, pochovat ho, hlazení nepomáhalo (spíš ho provokovalo), pro mne strašné. Ale každá maminka dvojčat to jistě neprožívá tak jako já, ani třeba nemůže. Já měla babičku a ta pochovala, když se sešli, a jen někdy jsem byla sama a nastali takovéto situace. Ale je mi jasné, že tohle nemá každá maminka a že pak děti pláčí a je třeba si zvyknout. Vím, že kdybych neměla já nikoho na pomoc, tak asi zvolím (teď, tehdy jsem se hrozně bála, že tím přijdu o kojení pro děti, které jako dvojčata prý mívají oslabenou imunitu) flašku pro toho druhého hladovce. O kojení bych tím asi nepřišla. Ale to vím ted. A i tak to byl takový kalup, že opravdu si myslím, že pro mne by bylo méně náročné mít roční dítko a k tomu miminko. Ale to je nepřenosná zkušenost, jaké to je mít dvě miminka a do jisté míry je jistě nepřenosné i to jaké to je mít roční dítko a novorozené. Snažím se představit si za úskalí, no že pro jednoho vaříš (já ale zatím jen otevírám skleničky a k tomu sem tam něco vařím), no já bych stejně radši pro jednoho vařila a pro druhého kojila. Přebalování dvou miminek mi přijde náročnější než když je jedno starší. No už chtějí své, jít ven atd., ale dá se to podle mne byt někdy s obtíženi skoubit s programem kojení a spaní miminka. Co je asi nároční, že máš bricho, třeba těhotenské potíže a k tomu taháš, zvedáš další dítě. Ale bríško s dvojčátky také vydá za dost. Ale to asi je náročné, kor když se člověk třeba důvodně o druhé těhotenství bojí. že nemůžeš mít takové aktivity jaké bys měla sjedním dítkem, ale já je s dvojčaty také nemám. Skoro z ničeho není výhoda, že jsou dvě stejně staré-zatím. Určitě to bude výhoda, až budou starší, ale to u skorodvojčátek myslím také, že si vyhrají atd. No uvidím, snad si to nemaluju ![]() |
Hanka 75 |
|
|
20.10.2009 21:03:32
No a kolik těch rodičů vícečat u nás je, kolik by asi stát stálo jim přidat - to je podle mne opravdu naprosoto zanedbatelná položka ve státním rozpočtu. Dálnice by kvůli tomu určitě nezůstali nedostavěné (a bohužel se kvůli tomu nebude kolem dálnic ani méně krást :-(
|
Hanka 75 |
|
|
20.10.2009 21:01:44
Kimmy, tak dobře čti:
Píši: A v kontextu našeho rozpočtu, to je směšné, co asi tak stát ušetří na tom, že maminkám vícečat nezvýší rodičák ?¨ Tak se zamysli, kolik by stál např. 1,5násobek rodičáku pro majinku dvojčat a 3-násobek rodičáku pro maminku trojčat (u první bych volila rodičák vyšší jen např. do 2 let věku dítěte) u rodičů trojčat do 3-4 let věku. Jak už jsem psala, stát o nic nepřijde, protože maminka vícečat vychová více děti najednou a kdyby vychovávala jedno dítě, pak po 3 letech porodila další a po dalších třech další) tak výchova takto vychovávaných a plánovaně porozených dětí stojí stát 2x, 3x více. A vlastně asi ještě mnohem více, protože takováto maminka mnohem pozdji začně platit zase daně... i když maminky trojčat se také asi nazpojují do prac. procesu a nezačnou platit daně po třech letech věku dítěte. Ale už nárok na rodičák nemají :-( A kolik těch vícečat u nás je. Píšeš o výdajích na RP, ale já píši a volám jen o zvýšení u rodičů vícečat. O kolik více odpracuje maminka trojčat !!! Proč by neměla být ohodnocena trojnásobně, když odvede trojnásobek práce. A kdyby taktole pracovala třikrát tak dlouhou dobu tak třikrát víc dostane !!! Jenže ona nemůže, musí odvést třikrát tolik práce ve stejné době jako maminka jednoho miminka. Mě to připadá šíleně nefér. A at počítám, jak počítám, tak stát by na tom netratil, kdyby ji ohodnotil spravedlivě. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.