| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jedno a jedno nejsou vždycky dvě

[<<Předchozích 290] Příspěvky 291300 z 937 [Dalších 637 >>]
Tvoje horší já
18.10.2009 21:26:54
Fajn, je pravda, že dvojčata bývají v průměru častěji nedonošená, to jo.
Ale zase, není to pravidlo. Třeba jsou děti, co nejsou z dvojčat a měly pod půl kila.
A zase jedna známá porodila dvojčata 3,75 a 3,85, i ostatní dvojčata, co momentálně znám, měla velmi slušné porodní váhy.
Takže možná spíš by se mělo myslet na podporu rodin nedonošených dětí než rodin s dvojčátky (sestře se narodila pidi panenka 1,30, přitom měla doma 17ti měsíční druhou panenku - malinkou vypiplala, bude mít rok, je moc šikovná, no řekni, myslíš, že to v téhle kombinaci má jednodušší než maminka dvojčátek?)
Brebina, E+M
18.10.2009 20:52:12
Tady se ale neřeší jedno velké dítě a miminko, ale nepoměr mezi RP na dvě po sobě narozené děti versus dvojčata!!!

Mám také dvojčata, sice už mají 3 roky, ale stát mi platil pouze "na dceru" - syna jsem z pohledu úřadů prostě neměla, což je smutné, protože právě syn mám zdravotní potíže. Nyní jsem s ním na prodlouženém rodičovském přízpěvku ze zdrav. důvodů a moc ráda bych odhlečila státu a šla do práce, jenže to bohužel nejde. Zaměstnavatel mě propustil ihned, když jsem ho požádala o prodloužení možnosti zůstat na rodičáku,t akže teď jsem nezaměstnaná a nemám možnost se vrátit ani na částečný úvazek - jak jsem zamýšlela od ledna /momentálně nemůžu, jedu se synem do Lázní/, co bude po novém roce netuším.....

MartinaNov (dva rošťáci
18.10.2009 20:35:36
bavíme se o standardech, porod doma pro mne není standard, ale naprostý hazard, ale to je na jinou diskusi.

V případě, že nastane výše popisovaná situace, spousta lidí zjistí, že nemá ani na plombu u zubaře....
18.10.2009 20:05:22
To, jdou naše daně na postižené, sirotky apod. mi nevadí, spíš mi vadí, že tyhle peníze jdou i na lidi, co prostě dělat nechtějí, na vězně, na feťáky apod., prostě na lidi, co si za své problémy můžou sami... a na děti, které jednou budou za stát platit jeho dluhy, už prostě nezbývá...
Vladi
18.10.2009 19:52:25
Milá Jíťo,
Tvoje rady si ráda vezmu k srdci. Já se za chudáka nepovažuji a opravdu nemám za potřebí kňourat, moje rezervy, resp. rezervy naší rodiny jsou dost vysoké. Ale jde tady o princip, vžij se do situace ostatních mamin s vícerčaty a staršími sourozenci, které jsou na tom finančně jako Vy. To je ostatně jako se vším v tomhle státě, pokud se snažíš zabezpečit rodinu, platíš nemalé daně, ale od státu nedostaneš na dítě vůbec nic.Za to se ale díváš jak Ty prostředy stát rozdává tzv. sociálně slabým, z nichž mnozí si za svoji situaci mohou v podstatě sami,stačilo by jen trochu snahy. Z principu si tedy myslím, že jeden rodičák pro maminy s vícerčaty je diskriminace, nikdo tady netvrdí, že musí pobírat dvojnásobek, ale o něco vyšší určitě.~j~
18.10.2009 19:52:13
I tak je dost štědrý??? Tenkrát nebyl stát zadlužený tak, jako je dneska. Dnes, když se prcek narodí, už dluží celkem slušnou sumu...a vzhledem k tomu, že to ty děti za ten stát budou jednou splácet, mohl by jim něco přispět aspoň na startu do života...
18.10.2009 19:45:14
Proč stát? Například proto, že v okamžiku, kdy se mrňous narodí, už je dost slušně zadlužený...a to skutečně už v okamžiku, kdy se sotva prvně nadechne... Myslíte, že za to mohou jeho rodiče?
Jak to má zvládnout třeba máma, která s opravdu malým dítětem zůstane sama, otec na dítě neplatí...v takovém případě stát přidá matce částku dorovnávající minimum a zbytek už je na ní. Sama jsem to zažila, když jsem byla na RD s první dcerou - zůstala jsem s ní sama, když jí bylo necelých 5 měsíců. Rodičovská byla v té době (před 8 lety) 2552,- Kč, i s přídavky a sociálním příplatkem jsem měla 3200,- Kč na měsíc pro dva lidi. Otec neplatil, dokonce přestal pracovat - musela jsem na sociálku. Tam mi spočítali, že životní minimum na 1 dospělou osobu a 1 dítě do 6 let činí 4100,- a tudíž mi dopláceli 900,- Kč. Na otázku, co mám dělat, když nemám prostředek jak ho donutit, aby mi platil aspoň minimum, abych nemusela s dcerou pod most, mi bylo řečeno, že to je naše věc - a mám přece rodiče, kteří jsou povinni se postarat, přestože už jsem dospělá...on asi povinný nebyl nebo nevím...a nikoho nezajímalo, že prostě nemám nikoho, kdo by malou pohlídal, abych si mohla přivydělat, jesle u nás nebyly...ale to je jiná věc.
Prostě si myslím, že pokud stát chce, aby porodnost rostla, měl by proto taky něco udělat - je pravda, že dnešní rodičovská (7600,-) už je celkem slušná a vyžít se s ní tak nějak dá, ale opravdu s jedním dítětem - se třema to musí jít fakt ztuha. A pokud podle Vás je to částka pouze pro potřeby matky, zajímalo by mě, z čeho by taková matka měla ty děti živit, než bude moct nastoupit do práce. Málokdo si může dovolit chůvu, někdo nemá ani manžela, který vydělává desetitisíce měsíčně...
TerezieK
18.10.2009 19:44:51
Sylvie a nemyslíš, že smlouva na dobu určitou je problém daného člověka, že na takovou věc zaměstnavateli přistoupí?
Jana a Petra
18.10.2009 18:42:59
Petro, není to "obcházení zákona". Je to v souladu s právními předpisy. Není to jediný nesmysl v našem právu. Co je "cílem státu" (nebo úmyslem zákonodárce) si netroufnu odhadovat. Z mnoha právních předpisů to nelze poznat.

Sylvie, obdivuji tvojí trpělivost.
18.10.2009 17:32:34
Je sice hezké,že chválíš možnost volby délky RD.Ale jaksi jsi zapomněl na ty matky, které otěhotněly před přijetím zmiňovaného zákona, ale nebyly zaměstnané a porodily již v účinnosti zákona. Tudíž neměly nárok na PPM a tudíž si ani nesměli vybrat délku trvání RD. Takže tebou vychvalovaný zákon je pro ně diskriminující.Jsem jednou z těch postižených. Moje třetí dítě se narodilo v tomto výše zmíněném období. Všechny děti jsou zatím neškolní a tak jsem si chtě nechtě (u mne chtě - baví mne moje práce) musela najít práci a to v půl roce nejmladšího dítěte.
Politika státu vůči rodinám je diskriminační ve všech ohledech.
[<<Předchozích 290] Příspěvky 291300 z 937 [Dalších 637 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.