| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jedno a jedno nejsou vždycky dvě

[<<Předchozích 300] Příspěvky 301310 z 937 [Dalších 627 >>]
štěpánka
  • 
18.10.2009 17:21:43
Sylvie, děkuji, práv+ě jsi shrnula všechny moje pochybnosti o dávce zvané "rodičák". Navrhuji ho zrušit a zavést dávku odvíjející se nejen podle počtu dětí, ale i podle situace rodiny. I když, ta situace rodiny v našem národě podvodníčků, nevím, nevím....~x~~x~~x~
štěpánka
  • 
18.10.2009 17:19:36
Jano Budilko, a těch několik měsíců rizikového těhotenství (u dvojčat téměř vždy, vím, že i Ty s 1 jsi byla na rizikovém, ale přeci jen to není s 1 mimi vždy!!) a zdravotní stav (většinou) předčasně narozených - porozených dětí, to se jako nepočítá? Přeci toto není možné srovnávat! Myslela jsem, že když jsem tu byla naposled, tak jsme si to vyjasnily. Člověk si na 2 dny odskočí a nestačí se divit!~y~~y~~y~
štěpánka
  • 
18.10.2009 17:01:52
S + 3, nejde o to, co je nebo není snažší, lehčí, těžší, náročnější,..... Jde o to, že maminky dvojčat, stejně jako maminky skorodvojčat by mohly brát násobek (např.1,5 násobek- dvojčat, 1,4x - rok od sebe, 1,3x 15 měsíců od sebe, apod...) rodičáku, protože si ho "nestihnou" vybrat 2x na 2 děti, které jsou např. 5let od sebe.
Babulka+2
18.10.2009 16:39:49
Pane Jindro,
ja ve Svedsku ziju .. syn chodi do skolky 15 hodin tydne a platime na nej 2% z hrubeho prijmu rodiny (s limitem max. 1200 sek). Ty 3 hodiny zdarma plati pro posledni skolkovy rocnik.
Pak me prekvapilo, ze jste ve clanku neuvedl, ze i z RP se tu plati dane - 30%.
No a taky musim napsat, ze ze sveho okoli znam jen jednoho tatinka, ktery sve rodicovske dovolene vyuzil .. on je neco jineho zakon a neco jineho je praxe. Manzelovi treba bylo v praci naznaceno, ze by se lehce mohl ocitnout na seznamu tech, co opusti firmu, pokud bude doma s detma.
Jinak tu ale treba dostavaji vsechny deti prispevek, i kdyz se tu stale casteji mluvi o tom, ze tem "bohatsim" by se davat nemel. No a s tema castecnyma uvazkama mate pravdu, ty to opravdu funguji bezvadne.
Jak to tady maji rodiny s dvojcatky teda nevim, takze to komentovat nemuzu.
18.10.2009 16:26:47
školky mají zřizovatele - město a ten jim může dávat závazné pokyny, kterými se musí školka řídit

Ano, ale závazné pokyny v žádném případě nesmí být v rozporu se zákonem. Povinnost vystavit potvrzení o čtyřhodinové docházce na požádání příjemce sociální dávky školce ukládá zákon o státní sociální podpoře. Jakékoli pokyn zřizovatele má nižší platnost, než zákon... čili je-li v rozporu se zákonem, je školka povinna se řídit zákonem a ne pokynem. Co je tak nepochopitelného na tom, že zákon má přednost před pokynem zřizovatele?

Proto se teď daleko více zpřísňují požadavky a věřím tomu, že některé školky mají zkušenosti a problémy po kontrolách a už na systém 4 hodin moc nepřistupují.
Kravina, že jo? Pakliže zákon ukládá maximální povolenou docházku 4 hodiny denně, jak na takovou docházku mohou kontroly nepřistupovat? Jako fakt si myslíš, že kontroly si mohou stanovovat, na co přistoupí a nemusí se řídit tím, co požaduje zákon? Nevěřím - ty si tu z nás jenom děláš legraci ~t~

He, nebo jsi to snad myslela tak, že ředitel školky má pravomoc mi v ní proti mé vůli zadržovat dítě i v době, kdy já si ho už chci vzít domů? Ani tuhle myšlenku snad proboha nemůžeš myslet vážně. Jak by mi mohl ředitel zabránit vyzvednout si dítě po čtyřech hodinách domů, pokud si ho v tu dobu budu chtít domů vzít? Zamkne ho přede mnou do kumbálu a spolkne klíč?
Žžena
18.10.2009 16:01:19
A učitelům ve škole, kam chodí moje děti, platit ze svého poplatky od hodiny... a příspěvky na elektřinu, uhlí co ve škole protopí a toaletní papír by si děcka nosily do školy svůj ~t~
petra kluk
  • 
18.10.2009 15:54:59
školky mají zřizovatele - město a ten jim může dávat závazné pokyny, kterými se musí školka řídit, to co tady popisujete je velmi na hraně zákona, dokonce bych řekla je to obcházením zákona a stát tak vydává dvoje peníze - matce za rodičák a školce celé dotace na dítě, což rozhodně není jeho cílem. Proto se teď daleko více zpřísňují požadavky a věřím tomu, že některé školky mají zkušenosti a problémy po kontrolách a už na systém 4 hodin moc nepřistupují. Záleží na kontorolorech :-) všude je to jiné...
Jsme z malého města a problém s umístěním do školek tu taky řada mamin řeší, některým dokonce byl odebrán RP zpětně, kvůli tomu, že měli dítě umístěné ve školce, ale nevím podrobnosti jak to tam bylo, jen vím, že se teď hodně řešilo ve školkách braní dětí na kratší dobu, protože jsem se ptala jakou mám šanci, že by mi vzali dítě na jeden den v týdnu než nastoupí řádně a dozvěděla jsem se, že pakliže nebude o to místo zájem, šance by byla, ale to, že by zájem nebyl je prakticky vyloučené...
Diva.Bara
18.10.2009 15:42:20
Jé Jani mám taky jednu takovou kamarádku. Třeba je naše společná - ta moje kámoška je ze záp. Čech a má samý kluky :) Snad nevadí že se ptám, zaujalo mě to, takových vícečetných rodin s malými dětmi je málo :)
Diva.Bara
18.10.2009 15:35:07
tinas, já s tebou v podstatě souhlasím, ale myslím že někdy si prostě nemáš možnost dostatečné rezervy udělat. My jsme o redukci nikdy neuvažovali, prostě jsme přijali fakt že holt budeme muset změnit pár věcí, že některé věci budou muset přijít dřív než kdyby šly věci "podle plánu" :))) a někdy je to prostě obtížnější. Jistě, veškerou výbavičku mám poděděnou po dvojčátkách od známých, kočárek také z druhé ruky, něco ještě po dceři. Jde ale o ty nákladnější věci které si ne každá rodina může dovolit - nečekaná koupě většího auta když jsme si rok předtím auto kupovali s tím že se tam v pohodě s dalším dítětem vejdeme apod :))) V neposlední řadě - sháněla jsem hlídání na dobu kdy jsem já i manžel v práci a hádej kolik oslovených pro mě spolehlivých lidí mi hlídání dvojčat přijalo - ani jeden :) "jo jedno dítě to pohlídám ráda, ale dvojčata, to fakt ne".
Diva.Bara
18.10.2009 15:22:26
Jíťo nebuď směšná. Kdo tady kňourá? Pouze jsem zkonstatovala že na přídavky dnes dosáhne velmi málo lidí, proto je neberu jako argument do diskuse.
[<<Předchozích 300] Příspěvky 301310 z 937 [Dalších 627 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.