Diva.Bara |
|
18.10.2009 15:13:24
nevím jestli to ještě čteš :) ale musím v tomto souhlasit, fakt že dvojky byly až z druhého těhu mi věc velmi usnadnily, spoustu věcí jsem měla naučeno od dcery a tolik věcí pak už taky neřešila. jestli se ještě chystáš na další mimčo, moc fandím!
|
Diva.Bara |
|
18.10.2009 15:09:19
Hanko, nemůžu s tebou souhlasit, opravdu není snažší mít 2děti rok od sebe než dvojčátka. U dvojčátek děláš vše 2x, ano trvá vše násobně déle, jakmile lezou abys byla chobotnice ... U dětí rok až 2 od sebe ale děláš 2 různé věci trvající různý čas. interval. Oblékneš btoláka, pak miminko a než jste hotoví jít ven, je batolák opět svlečený nebo zutý :( mimino kojíš a batoláka při tom musíš zabavit, velmi často zrovna páchá něco co by neměl (u nás velmi častý jev). Mám pokračovat?
|
Diva.Bara |
|
18.10.2009 15:08:34
Hanko, nemůžu s tebou souhlasit, opravdu není snažší mít 2děti rok od sebe než dvojčátka. U dvojčátek děláš vše 2x, ano trvá vše násobně déle, jakmile lezou abys byla chobotnice ... U dětí rok až 2 od sebe ale děláš 2 různé věci trvající různý čas. interval. Oblékneš btoláka, pak miminko a než jste hotoví jít ven, je batolák opět svlečený nebo zutý :( mimino kojíš a batoláka při tom musíš zabavit, velmi často zrovna páchá něco co by neměl (u nás velmi častý jev). Mám pokračovat?
|
Diva.Bara |
|
18.10.2009 14:56:56
Nemyslím si že jde hodnotit kdo má kolik práce. Dvojčata přišla když byly dceři 2r a daleko víc práce bylo zpočátku s dcerou, než s dvojčaty miminky. teď je to tedy naopak, dvojkám jsou 2r. ale nedovolila bych si posuzovat kdo má jak víc práce. navíc každá maminka je jiná, jedna to vše zvládá snadněji s ohledem na podmínky, povahu ...
|
Tvoje horší já |
|
18.10.2009 14:46:42
Kamarádka stála v drogerii a čekala na manžela. Za ruce držela své dvě malé děti, její devítiměsíční bříško bylo už nepřehlédnutelné. A skupina mladíků prý nahlas komentovala: Měl by jí někdo vysvětlit, co je to kondom...
|
Diva.Bara |
|
18.10.2009 14:40:34
Mně daleko víc než finanční podpora státu rodin s vícerčaty vadí a mrzí to, jak se společnost dívá na rodiny s počtem dětí 3 a více. Čekáme 4.mimi a jakmile to někde řeknu, reakce jsou vesměs rozpačité či přímo negativní. Velmi mi vadí vysvětlovat, zda naše 4. dítě byla nehoda nebo zda jsme ho plánovali. To, že při každé mateřské ještě na část. úvazek pracuji a tudíž pro mne není každá další md jen oddálení nutného nástupu do práce se mi také vysvětlovat nechce, i když jakmile toto s naší radostnou novinou dodám, příjemce zprávy se většinou uklidní :)))
Škoda že článek nebyl spíš o tom, jak se početná rodina, zvlášť když jsou všechny děti v menším věkovém rozpětí, cítí, když si všichni vyrazí na procházku. Jak se všichni otáčejí když vidí mladou mámu se 3 nebo 4 malými dětmi, jaké poznámky si vyslechne. Možná by stačilo dát si na čelo cedulku "ne, neselhala nám antiko, děti jsou plánované a ne, manžel není na úp". Jak se někteří přátelé pomalu vytrácejí, protože neunesou občasný organizační zmatek. |
Jíťa |
| • |
18.10.2009 14:23:18
Za 1. neber všechno tak vážně.
Za 2. pokud nedosáhnete na přídavky, tak jste na tom pořád finančně lépe než my. My totiž na přídavky dosáhneme a to nejen teď na RD, ale i před tím, dokud jsem chodila do práce. Takže napřed zkuste hledat vlastní rezervy a nekňourejte pořád jací jste chudáci. Skutečně nemáš ani přibližnou představu o tom, co je to být opravdu chudý. PS: já se za chudou nepovažuju. |
Tvoje horší já |
|
18.10.2009 14:23:14
Kvíčalo, ale ta matka se dvěma dětmi po sobě zase strávila víc času doma. Nebo je měla třeba po roce a byla doma jen čtyři roky, zato taky z jedné mateřské. Nechápu vůbec tyto argumenty.
|
Tvoje horší já |
|
18.10.2009 14:21:25
Pane bože. Jsi na tom stejně jako já třeba, jen my jsme měli děti po jednom. Jaký je v tom, proboha, rozdíl? Jen já jsem strávila dýl na rodičáku, jinak co?
|
Vladi |
|
18.10.2009 14:09:31
No myslím, že jsi opravdu mimo mísu. Máme tři děti 5 let a dvojčata páreček 11 měsíců. Zkus si to ufinancovat zvlášť když nemáme nárok na přídavky na děti. Jen těch plen, výživ a pod. co je třeba a samozřejmě předpokládáme (tak jako asi každý rodič), že naše děti budou studovat. Myslím si, že pobírání jednoho rodičovského příspěvku na vícerčata je opravdu diskriminující. No, ale má to i své výhody. Můžeme jedno z našich dvojčat dát do školky aniž bychom o rodič. příspěvek přišli. Ten se totiž váže jen na jedno dítě, prostě wilkommen in Kocourkov.
![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.