| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jedno a jedno nejsou vždycky dvě

[<<Předchozích 320] Příspěvky 321330 z 937 [Dalších 607 >>]
Pavla s Káťou a Martínkem
  • 
18.10.2009 13:57:36
Je pravda,že dvojčata jsou náchylnější.Ale není to až tak týdnem porodu.Káťa s Martínkem se narodili 26+2tt a musím zaklepat jsou teď docela vpoho.Loňskou zimu jsme překlepali u každého jen rýmou.
Pavla s Káťou a Martínkem
  • 
18.10.2009 13:31:41
Mám dvojčata,Martínek pro nízkou porodní váhu/450 gramů/ je zaostalý.Do třech let jsme nedostaly ani korunu navíc mimo rodičovského,a to jsme začínali na 3800Kč.Teď po čtyřech letech mám sedm a půl jako opatrovnické a to do sedmi let.
Ecim
18.10.2009 13:22:14
tak tohle všechno Vám ráda věřím. Když JEN poslouchám, jak náročná je péče o dvojčata, tak mám pocit, že mám se 2 dětmi 2 roky po sobě hotovou havaj. (Myslím to VÁŽNĚ, ne ironicky.) Proto matkám dvojčátek fandím. ~x~
18.10.2009 13:21:46
Tak s tímto názorem ,jako s jedním z mála,naprosto souhlasím!!! Mám 16-ti měsíční dvojčata a jsem na ně téměř stále sama. přítel chodí pozdě z práce a babičky taky chodí do práce. Kdo nemá dvojčata,ten to opravdu nemůže objektivně posoudit a ohodnotit.
Nestěžuju si na nízký rodičovský příspěvek-ikdyž jsem byla zvyklá mít 20000(člověk se kvůli dětem zdá lecčehos),ale my už rozhodně další dítě neplánujem,tudíž na nás stát ušetří polovinu toho,co dá rodinám se dvěma dětmi,které jsou od sebe tři roky. Nemyslím si,že je to úplně spravedlivé. Rozhodně jsem si dvojčata nenaplánovala...
A do práce si přivydělat rozhodně jít nemůžu-kam bych děti dala? Jesle nejsou a když jsou soukromé,tak chtějí 7000 za měsíc nebo 800 za den-to jsem zase tam,kde jsem byla a budu s nima radši doma.
genova
18.10.2009 12:55:07
Kéž by matka dvojčat i tady mohla zůstat delší dobu na rodičovské... A kdyby ten RP byl 2500 kč jako ještě před pár lety, stále byste si to přál?
A vidíte, spousta žen co má i víc děti než jen dvě nějakou dobu pobírala jen 2500. Máme snad požadovat po státu napravení této "křivdy"?
Ke všemu věci pro děti před pár lety nebyly levnější než teď ,ba naopak, špatný výběr ke všemu drahý. To ještě nebyl baby-boom, rodiče s dětma nikoho nezajimaly
Příjde vám jednoduší pro ženu aby byla těhotná, porodila, prošla zase šestinedělím a to všechno s kojencem na krku? A pak s těmi skorodvojčaty pobírala o rok delší rodičák (než dvojčecí máma, ktera má možnost o rok dřív jít do práce a snad vydělá víc)typu 2500/měsíc?
Jíťa
  • 
18.10.2009 12:37:58
A z čeho chceš pečovat o dvojčata až ti skončí rodičák. Navíc čím starší děti, tím větší náklady. Zvykni si se uskromňovat, protože za pár let možná budeš naříkat, na příliš nízký plat. Podobně jak tu maminky kňourají o pár odstavců víc nad lyžákem apod.
18.10.2009 12:28:38
Jíťo,

tohle je trochu chabý argument. V práci pracuješ za plat, na který jsi sama přistoupila, pracuješ za svou tržní cenu. Stát vyplácí dávky podle jiné logiky – podle úplně jiných principů. Nebo si myslíš, že stát by měl – podobně jako zaměstnavatel – přidělit vyšší sociální dávky lidem s vysokoškolským vzděláním, dlouhou praxí a třemi jazyky?

Tvoje horší já
18.10.2009 12:26:13
Colorlight - absolutně nechápu.
Ty těch dvacet tisíc, co vás stojí hypotéka, považuješ za peníze, kterými dotujete stát???

Ty máš pocit, že 27 tisíc pro pětičlennou rodinu je málo?

Prosím tě, kde to žiješ???
genova
18.10.2009 12:25:31
I třeba s jen ročním odstupem? Co pak můžou všechno dědit? A od kdy puberta trvá jeden rok?
genova
18.10.2009 12:21:10
Není důvod k hazardu. Jsou sedačky renomovaných značek (např. Concord) které jsou vyrobené jak pro tříbodové tak zároveň i pro dvoubodové zapínání.Oba druhy zapínání dle návodu, žádné "urob si sám".
[<<Předchozích 320] Příspěvky 321330 z 937 [Dalších 607 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.