| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jedno a jedno nejsou vždycky dvě

[<<Předchozích 330] Příspěvky 331340 z 937 [Dalších 597 >>]
18.10.2009 12:17:12
Ja osobně se necítím diskriminovana z finančního hlediska vůbec-myslím,že se tu mame dobře.Ale štve mě,že neseženu třeba školku a nemužu tím padem zpět do prace.Ale to je pro jinou diskuzi.~;((
Jíťa
  • 
18.10.2009 12:15:58
Než začneš plácat nesmysly, zkus použít tu kouli mezi ušima. ŽM pro pětičlenou rodinu může být 10.280 - 12.230 kč podle věku těch dětí. Pokud se ti stále zdá, že jste na tom tak špatně, tak si zkus představit život za tuhle částku a to vč. placení nějakého bydlení.
Jíťa
  • 
18.10.2009 11:59:45
Ale sociálním případům taky nikdo bydlení zadarmo nedá. Pokud nemají na nájem, tak mají možnost využít služeb azylového domu nebo holobyty.

I ty máš možnost svůj byt i s hypotékou prodat a koupit si menší, který si můžete dovolit.
Jíťa
  • 
18.10.2009 11:55:27
Ale to je opět vaše volba. Proč by měli ostatní ze svých daní platit vaše bydlení???
Jíťa
  • 
18.10.2009 11:48:58
Pořád si pleteš přídavky na děti s rodičákem. Rodičák je náhradou příjmu pro rodiče pečujícího o děti. V práci ti taky nedají dvojnásobný plat jen proto, že se ti narodily dvojčata.
18.10.2009 11:18:33
Ale jinak tedy i ten rodičák se do příjmu rodiny počítá, samozřejmě. Jsem se vyjádřila trošku nešťastně.
18.10.2009 11:16:54
Zbyde 27,600. Kdyby takový muž bral minimální mzdu, bydlel v sociálním bytě, nejspíš by této pětičlenné rodině ty soc dávky tuhle částku udělaly taky.

Tak za prvý nechápu, proč pořád operuješ "sociálním bytem"... v těch bych řekla, že fakt většina příjemců sociálních dávek nebydlí. Protože prostě ty byty u nás jaksi nebývají k dispozici.

A za druhý tři děti mám já, životní minimum naší rodiny je jedenáct tisíc. Dost pochybuji, že by stát na dávkách pustil skoro třicet táců (těch 7.600 na RP, co pobírá i ta bohatší rodina, nepočítám, když ji pobírají rodiny obě).

Proč by si pořizovali sociální bydlení (představuji si třeba pro pětičlennou rodinu bydlení v 1kk v podnájmu v nějakém vybydleném baráku)? Aby dosáhli na sociální dávky?
No, s tím jsi ale začala ty - že ti bohatší chudáci s hypotékou mají rozpočet našponovaný víc než ti, kteří hypotéku nepobírají ~d~ Tak pokud jim závidíš takové bydlení, které jim ten rozpočet (možná) nenašponuje, můžeš se do něj přestěhovat taky.
Líza
18.10.2009 11:11:26
Jinak teda, zkusi si na netu někde najít kalkulátor sociálních dávek, než začneš psát o tom, že pětičlenná rodina dosáhne na dávky 27 tisíc...
Líza
18.10.2009 11:10:41
A ano, NEJEN lidi s vysokými příjmy si musí pořizovat bydlení za své.
Líza
18.10.2009 11:09:49
Colorlight, já opravdu nerozumím tomu, co si představuješ pod "sociálním bydlením". Sociální byty v tomhle státě skoro nejsou, pro rodinu v sociální tísni je poměrně nereálné se nějakého dobrat, takže ty sociální případy žijí v docela normálních bytech s tržním nájemným, jako každej jinej, jako ti, kteří sociálními případy nejsou. Nejvýš tak můžou dostat od sociálky příspěvek na bydlení.
[<<Předchozích 330] Příspěvky 331340 z 937 [Dalších 597 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.