| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jedno a jedno nejsou vždycky dvě

[<<Předchozích 340] Příspěvky 341350 z 937 [Dalších 587 >>]
18.10.2009 10:33:58
nu, tak mám další argument. Proč by si pořizovali sociální bydlení (představuji si třeba pro pětičlennou rodinu bydlení v 1kk v podnájmu v nějakém vybydleném baráku)? Aby dosáhli na sociální dávky? S jejich příjmy? To radši trochu našponovat rozpočet a pořídit si 3+1 a na dávky se vykašlat.
Vím, že spousta lidí bydlí u rodičů nebo v bytech či domech od rodičů, po rodičích atd. Je tady ale určitá skupina, která si prostě musí pořídit bydlení za své, bez přispění rodičů. Tam prostě ten rozpočet je našponovaný. Kór, když se ti do toho narodí místo jednoho dítěte dvě, nebo 3. Ale to bydlení - to je trochu OT, myslím. Bydlení je nutné, chtěla jsem tím jen říci, že lidé s vysokými, ale i velmi vysokými příjmy, mohou mít rozpočet více našponovaný, než lidé, kteří vydělávají minimální mzdu, mají jedno dítě a dosáhnou na příspěvky.
Představ si, že chlap má 3 děti a ženu na RD. Přinese 40,000 měsíčně čistého. Ale 20.000 rovnou odchází na poplatky spojené s bydlením. Zbyde 27,600. Kdyby takový muž bral minimální mzdu, bydlel v sociálním bytě, nejspíš by této pětičlenné rodině ty soc dávky tuhle částku udělaly taky. S tím rozdílem, že muž od pětičlenné rodiny odvádí státu 20.000. TOhle mě štve, bo je to značně demotivující...
Netýká se to ale RP pro dvojčata. Jak jsem již řekla - vlk by se nažral a koza by zůstala celá, kdyby stát stanovil částku na každé dítě do 3 let (třeba 4.000 měsíčně) a tu dávky by vyplácel na každé dítě, nevázalo by se to na rodiče, ale na vychovávané děti do 3 let.
18.10.2009 10:29:19
MMCH nájem 15.000 + poplatky - co tak tak letmo nahlídla na Seznam na reality, tak i v Praze se pronájmy 1+1 dají pořídit i levněji ~d~ Pokud nemám na velký byt, musím se stisknout v menším ~d~
18.10.2009 10:18:25
s jejich příjmy by jim nikdo bydlení na úrovni sociálních případů nedal

Počkej, ty si myslíš, že sociálním případům někdo bydlení DÁVÁ??? Jako jo, určitě tady je jistá skupina, která to bydlení dostane... a já osobně bych se velice nerada ocitla na jejich úrovni, byť na socdávkách nepochybně dostanou víc, než já... nicméně klidně se s tebou vsadím, že většina poživatelů sociálních dávek si s bydlením musí poradit, jak umí ~d~
Alena N.
  • 
18.10.2009 10:11:50
Ani jsem nedočetla celý příspěvek, skončila jsem u dávek na dvojčata. Autor asi nepochopil že rodičovský příspěvek není míněn na děti jako takové ale jako náhrada mzdy matce a předpokládám, že zmiňovaných dvojčat je matka jen jedna, tak proč výšší nebo dokonce násobné příspěvky. Ještě bych připoměla že autorovi coby otci rodiny, který vydělává tak neodvádí plné daně jako ostatní lidé (bezdětné např.). Tohleto fňukání po příspěvcích od státu je fakt ponižující.
18.10.2009 10:10:53
Lído, já to myslela z hlediska té momentální situace - ten výdaj prostě v tu chvíli je jedno. když to beru JEN z hlediska toho rodinného rozpočtu. My třeba, pokud nevyřešíme situaci jinak (což tedy nejspíš vyřešíme, ale to je fuk) máme hypo do 52 let (děti už v tu dobu budou velké). A většina hypoték se dává na 15, 20 let.
18.10.2009 9:59:53
Colorlight, NENÍ to jedno. Hypotéku jednou splatí, a zůstanou už jenom ty poplatky.
18.10.2009 9:59:02
Sylvie
s jejich příjmy by jim nikdo bydlení na úrovni sociálních případů nedal a nakonec je jedno, zda platí 15 tisíc + poplatky hypotéku, nebo 15 tisíc + poplatky nájem u soukromníka. Chjo, tady jsou fšici tak chytří, až to bolí.
Tvoje horší já
18.10.2009 9:43:21
Dostáváš ho, protože nemůžeš vydělávat, aspoň ne třeba tak jako předtím.
Tvoje horší já
18.10.2009 9:37:24
Jasně, jsou ta dva porody, ale upřímně, těch pět minut nebo deset (pokud se to teda nezkomplikuje) - o čem to je?
Tvoje horší já
18.10.2009 9:34:13
Marion, já pořád nemůžu pochopit, jak tolik lidí nedokáže pochopit, jaký druh dávky rodičák vlastně je.

Co získáš tím, že jsi šest let na rodičáku za 7.600 a přitom ti utíká plat 20.000? Pak se mi jeví opravdu ta dvojčata finančně výhodnější.~d~
[<<Předchozích 340] Příspěvky 341350 z 937 [Dalších 587 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.