|
|
17.10.2009 23:18:57
I když budu mít 2 děti po 9 měsících, je mi vyplácena 2*28týdnů.
Anebo taky jenom jednou a podruhé už nebudeš mít nárok Tohle tedy přijde mně osobně nespravedlivější, než že rodiče pečující o dvojčata, dostávají jenom jeden rodičák, stejně jako rodiče pečující o víc dětí naraz. V PPM je ta nespravedlnost dokonce dvojí - jedna je ta, že ženy se smlouvou na dobu neurčitou mohou libovolně přecházet z rodičovské dovolené na mateřskou a zpátky rodičovskou a znova mateřskou... a vždycky PPM dostanou. Ženy se smlouvou na dobu určitou dostanou PPM jenom poprvé, a pak už jedině kdyby mezi dětmi pracovaly Ta druhá nespravedlnost pak je ta, že se trojrychlostní rodičovský příspěvek navázal na čerpání PPM, čili ukončená smlouva je v případě dalších těhotenství oproti ženám stále zaměstnaným (byť nepracujícím) znevýhodňuje podruhé ![]() |
|
|
17.10.2009 23:12:02
No ale před chvílí jsi napsala, že příspěvek se neodvíjí od toho, kolik dětí člověk živí, tak proč je tedy teď zase chceš zohledňovat?
![]() |
|
|
17.10.2009 22:41:18
Ach jo.
Tenhle příspěvek nedostáváš proto, že máš málo peněz. |
|
17.10.2009 22:34:47
Dále třeba - mamince stačilo k dosažení počtu 3 dětí absolvovat jen 2 porody. Není snad i to pozitivum?...
no Veveruše, nevím jak ostatní, ale abych měla 3 děti, musela jsem také 3x porodit... dvojče, které jde až druhé totiž nevystřelí z dělohy samo, musí se porodit stejně jako to první a věř, že je to sakra námaha, takže o nějakém pozitivu se snad ani nedá mluvit.) |
|
|
17.10.2009 22:24:52
Ano, je to mimo - pokud se ztotožníme s názorem, že je to výhradně příspěvek pro rodiče, aby nemusel do práce a nebudeme zohledňovat počet narozených dětí. Osobně to vnímám tak, že by se počet dětí zohlednit mohl. Ono i to "aby nemusel do práce" je dost relativní. Ten, kdo to vypočetl, snad nějak vycházel z toho, že rodič s touto podporou "nebude muset do práce". Aby někdo „nemusel do práce“ musí mu ta částka za nějakých okolností stačit. Narodí-li se místo jedno dítěte děti dvě, částku by měl tedy mírně přehodnotit. Neříkám hned zdvojnásobit (jsou tam i nějaké peníze pro matku), ale použít třeba koeficient 1,5. Můj názor.
|
leli |
|
17.10.2009 22:20:02
Takže když dostane matka dvojčat 2x rodičovský příspěvek, jak vyřešíme nespravelnost u matek, které mají děti s menším věkovým rozdílem než 3(4) roky?
Fakt mám pocit, že takhle jednoduše nejde. Už jsem to ale psala, za nespravedlivou považuju výplatu peněžité pomoci v mateřství. I když budu mít 2 děti po 9 měsících, je mi vyplácena 2*28týdnů. Zatímco matce dvojčat 37týdnů. Myslím, že na to myslel dřív systém výplaty porodného, které bylo víc než dvojnásobné. |
Tvoje horší já |
|
17.10.2009 22:06:25
Ach jo. Má člověk víc peněz, když je doma na rodičáku? Nebo jich má víc, když chodí do práce? Pro mě platí rozhodně ta druhá varianta.
![]() |
|
|
17.10.2009 22:05:33
Podstata toho příspěvku se přece neodvíjí od toho, kolik jiných dětí člověk živí.
No však, vyplácí se jako příspěvek pečujícímu rodiči, aby nemusel nutně do zaměstnání... pak ale je požadavek na vyplácení podle počtu dětí mimo ![]() |
|
|
17.10.2009 21:59:06
Budilko,
sama jsi to naznačila. Matka, která má dvě děti s tříletým odtupem, dostala od státu (7600 x 12) x 6, plus sociální a zdravotní x 6 Matka, která má dvojčata, dostala od státu (7600 x 12) x 3 plus sociální a zdravotní x 3. Čili polovinu. Plus mínus. Podstata toho příspěvku se přece neodvíjí od toho, kolik jiných dětí člověk živí. To by to musel být příspěvek určený na podporu všech nezletilých dětí po celou dobu jejich školní docházky. Týjo. Takovej komunismus by snad nepochopili ani Švédové |
|
|
17.10.2009 21:41:19
Jo, v tom jsem se tě chtěla zastat, ale sotva jsem napsala příspěvek, chcípnul mi počítač (už je chudák na odpis
asi bych na něj potřebovala nějaký příspěvek od státu )To, cos napsala, je samozřejmě nesmysl. Nicméně vím, že NĚKTEŘÍ lékaři (a sama jsem se s takovým osobně setkala) s tím stále operují - pokud nepůjdete na to a to vyšetření, nedostanete mateřskou, ptž vám bude chybět razítko v těhuprůkazce. Ale moje máma vzpomínala, že když před dávnými lety byla těhotná ona, tak že byl nárok na mateřskou vázaný i na návštěvy v poradně... nevím, co je na tom pravdy, nikdy jsem se po tom v zákonech nepídila... ale přijde mi to docela pravděpodobné, všimla jsem si, že dříve (hodně dříve) třeba bylo v zákoně, že na ošetřovné je nárok jenom tehdy, pokud dítě není možné umístit do nemocnice nebo o se o něj nemůže postarat nikdo jiný, než zaměstnanec nebo že o výši nemocenských dávek spolurozhodovaly odbory... |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.