DENISA |
|
17.10.2009 14:40:13
ze dle tveho jsou financne urcite narocnejsi dvojcata. Ja bych to tak az nevidela. Ja si myslim, ze staci jedno a pokud mu rodice chteji doprat vse, muze to byt financne daleko narocnejsi nez financovani dvojcat u neprilis narocnych rodicu
![]() ![]() |
|
|
17.10.2009 14:14:19
S Petrou nesúhlasím.
Ale Jindřichovi chcem len podotknúť, že o tom Švédsku má pravdu. Mám tam svoju úplne najbližšiu rodinu a majú dítko. A žijú úplne inak než ja tu s mojimi deťmi. To nie je len o štedrosti štátu, štát tam si to vyberie inak, ale tak, že vlastne podporuje šance rodičov na návrat do práce a zároveň keď sú doma s deťmi, tak neživoria, jak my tu. Ja osobne doslova trpím s materskou 7600,-- Kč pri dvoch deťoch, keďže mám prácu, kde sa ale nemožem vrátiť, pretože akosi nemám hlídání riadne. "Milujem" poznámky kariéristiek, ktoré buď majú na drahú chůvu, alebo majú kolem seba ansábl babiček (a ani im to nedochádza) a robia si hrozné zásluhy, jak "nevyžírajú" tento štát na rozdiel od nás, čo na materskej sme (ehm ehm, koľko z nich má decko u babičky, tudíž o ten rodičák vlastne nepríde, má ho k platu a tu nastáva otázka - KTO vyžírá?) Nakoniec poznamenávam, že ja, čo som na materskej a beriem "hriešne" peniaze rodičáku, si privyrábam po nociach doma (spánok mám tak tri hodiny denne a aj to prerušované skákaním k deťom), programujem webovky, robím grafiku a veci podobné. Cez deň sa venujem rodine, v noci makám. Ale tí, čo vidia len to "vyžírání", tak na mňa kukajú cez prsty, veď tá ženská je doma, "fláka" sa za peniaze štátu..haha... |
|
|
17.10.2009 12:46:53
nj, jenže to by asi nešlo, dát na každé dítě 7,600. Asi by to museli shodit tak na 4,000 per dítě.
|
|
|
17.10.2009 12:42:50
Neprotiřečím, jen jsi to špatně přečetla.
Přečti si to znovu, ale pozor, příspěvek obsahuje stopy ironie. |
|
|
17.10.2009 12:35:09
SnowWhite, mohla bys prosím tady místním maminkám poradit, kde sehnat jiný zdroj obživy? Pro mámy s dětmi to nikdy nebylo moc lehké, teď hádám ještě poněkud přituhlo. Tak prosím tě neplácej nesmysly.
|
marketa |
| • |
17.10.2009 12:33:24
tak to pochbuju, ze by si stezovali. to je snad rozdil, dostat na 2 deti 2 pridavky nebo 1 pridavek. na ty velke pocatecni investice jako kocarek a postylka je porodne a to je jako jedine urcovane poctem deti.
|
|
|
17.10.2009 11:39:00
Byť jsem pouhá "maceška" dvou třináctiletých slečen, naprostou souhlasím se štěpánkou. Mimochodem - ten lyžák jsme vzdali.
Zaimprovizovat při vybavě u jednoho obvykle nelyžujícího dítěte lze, u dvou je to téměř nemožné. Snížená imunita, minimální možnost dědit dostatečné množství oblečení a vybavení, pomoc při přípravě do školy (všemožná "dis") - oddělená, aby byla patřičně efektvní, no a v první řadě dvojtá holčičí puberta ... Nesrovnatelné s výchovou jednáčka (má osobní zkušenost) a nebo dvou dětí pořízených (!) s věkovým rozestupem (... dostatek zkušeností zprostředkovaných). |
|
|
17.10.2009 11:07:34
Budilko,
teď ti vůbec nerozumím. Pokud se rodičák odvíjí od počtu nezaopatřených dětí v rodině, jsou na tom matky dvojčat přece ve Švédsku opravdu líp než u nás. Narodí se dvojčata, ve Švédsku dostanou 2 x rodičák, v Čechách 1 x rodičák. Až pokud se to vyplácí i delší dobu (nevím), tak se to srovná. Respektive ve Švédsku stále stejně podle počtu dětí (dvojčata nedvojčata) a v Čechách nic ![]() |
leli |
|
17.10.2009 10:49:45
Ten, kdo vydělává 3x víc než, odvede víc i na daních, takže je spíš on ten přispívající na ostatní, nebo ne?
|
mary |
| • |
17.10.2009 10:46:57
Jsem pro, mám jen jedinou podmínku: NEZAPLATÍM NA DANÍCH ANI KORUNU, A VŠE SI UHRADÍM SAMA. Bude to ok.
Nesnáším, že mi stát krade každý měsíc půlku pěnez, co vydělám, po léta, a když potřebuju, tak mi dá stejně jako těm, kterým sebral mnohem méně. To přece není fér, že? |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.