| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jedno a jedno nejsou vždycky dvě

[<<Předchozích 410] Příspěvky 411420 z 937 [Dalších 517 >>]
Tvoje horší já
17.10.2009 10:46:35
Protiřečíš si.
Napřed naznačuješ, že rodiny s dvojčaty a trojčaty nebývají vždy movité (jistě, to platí obecně).
Hned na to prohlásíš, že nedostávají přídavky. Ale sociálně potřebné rodiny dostávají přídavky, ne?
17.10.2009 10:36:14
jj, taky mě to napadlo. Stát by měl dávat třeba 4000 nebo 5000 na každé dítě do 3 let. Ale stejně by v tom rodiče dvojek spatřovali oprávněně nevýhodu, protože děti rok dva od sebe po sobě většinu věcí podědí (oblečení, autosedačku, postýlku, kočárek, atd.
17.10.2009 10:26:39
Naštěstí dvojčata a trojčata přicházejí jen do velmi dobře finančně zabezpečených zdravých rodin, kde o ty prachy ani tolik přece nejde :-) A když tady matky na diskuzi píšou něco o přídavcích na děti, většina z nás, dvojčecích rodičů, si poklepe na čelo, protože na tuto dávku opravdu nedosáhne :-) To jen maminky od monodětí na ni dosáhnou a řeší ji. Tím hůř, že naši manželé platí měsíční daně v řádu desetitisíců právě pro tyto sociální případy.. Ale co už, buďme solidární, že :-)
&
17.10.2009 8:16:38
Hanko, jenomze to nejde brat takhle za zasluhy. Kdyz mas dite, ktere potrebuje zvysenou peci, tak ti to po dobu RD taky nikdo nekompenzuje.Mit doma mimino, s kterym jsi furt v nemocnici a k tomu treba dvoulety dite a treba rodice, teri potrebuji sami pomoct. To je dost narocna situace na sily, cas, penize a stejne stale beres jenom jeden RP.
Taky sis to nevybrala, ze to tak bude, ale musis se s tim nejak poprat.
Podle mne by bylo spravedlivejsi tu castky rozdelit.
Na castku pro matku napr. 5000 kc. A pak plosne detske pridavky napr 800 kc mesic/dite.

Líza
17.10.2009 6:25:31
Jano, vyplácení mateřské že je podmíněno několika návštěvami těhotenské poradny? A to jsi vzala kde?
Teraza Horáková
17.10.2009 1:08:37
tak jsme hanko se zhádaly o tomtéž, taky dobrý
Jana
  • 
17.10.2009 1:03:25
Já bych to tak neviděla.:-) Já jenom nesnášim,když mi někdo s... na hlavu a naši politici to očividně dělají s velkým úspěchem. A také se mi víří krev, když se setkám s takovými jako je paní Petra. To bych vyrostla do stropu. Ale to je fuk. Ještě nikdy jsem nenapsala do diskuze k žádnému příspěvku, i když jsem chtěla, ale vždy mě to raději přešlo, ale teď jsem už musela, neboť jsem myslela, že šálí zrak.:-)
Hanka 75
17.10.2009 1:01:03
k tomuhle se jeste mohu vyjadrit, orientuju se. Jak jsem nize psala, ze rodicak je nahrada prijmu rodiče prostě nechápu tak uzce, konec konců je to jen definice, ktera se muze zmenit a ja po te zmene volam, at uz formalni ci obsahove. ASi tak.
Hanka 75
17.10.2009 0:59:31
jaksi mi už uniká o čem diskutujeme
Hanka 75
17.10.2009 0:58:18
Jsou solidární a ze svého příjmu odvádí finance na děti jiných rodičů ač by si je sami také moc práli. A tahle solidárnost by měla mít dle mého své meze. Aby platili na danich jako mourovati, protoze oni nemaji narok si odecist z danich na zaklade toho, ze nemaji deti, to je hodne divne, ne ? A kazdy kdo ma dite, tak si odecte i kdyt ma prijmy vysoke a na deti fin. prispevek nepotrbuje ? To je hodne divne ne ? Nekdo ma prijmy a investuje je do deti a pak jsou lide, kteri maji prijmy a take by si moc prali investovat je do deti, ale nemohou a tak by meli mit motnost sve prijmy inestovat do neceho co jim dela radsot, do cestovani, rekreace, vzdelavani - cekohokoli - a ty bys je zdanovala, protoze kdyt nemohou investovat do deti tak at tyhle sve penize neinvestuji, ale sup vezmeme jim je a dame je tem s detmi... tak s tim nesouhlasim. Je to ciry popuslimus dle mne. Spocitej si te rodinam s vice detmi by to stejne neprospělo. Prijem otce rodiny nebude vyssi kdyt bude mit jedno dite nebo deset, takte od jisteho poctu deti uz nebude od ceho odecitat a kde usetrit na danich. Takte ten co ma dejme tomu tri deti usetri na danich stejne jako otec s deseti detmi. Bity na tom budou deti. Je to populisticke prohlaseni, snizovat dane rodinam s detmi podle poctu deti..

Solidarnost s dětmi ano, tam kde je potreba fin. podpora deti - samozrejme pro to jsem. Ale jistou davku slusnosti vuci lidem, kteri deti mit nemohou vyžaduji.
[<<Předchozích 410] Příspěvky 411420 z 937 [Dalších 517 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.