| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jedno a jedno nejsou vždycky dvě

[<<Předchozích 420] Příspěvky 421430 z 937 [Dalších 507 >>]
Teraza Horáková
17.10.2009 0:57:20
hanko - v základu chápu, ale pro leckoho dvojčata nemusí být problémem výchovným ani finačním, v základu sociální systém nefunguje na principu, že si to spočtu a očekávám návratnost - proto je sociální,

jinak jsem byla docela v šoku, kolik peněz z těch supepříjmů, co jsem si myslela, že na pojištění dotuju půl státu, sežrala "blbá" operace slepáku, SC a neonatologická péče.

Všem vřele doporučuji požádat o Individuální účet...
Hanka 75
17.10.2009 0:50:50
Stejně mas muj obdiv, ja si planuju treti ditko at starsi dvojky budou ve skolce. driv bych si netroufla. a porad si rikam, ze maminka se tremi detmi (byt ma zkusenost s miminkem) to ma horsi. ja napr. mohla zdrimnou, jit spat, ale takova maminka tu ma jeste ditko, kteromu se musi take venovat...
Hanka 75
17.10.2009 0:48:11
Sorry, tomuhle prispevku moc nerozumim. Jen mohu napsat, ze nase rodina odvede na danich tolik, ze nikdy od statu to zpatky nedostaneme. A v tomhle chapu solidaritu a souhlasim s ni, a to co bych si prala je vice penez na rodicaku pro rodice vicecat... např. prostě muj nazor na to, jak by se mělo prerozdělovat. a tomu o fondech atd. nerozumim, ani na co je to reakce.
Teraza Horáková
17.10.2009 0:47:48
Jano, jsi buržoust :-)
17.10.2009 0:47:46
Hani, to je jasný, že jako prvorodička to máš složitější...mluvila jsem za sebe, neuvědomila jsem si, že už vlastně dělám všechno po paměti a vim, co je třeba a co už je zbytečný a tak~;)
Teraza Horáková
17.10.2009 0:45:24
no vidíš, a já nesouhlasím s TEBOU ač dvojky máme ..´

proč jako? rodičák je na potřeby rodiče. KDYŽ JE POTÍŽ, pak jsou přídavky etc....
Hanka 75
17.10.2009 0:44:29
no roční prebalim i rychleji, ted s jednorazovkami, ale pouzivala jsem latkovky do jejich cca deseti mesicu
Hanka 75
17.10.2009 0:43:51
No já za dvě minuty přebalím ted roční děti ale novorozená miminka jsem za dvě minuty nepřebalila. Ani náhodou. Rozbalit, očistit, namazat, vše opatrně, zabalit - za 2 minuty ? neměřila jsem si to, ale ani náhodou. Možná proto se ti to ted zdá snažší, že už máš zkušenost s miminky. Slyšela jsem též maminku dvojčat, ze byla ráda, ze první bylo mimco jedno a pak dvojky a jinou maminku starsiho a pak dvojcat, ze to budu mit tezke, ze nemam zkusenost. ted ut jsem vice vklidu, vim, ze kdyz dite breci, neumre, kdyz se trochu vykaslu namazani ekzemku na tvarice 20 minut oběma 2x denně, tak se nic nestane... a tak podobne. jako prvorodicka jsem vse delala maximalne peclive atd.

ja se na sve treti ditko tesim. spoustu veci ut budu vedet, neresit /kolik energie me treba stalo zjisit, jak, kdy zacit s prikrmy, kde co koupit, resila jsem, co je nejlepsi... resila jsem strasne moc kojeni a kojila na stridacku, a nemela treba ani cas zavolat pres den na laktacni poradnu, jaky byl kalup. bydlime ve 4. p. bez vytahu - kdybycom nahodou jeste meli dvojcata, tak vim, ze jdeme do baraku at to stoji co to stoji atd. apod.

cvicila jsem jeden cas 8x denně Vojtovku, (v tu dobu jsem vůbec nechodila ven, vyjma s detmi k doktorum) to byl take pekny kalup... ale to samozrjme clovek muze mit nejen s dvojkami a jeste narocnejsi... starosti se zdrvim deti

Jana
  • 
17.10.2009 0:43:11
Proč stát??? Tak přesně kvůli těmto ... nám budou politici dále s... na hlavu!!!
Teraza Horáková
17.10.2009 0:42:23
Hanko, tohle už dneska fakt neposoudím, porodné bylo vyšší. V té době jsem nesměla legálně pracovat ani s péčí babičky.

Nevím, kde žiješ, aby to bylo úplně super, jednoduchý počty, stát nedá nic - nebo za leccos - to nevybral jinde.

A aktuálně mi OPRAVDU vadí, že řešíme a počítá se do rodinného rozpočtu dávka státní sociální podpory, jakože příjem. To není povinnej nárokovanej příslušející příjem, že jsme do toho fondu nacpali.... no holt stalo se, ale aktuálně ten fond nestíhá ani starobní důchody
[<<Předchozích 420] Příspěvky 421430 z 937 [Dalších 507 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.