| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jedno a jedno nejsou vždycky dvě

[<<Předchozích 440] Příspěvky 441450 z 937 [Dalších 487 >>]
Tvoje horší já
17.10.2009 0:27:23
Hanko, já tě chápu.
Ale pořád jaksi nechceš absorbovat fakt, že v ČR je rodičák dávka pro rodiče, který nemůže chodit do práce kvůli péči o malé dítě. A vůbec se neodvíjí od počtu dětí.
Mickey16
17.10.2009 0:26:35
V Německu.
Nepolezu na ultrazvuk aby mi ve 12tt posunuli termín (naprosto blbě a díky tomu se pak se mnou dohadovali o vyvolání), ve 20tt se dozvím že dítě je menší- větší než má bejt a má málo- hodně vody a tak dále a zas na kontrolu, dále že roste málo- hodně, na monitoru se dozvím že se "něco nezdá" (= dítě spí) přičemž tam strávím půl dne... nas.at, takovej adrenalin pro mě už neni~t~
Tvoje horší já
17.10.2009 0:24:57
Rodičák nee, ale mateřská ano, aspoň to tak vždycky bylo.
Hanka 75
17.10.2009 0:24:46
Proto, že dvě děti do roka si ty maminky naplánovali nebo měli možnost naplánovat ne ? Ale porodné dostali na každé dítko ne ? Rodiče trojčat, kteří plánovali jedno dítko, by dle mne měli mít nárok na vašší porodné než jen 3x... v tom vidím solidárnost. Protože oni neměli možnost si naplánovat, že to finančně zvládnou... tak proto.

A jak jsem psala z vlastní zkušenosti mohu poctivě napsat, že mi přijde snažší mít roční dítko a miminko, než dvě miminka (mám ted roční dvojčata). A to mnohem snažší. Ty ruce, které ti na dvě miminka nestačí, už by vystačili lépe. Takže dvojčata jsou dle mého psych. a fyzic. nároční, nenaplánovatelné a tudíž by měli být oceněni - ta maminka odvádí více práce miminálně rok, než maminka, která má dvě děti rok posobě. Tak at má tedy mmainka dvojčat vyšší rodičák jen po dobu prvního roku, to by ti stačilo ? Rok má dvě děti, zatímco všechny ostatní maminky jen jedno a příjem (náhradu příjmu) shodnou ? Ale jde jen o náhradu příjmu ? Nedostáváš nikdy přesně takovou náhrdu kolik jsi vydělávala ne ? Takže i zde je solidárnost. Proporcionálně kdo vydělával více dostává méně... takže náhrada příjmu nelze brát doslova. I zde funguje solidárnost. A stejná bay měla být podle mne u maminek vícečat. Odvádí více práce než maminka jednoho miminka, tak proč by neměli pobírat vyšší náhradu příjmu ?
Mickey16
17.10.2009 0:24:11
Ani v ČR nemá rodičák co do činění s návštěvami "poradny".
Ke gynekologovi rozhodně nee, pokud bude vše OK a už vůbec ne v posledním trimestru, jen na ultrazvuk a sbohem.
Tvoje horší já
17.10.2009 0:23:27
Můžu se zeptat, v které zemi žiješ?
Jinak, docela závidím.
Návštěvy těhotenských poraden patřily k mým nejhorším zážitkům a těhotenský ultrazvuk k nějvětším stresům v životě.
štěpánka
  • 
17.10.2009 0:21:44
Tak to je na tom Tvoje dcerka podobně jako moji kluci. A ta známá s trojčátky je fakt vzácný jev. Jasně, jsou i zdravá čtyřčátka. Ale pořád bych řekla, že jsou tyto zdravé děti v menšině - ale nevím to jistě, statistika "lže"...
Mickey16
17.10.2009 0:21:34
Poradnou myslíš to sáhnutí mezi nohy? docela eufemismus~t~

Poradnu mi dělá porodní asistentka, tím myslím opravdu poradnu trvající asi hodinu a půl, nicméně neabsolvovala jsem jediný ultrazvuk, jediné vaginální vyšetření (v těhotenství naprosto zbytečné), genetické testy se u nás stejně plošně nedělají ani u doktora. Pokud bude vše OK tak u toho taky zůstane a k doktorce zajdu jen jednou (velmi nerada), kolem 35tt zjistit ultrazvukem poloho placenty, nic víc nepotřebuju.
Tvoje horší já
17.10.2009 0:21:30
No a hlavně by se měly děti odečítat z daní, a to pořádně. Klidně zrušit prakticky všechny dávky a královsky odečítat z daní. Popřípadě třeba za tři a více dětí zrušit daně úplně.
štěpánka
  • 
17.10.2009 0:20:00
Terezo - bylo to na tvou otázku, jestli znám někoho s hodnými dvojčaty. Tak ano znám, pokud matky nekecaj!!!
[<<Předchozích 440] Příspěvky 441450 z 937 [Dalších 487 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.