štěpánka |
| • |
17.10.2009 0:19:57
Terezo - bylo to na tvou otázku, jestli znám někoho s hodnými dvojčaty. Tak ano znám, pokud matky nekecaj!!!
|
Teraza Horáková |
|
17.10.2009 0:18:54
štěpánko, pokud to bylo na mne, tak nenaučila, kouzlo odrážedel pojali ve školním věku, kdy zrušili garážový vrata
)jsme opožděný, celá rodina a tak úzkostliví, že to není dobře. |
Tvoje horší já |
|
17.10.2009 0:18:32
Jistě, máš pravdu. Trojčata jsou ale naštěstí velmi řídký jev.
Jinak - tedy ta paní, co jsme spolu leželi na rizikovém, má trojčátka úplně zdravá. To moje dcerka odnesla moje rizikové těhotenství víc, bohužel, co se týká oční vady, řečové vady a jisté psychické lability. |
Hanka 75 |
|
|
17.10.2009 0:17:42
Já myslím, že kdyby stát chtěl vzýšit porodnost tak nemá zvyšovat rodičák (podle mne dost vysoký) a prodlužovat rodičovskou (podle mne královksy dlouhou)-a fakt na to nemáme, ale zajistit změnou právní úpravy pružnější úvazky, kratší úvazky, jednodušší rozvázání prac. poměru, kvalitními a hlavně dostupnými zařízeními pro děti jako jsou školky a i jesle (i když si myslím, že děti do jeslí moc nepatří, jak píše Matějče)... po vyšším rodičáku rozhodně nevolám, a už v žádném pířpadě vyšším porodném... vyjma rodičů vícečat (tam si myslím, že vyšší rodičák a porodné je na místě).
Ale též po vyšší podpoře rodin s postiženými dětmi, o nemocnými členy rodiny atd. atd. ale to už je zase jiná kapitola. |
|
|
17.10.2009 0:16:55
Kuk holky,
naší tříleťačku vyloženě baví dědit po bráchovi. V létě mu krade odrbanou kšiltovku se Spidermanem, hodí to kšiltem dozadu a vyráží do světa. A k tomu klíďo růžový tričko (když nenajde žádný zděděný ). Zatím je v pohodě – kéž by jí to vydrželo. |
Tvoje horší já |
|
17.10.2009 0:16:52
Teď mi to došlo, ty asi nežiješ v ČR, takže mateřská nehrozí.
Ale jinak - asi by to chtělo aspoň v posledním trimestru nějakého solidního doktora sem tam navštívit, myslím. |
štěpánka |
| • |
17.10.2009 0:15:49
Jano Budilko, skoro určitě byste na tom nebyli líp. Je malá pravděpodobnost, že nedonošená trojčata budou úplně zdravá. Nedonošenost - oční a sluchové vady, imunodeficit - nejobvyklejší "nemoci". Je velmi nepravděpodobné, že v jejich třech letech bys byla opravdu schopná jít do práce. Já měla "jen" dvojčata a schopná jsem byla až ve 3,5 a uskutečněno ve 4, když se podařilo práci sehnat. Moc trojčecích rodin neznám, ale ze stat. vím, že matky s nimi zůstávají doma déle. Spočítali jsme si, že za rok dáme cca 3 - 5 tisíc jenom za brýle kluků, za léky na alergie to ani nepočítám. S jeich nemocemi naštěstí pomohly babi a dědové, takže jsem v té sehnané práci mohla zůstat. Fakt pochybuju, že by někdo na trojčatech takto "vydělal".
|
Teraza Horáková |
|
17.10.2009 0:15:08
HANKO, ale v základu - proč vlastně?
RODIČÁK je prostě náhrada ztráty příjmu. To jak s ní naložíš je prostě věc rodiny. Jsou tu holky, co nemají nárok na násobek porobného a povedlo se do roka, dva rodičáky neberou. A když to stihnou ještě jednou do věku dítěte, ani 3. netvrdím, že vícečetně těhotenství či rodičovství je snadné nebo zadarmo, ale mít doma puberťáka nebo 2 letý dítě a miminko finančně je dle mého horší |
Tvoje horší já |
|
17.10.2009 0:14:20
Mickey, ty se vůbec nevypravíš do poradny? Ale pokud vím, vyplácení mateřské je podmíněno několika návštěvami poradny...
Tím neříkám, že nemáš částečně pravdu, tedy co se týká VVV. Na druhé straně, mohou doktoři podchytit a vyléčit různé problémy, které by jinak mohly způsobit hodně nepříjemností. I když ve čtrnáctém týdnu je ještě čas, za nějakou dobu bych se radši k nějakému solidnímu doktorovi vydala. |
Mickey16 |
|
|
17.10.2009 0:11:28
Tinas ale ty nemůžeš ovlivnit jestli budeš mít postižené dítě nebo ne, i kdyby tě doktoři obraceli naruby třikrát do týdne. Můžeš jen ovlivnit jestli ho necháš se narodit nebo ho zabiješ. Neexistuje způsob jak z dítěte pomocí vyšetření odčarovat genetické postižení.
Můžeš akorát ovlivnit jestli mít dítě nebo ne- v celibátu dítě nezplodíš zbytek je jen o náhodě, jestli bude jedno, budou dvě, tři, bude zdravé nebo postižené...Ad vyšetření v těhotenství- doktora jsem ještě ani neviděla a doufám že neuvidím, nevím ani jestli je dítě jen jedno nebo dvě, nevím jestli je zdravé nebo ne a je mi to poměrně jedno protože s ničím výše uvedeným bych stejně nemohla nic dělat. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.