Hanka 75 |
|
|
16.10.2009 23:38:26
Štěpánko prosím písni mi na 75han seznam.cz (nejde mi zavináč), at jsme v kontaktu. Bydlím na Smíchově, Klub znám, ale mám zatím malé děti, tak jsem o těchle setkáních zatím neuvažovala. Ale ráda bych. Já bych se tě vyptala, zda je to i pro maminku ročních dětí (no zatím bych asi ani večer nemohla) a jestli bys mi neporadila, kde bych třeba našla něco vhodného co se dá s dětmi absolvovat... jestli si mohu troufnou na plavání třeba.
předem díky |
Teraza Horáková |
|
16.10.2009 23:38:01
no v základu proč asi... kdyby se ptala sousedka.
Ráno, poledne, odpoledne, noci.... prostě spolu ) |
štěpánka |
| • |
16.10.2009 23:37:17
Ale já nikde nepsala, že chci vyšší rodič. příspěvek pro matky dvojčat. Naopak že po finanční stránce to vynahradí delší PPM, porodné a přídavky. No a to nadruhou je samozřejmě obrazné. Mimochodem. Maminky hodných, bezproblémových a zdravých dvojčat mi taky nerozumějí.....
|
genova |
|
16.10.2009 23:35:00
Špatně jsem se vyjádřila: kluk ve svých 2 letech a 1/4 (holce bylo 3 a 1/4) dohnal váhově a výškově holku, takže od té doby úž ŽÁDNÉ dědění.
![]() |
Hanka 75 |
|
|
16.10.2009 23:34:52
obecně - to nevím, co tím myslíš ? Jako vždycky ? To těžko
naštěstíRíkali nám to v Klubu dvojčat a vícečat na přednášce Bude nás víc... přesnější info ti nedodám. |
štěpánka |
| • |
16.10.2009 23:34:45
Hanko, jestli jsi z Prahy, tak Tě čekáme na schůzce Klubu dvojčat (maminek) každé první pondělí v měsíci ve vinárně Aston na Smíchově. Nebo se koukni na WWW.dvojcata.cz a najdi si tam, jestli se někde blízko Tebe neschází jiná banda, třeba i s dětmi. Když byli kluci malí, chodili jsme do Ymky, 1x týdně se tam scházely mámy s dvojčaty a bylo to fajn. Jiným lidem to těžko vysvětlíš, často člověk nenajde podporu ani u své rodiny. (to není můj případ, já pochopení našla...)
|
Tvoje horší já |
|
16.10.2009 23:34:30
Ale musíš počítat s tím, že maminky s druhým, třetím, čtvrtým dítětem pořád mají doma ty starší děti. Ony ty děti nikam nezmizí. Práce přibývá pořád, hlavně tedy, pokud jsou děti ještě malé. A pak přijde škola - učení u každého dítka do jiné třídy atd.
|
|
|
16.10.2009 23:33:35
To jako se člověk musí mít zle, aby nechal holku chodit v klučičím oblečení??? Tinas, já tě fakt nechápu.
![]() |
štěpánka |
| • |
16.10.2009 23:31:44
Jano, spíš to platí statisticky - dvojky jsou častěji nedonošené a s tím souvisí další problémy - nezralost, výskyt ADHD, snížená imunita, problémy se zrakem a sluchem, ......
Samozřejmě, některé mono děti mohou být nemocnější než má konkrétní dvojčata. To je asi jako když řekneš, že muži dorůstají vyšší průměrné výšky než ženy. A přitom jdu po ulici a při svých 180 cm vidím, že někteří muži jsou menší než já! |
Hanka 75 |
|
|
16.10.2009 23:31:29
Štěpánko popsalas to přesně, mluvíš mi ze srdce. TAk to je a já maminka dvojčat, často myslím, jak těžké to mají maminky trojčat, dvojčat a staršího dítěte. Protože dvojčata a pak další miminko, to už si naplánuješ, (a my také plánujeme, abychom si ho "užili", ale starší dítko (děti) a najednou dvojčata - to je ta náročná situace o níž píšeš. Když píšeš, vždycky musíš kouka co to druhé, schází ti ruce... přesně tak to je. Já jsem jen maminka dvojčata (tj. žádné další dítko, trojčata..), navíc s babičkou a zázemím, ale stejně toho mám hodně a přesně jak píšeš... když pak mám jedno mimi, tolik toho udělám, tolik stíhám, vlastně relaxuju
ale to je nesdělitelné. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.