Tvoje horší já |
|
16.10.2009 23:31:10
Určitě, náročné to je. To musím uznat, maminka říkala, že mateřská s bratrem pak pro ni byla rekreací. Ale to matematické vyjádření na druhou je jen obrazné.
Je pravda, že mezi mými prvními dvěma dětmi jsou dva roky a byl to dost hukot. A mezi druhým a třetím čtyři roky a dalo se to zvládat snad i líp, i když dětí přibylo. Ale pořád v tom nevidím důvod pro zvýšení rodičovského příspěvku. |
štěpánka |
| • |
16.10.2009 23:28:47
Terezo, děkuji adresu už mám uloženou, bydlím v centru Prahy, takže dojedu kamkoli, klíďo na Jižní Město, když to tam máš vyzkoušený....
|
|
|
16.10.2009 23:28:40
Neeeee, to neeee!!! Ja rodila chvilku a za "pětikorunu" bych si to zopákla. To mi nedelejte, mme by vyplatili porodne tak do vyse stokorun ...
![]() ![]() |
Tvoje horší já |
|
16.10.2009 23:27:51
Proč bývají dvojčata častěji nemocná?
Opravdu to platí obecně? (Sousedka má kluky jako buky a my se sestrou jsme taky byly zdravé jako řípy, to brácha byl třasořitka.) |
Hanka 75 |
|
|
16.10.2009 23:25:07
Jenže já o to ušetřit vůbec nestojím. Myslíš tím, že se dříve zapojím do prac. procesu a budu vydělávat ? Osobně bych byla radši s dětmi šest let doma, než s dvojčaty polovinu. Ale tohle beru, že už je život, jen aby sis nemyslela, že je to prokaždou rodinu výhoda. Pro nás to výhoda není. Já a můj manžel bychom byli radši, kdybych byla doma delší dobu... ale na tohle si nestěžuju, jen to neberu osobně jako žádnou výhodu. A ještě bych podotkla, že dvojčata bývají častěji nemocná a tudíž, ten nárat do práce s dvojkami v jejich třech letech... bývá problematičtější.
|
La Pepa |
|
|
16.10.2009 23:23:21
mám přesně to co píšeš a zatím teda nemohu potvrdit, že by kluk holku nějak doháněl - spíš naopak, je drobnější, nohu má o 1,5 čísla menší, než holka v jeho věku. A vzhledem k tomu, že víme, co máme, tak nějaké věci, které tuším, že se budou dědit, pořizuju tzv. unisex (kombinéza) a doženu to doplňky, věcma ze sekáče, který stojej pár korun a dárkama od příbuzných. A jak děti rostou, tak i věcmi, co se zničí - ponožky, punčocháče apod.
Jen Ježíšek trochu nevychytal barvu kola - je fialové s kytičkama, ale možná ho s někým vyměníme ![]() |
SnowWhite |
|
|
16.10.2009 23:22:42
To už je příliš! Já se v hruď nebiju, že nic nechci. já to pouze řekla, že jsem zvyklá poléhat sama na sebe a zároveň přiznávám, že pobírám RP, jelikož jsem na mateřské jako každý, kdo na mateřské je. Tak jak mi vysvětlíš, že říkáš, že beru víc než ty, co mají dvojčata???? Znovu opakuji, že RP je přísěvek pro matku nikoliv pro dítě, je pevně měsíčně stanovený....nikdo tedy nebere více či méně, matka většinou bývá jedna a pokud má 1 či více dětí, dostává RP. Z těchto demagogických keců je mi na
. Opravdu zdejší omezenost některých jedinců, kteří se nebijí v hruď, ale občas by se mohli fláknout do hlavy, aby se jim rozsvítilo, nemá obdoby. |
štěpánka |
| • |
16.10.2009 23:22:42
Jano Budilko, je to více než 2x tolik práce. Myslím tak práce na druhou (na kvadrát). Psychické i fyzické. Nikdy se nemůžeš plně věnovat jen jednomu dítěti a soustředit se jen na ně, pořád musíš sledovat co dělá druhé. Pořád máš málo rukou. Když ti na každé visí jeden, už nepobereš tašku, kočár,.... Zachráníš-li jedno padající dítě, druhé ti spadne v 2. konci bytu-hřiště. Uklidníš-li jednoho uřvance, začne řvát druhý. Nemáš pocit "užít si mimi". Řada maminek si po dvojčatech z tohoto důvodu za pár let dopřála ještě JEDNO miminko. Namítneš - kdo má dvě děti, taky musí myslet na obě - maminka dvojčat ale často má ještě starší jedno i více dětí. Nikdy nemáš pocit, že se svým dětem dost věnuješ.
Zkus se svojí maminky zeptat, i když se obávám, že už mnohé z toho zapomněla. Vidím to i na sobě, když si čtu některé historky z doby před 10ti lety, už si leccos taky nepamatuju. Uznávám, že dříve to měly maminky a nejen vojčat těžší - už jen pleny, kočár,... Bohužel, toto je NESDĚLITELNÉ. Nikdo, kdo to neprožívá, nepochopí tvou situaci. Nemáš si s kým promluvit. Proč myslíš, že fungují po celém světě Kluby dvojčat? Pořád narážíš na nepochopení a pocity neschopnosti. tomu přispívá i tvé okolí - my jsme taky měly dvě děti a nehroutily jsme se jako ty - řeknou ti ženy, které již polovinu problémů, které měly s jedním dítětem zapomněly....... |
Hanka 75 |
|
|
16.10.2009 23:22:21
Jojo, to souhlasím, ale kdyby měla vyšší rodičák, tak by si z něho třeba tu výpomoc mohla zaplatit a to dle svého uvážení. Někdo by volil někoho na úklid, někdo někoho k dětem... co myslíš ? Je mi celkem jedno v jaké formě by měla být pomoc maminkám vícečat, ale určitě by měla být a to tak, aby byla co nejfunkčnější. Vím, že obce nekdy nejsou ochotné a schopné zajistit co mají (u trojčat a vícečat), tak si myslím, že nejschůdnější by byl ten vyšší rodičák a porodné... protože si neumím představit, že stát zajistí, to o čem píšeš ty. Nejspíš by stát dokázal zajistit, ten vyšší rodičák - to se mi zdá jako nejrychlejší a nejsnažší řešení, který ani stát nepřipraví o žádné finance, protože když maminka např. dvojčat by měla dvě děti naplánovaně po čtyřch letech, tak stát stojí dvakrát tolik...
|
Tvoje horší já |
|
16.10.2009 23:21:21
Stát možná ušetří, ale ušetříš i ty, když jsi na rodičáku kratší dobu než maminka, která stráví doma třeba šest let.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.