| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jedno a jedno nejsou vždycky dvě

[<<Předchozích 500] Příspěvky 501510 z 937 [Dalších 427 >>]
Tvoje horší já
16.10.2009 23:19:19
Pokud jde o to Švédsko, autor píše, že se rodičák odvíjí od počtu nezaopatřených dětí v rodině. Tedy nejde o žádné zvýhodňování rodin s dvojčaty a vícerčaty. Tam každá rodina s více dětmi, i s těmi narozenými postupně, dostává vyšší rodičák podle počtu dětí.
A maminky dvojčat tady lobují za vyšší rodičák jen pro rodiny s dvojčaty. To by podle mě byla nespravedlnost. Pokud by se něco podobného mělo zavádět (realisticky - nikdo to nezavede, nejsou peníze na nic), tak by to muselo platit pro všechny rodiny, nejen pro rodiny s vícerčaty.
Hanka 75
16.10.2009 23:17:16
Souhlasím, že se v cecháh nemáme zle, a že hlavní odpovědnost je na rodičích. ale musím opět napsat, že vícečata nenaplánuješ a rodina může plánovat jedno dítko (nemohou si dovolit více) a přijdou trojčata (ale i dvojčata stačí). Dvojčata mám, tak vím co to je. A tady by stát měl pomoci a výrazněji, než jen vyššími přídavky na dítě. My např. na přídavky na dítě nedosáhneme, v pořádku, beru to plně, máme vyšší příjmy, nechtěla bych je ani, ale myslím, že vzhledem k tomu kolik práce je s dvojčaty by mne i morálně podpořilo kdyby byl o něco vyšší rodičák. Protože té práce je minimálně dvakrát tolik než má maminka s jedním dítětem . A co u trojčat ? A kdybych si naplánovala jedno dítko a po čtyrech letech druhé, tak to stát přijde dvakrát tak draho než má dvojčata, takže podle mne bych stát o nic nepřipravila. Naopak na každých vícečatech stát ušetří.
Jen bych dodala, že jsem čekala, že to bude s dvojčaty náročné, ale realita předčila očekávání. Takové práce jako mají maminky dvojčat, trojčat, nebo dvojčat a k tomu další děti... opravdu bych jim ten vyšší rodičák moc prála. Je to o tolik více práce než s jedním miminkem... tot můj názor.
Teraza Horáková
16.10.2009 23:17:02
štěpánko, zkus ten bazoš.... my jsme úplně mimo v tomhle jakože sportovci, takže jsme přesně dostali lyže - splátka na půjčku - a ty běsný..... a teď jsme přišli do toho bazoše, no by bylo na hodinu vyprávění, si pokecáme o grafice v počítačovejch hrách :-))))

ale ten bazar je dobrej, pokud je daleko, mám typ na jiný
Bumbi&05,08,10
16.10.2009 23:14:16
Porod není zadarmo, pokud to nechci standardně. Porod doma si musím zaplatit. porodní asistentku po příchodu z porodnice si musím zaplatit. Tak jaképak zadarmo? Zadarmo je to, když držíš hubu a krok.
Teraza Horáková
16.10.2009 23:13:52
Haninko, nemyslím. S dětmi pár měsíců po sobě je to HRŮZNĚJŠÍ.

p.s. dvojčata máme, nedonošená a ano, s asistenty v podobě babičky - 1 a tetičky - taky 1. Obě spíš fungují jako škoďáci....
štěpánka
  • 
16.10.2009 23:13:48
Hanko, myslím, že maminka trojčat by určitě více než vyšší rodičák ocenila kvalitní výpomoc, placenou plně státem (nebo obcí) a to ne do jednoho roku, ale aspoň do 3. Dnes to sice v nějakm zákoně je, ale výklad je natolik volný, že jedné trojčecí mamince obec nabídla, že jí dodá drav sestru, ale maminka jí bude platit část platu a obec něco navíc. Nakonec se dohodli tak, že nějakou dobu yl doma i otec mimin, který byl nezaměstnaný, take ho obec zaměstnal a nějaký malý plat mu platila. Jiní rodiče se museli této pomoci pracně domáhat. Podrobnosti si už nepamatuju.
Mě jako matce dvojčat by rčitě dost pomohlo, kdyby taková pomoc přišla domů aspoň 2x za měsíc, i kdybych měla celý den jenom prospat a věděla bych, že o mimina je postaráno..........
Tvoje horší já
16.10.2009 23:11:07
Pak je otázka, jestli matka sestře nekřivdí. Co si o tom myslí sestra, že maminka pomáhá tobě víc?
Jinak, věřím, že se dvěma dětmi je dvakrát tolik práce - ale pětkrát, to opravdu přeháníš.
A rodičák není plat za výchovu dětí - je to kompenzace za to, že nemůžeš chodit do práce.
Znova: Jsou desetitisíce, možná spíš statisíce rodin, kde je matka nebo otec na rodičáku a doma mají kromě miminka ještě další jedno, dvě, tři i více dětí, které musejí živit a šatit taky, samozřejmě. A žádný vyšší rodičák jim nikdo nedá.
Teraza Horáková
16.10.2009 23:10:59
no bodejť - ve 12-ti. Jsem šialená z vest, klobouků, džínů s vyšíváním, no holt máme ty kluky.
štěpánka
  • 
16.10.2009 23:08:42
Jo, loni jsme měli fakty problém - darovaný lyže byly polokarvingový hezký, tmavěfialový a pro druhýho jsme si půjčili rovné lyže od mé kamarádky. Ty scény, že chce taky karv.Pohádal se s námi několikrát, až jsme zjistili, že se mu do lyží nevejdou ty jeho obří boty, mázání nešlo víc posunout. Já na mrtvici, za týden jsme měli jet. Co teď? Jiná kamarádka naštěstí zapůjčila polokarvingy šedivé. Barvu už naštěstí neřešili. K šedivým měl moje prastaré přeskáče (to mu ještě stačily 42, brácha měl ty darované s lyžemi. Spokojenost. Jsem zvědavá, co mu seženeme letos...
16.10.2009 23:08:19
Terezo, já mám spíš dojem, že na holčičky není k sehnání skoro nic normálního... samá růžová, flitříky, blejskátka, kraječky, mašličky a podobný šílenosti. No, moje modrooká blondýnečka je taková, že by to na sebe vzala jen v krajní nouzi (nebo na extra parádu). ~t~ Momentálně je její nejoblíbenější barva černá (jo, bude jí 12 let).
[<<Předchozích 500] Příspěvky 501510 z 937 [Dalších 427 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.