Hanka 75 |
|
|
16.10.2009 23:07:57
Stát s solidarita je tu od toho, aby pomáhal potřebným. A maminka dvojčat, trojčat /nebo přesněji jejich rodiče/, jsou často potřební, protože vícečata nenaplánuješ jako monodítě. Takže když má někdo napjatý rozpočet a řekne si, že uživí jedno dítko, a narodí se tři, a je s nimi tolik práce, že nestíháš krom dětí nic (co já vím, tak sestr a v kojenáku má na starosti čtyři děti, nekojí jde, a jde po šichtě domů), maminka trojčat, kojí, nepsí a žádné volno nemá... takže proto by měli rodiče vícečat mít větší podporu než rodiče monodětí. Stejně jako rodiče dětí postižených, rodiče pečující o nemohoucí dítě apod.
|
Hanka 75 |
|
|
16.10.2009 23:03:48
A to si myslíš, že rodiče dvojčat mají stejnou práci jako maminka s jedním dítětem ? Tak to bych ti ty dvojčata přála, to bys mrkala na drát kolik je to práce. To není ani dvakrát tolik práce, to je mnohem náročnější. Mám sestru se dvěma dětmi po sobě a já dvojčata, hádej komu mamka=babička pomáhá v poměru cca 5:1 ? Mě s dvojčaty ! Všichni vidí, že je to mnohem náročnější. A co maminka trojčat !!! Ta má podle mne práci tak 7xnáročnější. To mě přijde tak nefér, že maminka trojčat dostává jen jeden rodičovský příspěvek.
A v kontextu našeho rozpočtu, to je směšné, co asi tak stát ušetří na tom, že maminkám vícečat nezvýší rodičák ? Oproti výdajům na dálnice atd.... to je naprosto zanedbatelná položka. Navíc kdyby neměla maminka dvojčata, ale naplánovala si dvě děti s patřičným rozestupem, tak to stát stojí stejně tak, jako kdyby jí ty peníze dal... a dvě děti vychová. Ale hlavně, je to v podstatě bezvýznamná položka - ve státním rozpočtu. |
štěpánka |
| • |
16.10.2009 23:03:20
My dáváme několik dárků stejných (s přispěním babiček a dědečků a tetičky cca do 1000 všechny) a když má oslavenec speciální přání tak má 1 dárek "navíc". Jeden dostal křížov. slovník, druhý puzzle. Jeden brank.rukavice druhý nevímco k mobilu, apod...
|
Teraza Horáková |
|
16.10.2009 23:03:02
tinas, růžový, - závidím.
To je neskutečný, kolik věcí je k mání na holčičky a jakých )) |
Teraza Horáková |
|
16.10.2009 23:02:11
omlouvám se za ztrojením, nebo zdvojení, se to šprajclo.
OSOBNĚ pro mně nebyl tak těžký malér to financovat, lyže jsem si koupila sama a první džíny taky, oni cítí jako malér, když to není podobný... právě jsem koukala na boty na lyže... jejich 550, moje 750, jejich lyže 750, druhý 1150, moje 1250 - no, já je měnit nebudu.... |
štěpánka |
| • |
16.10.2009 23:00:16
Omyl, některé kamarádky mají děti cca 1,5 roku od sebe (každá trochu jinak)
|
tinas |
|
|
16.10.2009 22:56:32
Mimochodem Lízo,
spoustu růžových věcí taky máme ze sekáče za pár kaček. A i to sportovní vybavení dáme po rodině nebo kamarádech dál,takže opravdu nazmar nepřijde.A máš pravdu,tak zle,abych musela nechat holku chodit v klučičím oblečení se fakt nemáme. Na druhou stranu nestojím s nataženou rukou a nečekám,kolik mi do ní stát nasype! |
Teraza Horáková |
|
16.10.2009 22:55:50
štěpánko třeba ne... aktuálně průser století, jeden ví, že bude mít svátek, takže hezký dárek do limitu.
Druhý ví, že s bráchou má limit jiný a dostane malý dárek. Objednáno v pondělí. Oslavenec má svátek v neděli. Hádej čí dárek nedorazil )) |
Teraza Horáková |
|
16.10.2009 22:55:31
štěpánko třeba ne... aktuálně průser století, jeden ví, že bude mít svátek, takže hezký dárek do limitu.
Druhý ví, že s bráchou má limit jiný a dostane malý dárek. Objednáno v pondělí. Oslavenec má svátek v neděli. Hádej čí dárek nedorazil )) |
Teraza Horáková |
|
16.10.2009 22:52:58
Lízo, já to chápu trochu jinak než ty.
protože potřeby dětí jsou docela dost existenční a finanční, a u těch dvojek je to těžší o to, že se nesrovnávají jen v té třídě (to VOKECÁME) ale mezi sebou. takže ne hraběcí, jen malinkato jinej úhel. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.