|
|
16.10.2009 22:52:17
Mě to tak napadlo, protože celá tahle diskuze je nekonečný kruh
Tedy spíše dva, možná tři až čtyři kruhy ![]() |
tinas |
|
|
16.10.2009 22:51:53
Lízo,ale já jsem psala,že i moje děti mají hodně poděděného a po nás zase dědí jiní. A i to sportovní vybavení nemají všechno nové. A kdo moje děti zná ví,že rozhodně rozmazlené nejsou.
|
tinas |
|
|
16.10.2009 22:48:27
Terezo33,
máme to úplně stejně. Oslavenec dostane dárek větší a sourozenec nějakou maličkost a pak si to vymění. Maličkostí se myslí třeba nová souprava fixů a hezké omalovánky ,kniha nebo nějaká podobná drobnost,která potěší. Jo ještě k té rozmazlenosti. Moje děti mají hromadu sportovního vybavení z druhé ruky. Ne všechno dostanou nové a hlavně na to,aby dostali něco co si přejí se tkaé musí sami snažit třeba tím,že budou nosit hezké známky ze školy. To je jejich práce a ta je taky potřeba odměnit. Na nějaké období třeba vypíšeme prémii v podobě toho co chtějí a pak je to na nich. |
štěpánka |
| • |
16.10.2009 22:46:37
Terezo, ráda čtu, že to máte taky tak. Nám v prosinci narozeniny, Mikuláš a Vánoce jedno jsou......
No a tak na jaře a o prázdninách máme ještě 2 oslavy - svátky a dárky dostávají oba, i když jsou už velcí a snad by si nezáviděli. Ale jiné rodiny s dvojčaty to takto nemají a slaví vždy jen oslavenec... |
Teraza Horáková |
|
16.10.2009 22:46:12
tinas - A NAPROSTO SOUHLASÍM.
|
genova |
|
16.10.2009 22:45:51
Tak tohle přirovnání trochu pokulhává... trochu víc.
|
Líza |
|
|
16.10.2009 22:45:51
Tinas, myslím, že pokud tu argumentuješ lidem, kteří mluví o potřebě dědit, tím, že tvoje děti nedědí, protože stejně potřebujou všechno stejně, aby jim to nebylo líto, a stejně na dceru ani za boha nenavlečeš nic, co není růžové, tak jsou myšlenky o rozmazlenosti celkem logické.
V téhle diskusi se řeší existenční a finanční problémy lidí, kteří protože nemají na to, aby vždycky "aby to tomu druhému nebylo líto" nekupují všecko dvakrát a jejichž děti prostě nosí oblečení po sourozencích, protože rodiče nemaj na rozhazování. Ujišťuju tě, že na uskladnění oblečení (pokud ho ovšem člověk nemá dvě tuny) a sportovního vybavení po starším sourozenci je dost místa i v garsonce, když na to přijde, respektive když člověk prostě ví, že na další mít nebude a bude nutné to dědit. Tím chci jaksi celkově říct, že tvoje příspěvky na toto téma jsou poněkud hraběcí. |
tinas |
|
|
16.10.2009 22:44:43
Nicéně tohle všechno je opravdu daleko od původního článku.
Dohady jsou o tom jestlit o mají horší maminky dvojčat,trojčat a nebo maminky dětí blízko po sobě a hlavně,kdo by kolik měl dostat. Já tvrdím,že dostat má jenom ten,kdo to opravdu potřebuje a ne všichni. |
Teraza Horáková |
|
16.10.2009 22:44:08
no, nevím, jaké máš zkušenosti - já v tomhle duchu stejné. Netvrdím, že nejsou rozmazlení - jasně, že jo, ale tím, že všechno spolu, tak prostě svátky spolu, - oslavenec dárek větší, brácha menší, to už pojali... narozeniny spolu jsou jasné, Vánoce vlastně taky, neumím tohle diferencovat.
V tomhle jsou dvojčata trochu mimo běžné rodiny, alespoň u nás. |
Teraza Horáková |
|
16.10.2009 22:43:57
no, nevím, jaké máš zkušenosti - já v tomhle duchu stejné. Netvrdím, že nejsou rozmazlení - jasně, že jo, ale tím, že všechno spolu, tak prostě svátky spolu, - oslavenec dárek větší, brácha menší, to už pojali... narozeniny spolu jsou jasné, Vánoce vlastně taky, neumím tohle diferencovat.
V tomhle jsou dvojčata trochu mimo běžné rodiny, alespoň u nás. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.