Teraza Horáková |
|
16.10.2009 22:20:58
štěpánko... jak jsem psala, mně tohle vůbec nenapadlo, jakože finanční otázka.
Spíš takový "ježíši, to nezvládnu - donosit" . "No, to vůbec nemá šanci, aby se dožili batolecího věku" pak mně napadla puberta.... a už se k nám potvora řítí. Vím, že je to těžký, dvoje plíny, dvoje boty najednou, dvoje kalhoty, trochu legrační je snaha oblíkat stejně, v miminkovským nebylo na trhu, dneska naopak, když chci dvě podobný košile - je jedna stejná a 2 x, to se zase šprajcují oni. Hodně pomohli přátelé a kamarádi a kamarádky, co mají větší děti, sekáče, vše za 39,--, mně nevadí kupovat tepláky u Vietnamců, kalhoty kus alá 800 na svatbu dopadly hůř než ty tepláky, naopak, problémy s odbytem, protože vyrostli z bot za měsíc a měli je na nohou jednou, už to řešíme s kamarádkou, jen její synek má nohu stejnou ) a příbuzná na Slovensku za poštovný vyjde dráž, mimo to je pro mně těžký posoudit, kde je to nositelný a kde hadr, nemám smysl pro to, co je IN etc. |
& |
|
16.10.2009 22:17:38
Tinas, co tim myslis ty pripadne dusledky??
|
tinas |
|
|
16.10.2009 22:17:26
Jo a hlavně v téměř 100% jezdí oba všude spolu takže také platíme všechno 2x i když nejsou dvojčata. A hlavně oba dostávají téměř všechno stejně,aby druhému nebylo líto,že jeden dostal a druhý ne.
|
|
|
16.10.2009 22:17:26
To by musely dostávat vyšší rodičák i ty maminky, co mají doma nějaké starší děti, nejen maminky dvojčátek a vícerčátek. Co je na tom tak složitého?
No, to holt bude problém toho, že si někdo plete sociální pomoc (rodina kvůli péči o děti přichází o peníze, trochu jí pomůžeme) se spořením (platila jsem státu dost, tak teď to, státe, koukej navalit) ![]() |
genova |
|
16.10.2009 22:16:12
To o postýlce a židličce nemám z vlastní zkušenosti ale od známých. A šlo to.
Já mám skorodvojčata (rok po sobě). |
tinas |
|
|
16.10.2009 22:16:05
Štěpánko,
u nás nezdědí nic. Holka po synovi dědit jeho hokejky,florbalky,softballové vybavení,lyže-lyžáky,snowboard-boty,brusle,kola,koloběžku a jiné vybavení dědit nemůže a hlavně by asi ani nechtěla jezdit v klučičím vybavení. Navíc při rozdílu 3a 1/2 roku a jiné stavbě těla by to ani nešlo. Zatímco syn je docela svalnaté postavy holčička je ráda,že se na těch svých tenkých nožkách udrží. Ani nemám dost prostoru to schovávat,takže taky kupujeme všechno 2x. |
Ecim |
|
|
16.10.2009 22:14:53
Ono na těch instruktážních filmech bylo nejlepší to, jak má maminka dvojčátek pořád někoho dospělého k ruce! Určitě velmi realistické, že?
![]() |
|
|
16.10.2009 22:14:35
Jo jo naše holky jsou na tom tak, že ta starší dětí po té mladší
|
|
|
16.10.2009 22:12:52
Štěpánko,
v tomhle bych polemizovala - já osobně považuji za náročnější než u rodin s dětmi postupně opravdu jenom to počáteční období, pak už jsme ne tom všichni stejně |
|
|
16.10.2009 22:12:06
ha,ha,ha.....
dvě deti stejne staré nemusí být stejne velké,těžké,obratné,mrštné....aspon ty moje nejsou,jedna chodí druhá leze-tak si dost dobře neumím představit mít je v jedné postýlce.Ale budiž,aspon je jasné že prakticky nemáte šajn o tom jaký je život s dvojkama.ale tahle diskuze se stejne zvrhla tak trochu mimo mísu ne?řešit jestli jednu nebo dvě postýlky,kolik stojí sunar......salám-o tom to není.Ale asi se mým duomateřstvím nejak změnila inteligence pač vám rozumím čím dál mín a jen se bavím.![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.