| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jedno a jedno nejsou vždycky dvě

[<<Předchozích 570] Příspěvky 571580 z 937 [Dalších 357 >>]
16.10.2009 22:11:49
ha,ha,ha.....~a~dvě deti stejne staré nemusí být stejne velké,těžké,obratné,mrštné....aspon ty moje nejsou,jedna chodí druhá leze-tak si dost dobře neumím představit mít je v jedné postýlce.Ale budiž,aspon je jasné že prakticky nemáte šajn o tom jaký je život s dvojkama.ale tahle diskuze se stejne zvrhla tak trochu mimo mísu ne?řešit jestli jednu nebo dvě postýlky,kolik stojí sunar......salám-o tom to není.Ale asi se mým duomateřstvím nejak změnila inteligence pač vám rozumím čím dál mín a jen se bavím.~2~
Ecim
16.10.2009 22:11:06
To mě ani moc nepřekvapuje, musí to být fakt silné kafe. Nejnáročnější, co jsem zažila (mám 2 chlapečky 2 roky a 2 měsíce od sebe) byla kombinace těhotenská nevolnost a batole, se kterým jsem se venku musela hádat o každý krok, protože jsem ho nemohla tahat.
Přijde mi blbé od tvůrců různých filmů, že život s dvojčaty takhle trapně zkreslují.
*Aida*
16.10.2009 22:10:17
tinas,
ale kdyz pises: Dobře,tak ne všichni to zjistí předem,ale psala jsem,že právě takové rodiny by měli dostat pomoc od státu!
Tak ja potom chapu, ze kdo to zjisti predem, tak by zadnou pomoc od statu dostat nemel, protoze mohl v klidu jit na potrat.

Za dalsi o teto problematice mas hodne malo informaci. Zdrave dite Ti nikdo nezaruci. A napriklad na postizeni mych deti ZADNE testy nejsou (a to maji kazdy uplne neco jineho), takze i kdybych podstoupila vsechny dostupne testy pod sluncem, tak stejne nic nezjistim~d~. Takze opravdu ne vsichni mani moznost se "svobodne rozhodnout". A to uz vubec nechci zabredavat do problematiky toho "svobodneho rozhodovani".
štěpánka
  • 
16.10.2009 22:09:30
Jo a nejde jen o to pořídit nějaké hadrY ze sekáče - musíš pořád pořizovat 2x víc hadrů, bot,lyží, kol, bruslí,tenisových raket, hokejek (dosaď si sám dle zájmu svých dětí)....ve stejném okamžiku! Nezdědí po sobě nic! Sourozenci aspoň něco.
štěpánka
  • 
16.10.2009 22:06:43
Anarad,
máš dvojčata? Pokud ano, závidím Ti jaká hodná.....
V 1 postýlce mohou spát dvojčata max do 3 měsíců, déle v žádném případě. Moje poměrně velké děti (i přes nedonošenost) jen do 6ti týdnů, pak už tak mávali rukama a posunovali se v postýlce, že museli mít každý svou.
Krmení 1 dvojčete na klíně a 1 v židličce - utopie (nebo jsem neschopná). I když oba seděli v sedačce (a ani tam moc nezlobili - při jídle), tak jsem při krmení měla celkem málo rukou.
Dvojčecí kočár, pokud ho chceš prodat - jde to docela obtžně, některé bazary třeba dvojčecí (hluboké) kořáry ani neberou - velké a nejdou na odbyt.
Tož tak.
tinas
16.10.2009 22:02:18
Mluvila jsem o tom,že Já kdybych věděla,že moje dítě nebude v pořádku ukončila bych těhotenství. Nemluvila jsem o nikom dalším konkrétním. Pouze o tom,že všichni mají možnost se svobodně rozhodnout,zda chtějí nebo nechtějí za určitých podmínek nechat těhotenství pokračovat.
A,jak píšeš každá žena má možnost vyšetření podstoupit. Pokud na ně z nějakého důvodu nejdou je to pouze jejich rozhodnutí i případné důsledky.
štěpánka
  • 
16.10.2009 22:00:29
Ecim,
načinčaná dvojčátka cca do věku 3 měsíců znám jen z fotek. Mě totiž první 3 měsíce tak nějak splynuly do jedné rozmlžené čáry bez rozlišení dne a noci. Ční z toho jen Štědrý den (1 měsíc) a zase mlha. Pak sivytvořili "noc a den" a už se pamatuji. Sama bez kočáru jsem s nimi mohla jít tak asi ve 3 letech....
genova
16.10.2009 21:59:08
Když se nad tím trochu zamyslím, tak jediné co nelze nijak "ošidit" u dvojčat oprotí skorodvojčatům (pokud máte auto) je ta autosedačka (tu nesdědí)a některé hadry za pár šupu (ze sekáče). Ostatní s trochou snahy, ba i bez ní lze zvládnout stejně jako u skorodvojčat: Postýlku u dvojčat můžete také mít 1, u skorodvojčat nikoliv. Vzhledem k rozdílné velikosti a pohyblivostí děti by mohlo dojít k nebezpečným situacím, u dvojčat to nehrozí. Krmení v židličce na střídačku a nebo jedno dítě v židličce druhé na klíně.
Autosedačku a hadry navíc si hravě pořídíte z dvojitého porodného.
*Aida*
16.10.2009 21:58:58
tinas,
ja se do toho nechci nijak zaplest, nakonec ani neziju v CR, takze k tomuto financnimu tematu nemam co rict, tady veci funguji uplne jinak.
Ale prosim Te, fakt pises ze sveho velmi "omezeneho" pohledu, sorry. Spousta zen na vysetreni nejde, protoze nechteji. Ne ze by nemely tu moznost. Spousta vysetreni vede ke zjisteni vad a naslednemu rozhodnuti o ukonceni tehotenstvi. A je dost zen, ktere jsou predem rozhodnute, ze tehotenstvi ukoncovat nebudou, tudiz jsou pro ne ta vysetreni zbytecna.
A ta posledni veta, to snad ani nebudu komentovat. To jako kdybych si svoje deti nechala a vedela PREDEM, ze budou postizene, tak by ta pomoc statu pro nasi rodinu nebyla, nebo jaks to myslela?
štěpánka
  • 
16.10.2009 21:57:24
No, já taky nebyla v šoku z toho, že budou 2x vyšší výdaje. Bála jsem se, jak je donosím, zda nebudou nějak nemocní a tak.
No a pak jsem byla 3 měsíce na neschopence a nakonec jsem byla ráda, že "vykoukli" na svět i když dřív, protože poslední dny před porodem už jsem nemohla ležet, sedět, stát, spát, jíst, chodit a skoro ani dýchat jak mi vyplnili celé břicho. Paradoxně do porodnice jsem dojela metre, jakože na mimoř.kontrolu, něco se mi nelíbilo a už si mě tam nechali a po půlnoci se kluci narodili.... Jména pro ně jsme s mužem domlouvali na porodním sále. Porodník chtěl kluky po narození olovit jménem a uvítat je do života a my mu nebyi schopní říct, jak se budou jmenovat. Tolik k plánování a přípravě.
[<<Předchozích 570] Příspěvky 571580 z 937 [Dalších 357 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.