| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jedno a jedno nejsou vždycky dvě

[<<Předchozích 580] Příspěvky 581590 z 937 [Dalších 347 >>]
tinas
16.10.2009 21:53:36
Aido.
Mluvím z osobní zkušenosti. Já měla pocit,že mě při obou těhotenství doslova otáčejí naruby. Měla jsem obě rizikové a vyšetření jsem zažila opravdu hodně včetně několika pobytů v nemocnici.
Tak asi záleží na pečlivosti doktorů,ke kterým chodíš.

Dobře,tak ne všichni to zjistí předem,ale psala jsem,že právě takové rodiny by měli dostat pomoc od státu!
Ecim
16.10.2009 21:52:43
Štěpánko, jedna moje známá, která má dvojčata (naposledy jsme se viděly ještě "za bezdětna"), mi kdysi dávno napsala do mailu jako velikou novinku, že její děti už můžou jít ven jen s jednou osobou. Tehdy mi došlo, že si FAKT NIKDY NEBUDU SCHOPNÁ PŘEDSTAVIT, co dvojčata obnášejí.
Vždycky jsem se strašně smála u Četnických humoresek, kde vždy vedle sebe leželo jedno načinčané růžové děťátko a jedno načinčané modré děťátko.
Nebo když jsem v instruktážním filmu na předporodním kurzu viděla, jak údajně probíhá kojení dvojčat nebo trojčat. ~t~
*Aida*
16.10.2009 21:49:01
tinas,
teda predjimas zajimave, jak by rekl klasik. Rozhodne ne kazda z nas podstoupila behem tehotenstvi spoustu vysetreni. Znam dost zen, ktere nepodstoupily zadna~d~. Ale o tom jsem psat nechtela.
Chtela jsem napsat, ze to s temi postizenimi vidis opravdu hodne zkreslene. Ja mam tri deti, z toho dve jsou postizene. Ani u jednoho jsme to predem nevedeli a nevedeli jsme to ani docela dlouho po porodu. Zjistili jsme to az v jejich dvou a trech letech~d~. A takove s prominutim blaboly, jako pises Ty, me fakt dokazou vytocit~a~.
tinas
16.10.2009 21:46:57
Terezo 33,
boty mají děti nové,ale přezkáče na těch 14 dní koupím i použité i když letos už dostane syn moje nové. :-)
No a co se oblečení týče mě fakt nedělá problém koupit jim i něco v sekáči a jim to taky nevadí. Mají nové i použité. Na Aukru jsem třeba od pána nakoupila asi 20 kusů krásného oblečení z HM,protože oni nakoupili synovi a on jim z toho za 3 měsíce vyrostl. Evidentně nové téměř nenošené oblečení za pakatel.Upřímně on si ten můj drahoušek taky nedělá starosti s tím kolik za ty hadry rodiče dají. Stejně to skončí na křesle nebo na podlaze dokud na něj nehouknu. CHápej dát to složené do prádelníku je fakt moc práce.~t~
Teraza Horáková
16.10.2009 21:46:14
v tomhle směru prd. Jakože dvojčata. Prostě čekáme miminko.

Ale při čekání miminka a při zjištění, že ne jedno, mi hlavou neprojela kalkulačka, že to bude 2 x drahý. V základu jsem o tomhle vůbec neuvažovala, jakože se nám vymknou náklady vůbec. Prostě nebudu utrácet za sebe, manžel taky ne, nějaké úspory jsou, to zvládneme.

Připravit se na to nedá NIJAK. Když už by byly peníze, zase budou řádit víc než 5 čertů.
Teraza Horáková
16.10.2009 21:44:14
www.dodosport.cz
štěpánka
  • 
16.10.2009 21:44:07
Počet embryí bych samozřejmě neredukovala - bylo to první těhotenství a na dvojky jsem se těšila (poté co jsem přežila první rok).
Jen mě zarazilo, jak psala Susu, že když někdo ví, že za 8 měsíců porodí dvojčata, tak se na to má připravit (myšleno finančně). A vzpomněla si na své dvojčecí kámošky, které se to tedy tenkrát dozvěděly tak ve 4-5. měsíci a často pak ležely s nohama nahoře v nemocnici a modlily se aby to dobře dopadlo. Většina porodila v 8. měsíci nebo i dříve. Ta finanční příprava v nemocnici mě pobavila (u některých taky manžel na OČR pečující o starší roční - dvouleté dítě). Dnes by maminky ještě za pobyt v nemocnici platily.....
Teraza Horáková
16.10.2009 21:42:45
tinas, já neschovávám pro holku, synek krade tenisky tetě :-)))

boty z druhý ruky nerada - přeskáče nevnímám jako boty... ale ač jsou to kluci, aktuálně se nám rozdíly srovnávají, z bot vyjíždějí tak rychle, že právě teta adoptovala jedny zimní jejich :-)))

jinak na aukru jsem dnes a doma, ale přednost dávám věcem za levno, protože z nich prostě vyjedou během pár týdnů, cokoliv dobrýho značkovýho snad proběhlo ještě rychleji a našla jsem si na netu kamarádku, co posílá oblečení v dobré kvalitě z Německých obchodů za ceny, co snesu.

Já nechci napadat maminky, co pro svý děti hledají to nejlepší, nový a nepoužitý, jen si myslím, že děti to zvládnou i za jiných podmínek a spoustu věcí neřeší. A rodiče se trápí kvůli nesmyslu.
Jíťa
  • 
16.10.2009 21:40:10
Já si nestěžuju. Máme tak akorát. Jen mě vytáčí nářky těch, kteří podle mě vůbec žádný výhody nepotřebujou.
Teraza Horáková
16.10.2009 21:38:27
štěpánko, omlouvám se za štěpánu, překlep, co vyzněl urážlivě.

asi máme stejně "velké děti" - náš rodičák byl stejný. Manželův plat byl v té době taky nadprůměrný, pak se to celé tak nějak zvrtlo.

Podnikám - já tedy 10-tý rok, manžel 8-mý, no, je to svoboda :-)) ale dodneška nemáme vlastní bydlení etc, zase pravda, máme výpomoc tety. Manželova nezaměstnanost a aktuální účast na podnikání v základu předpokládá jeho support, co se provozu týče, osobně jsem úplně bez nároku krom úkolů, ranního vstávání, společných večeří, uteklo mi toho docela dost, ale nebylo zbytí.

Všechno má něco. Kdybys to věděla - já to věděla od 9-tého týdne, zredukovala bys počet embrií? Asi ne. Dodneška si myslím, že je horší mít děti po roce nebo dřív, každý chce něco jinýho... o to hůř, už jen jíst chtějí něco jiného.

[<<Předchozích 580] Příspěvky 581590 z 937 [Dalších 347 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.