Jíťa |
| • |
16.10.2009 21:35:50
No já bych brala, kdyby stát vůbec nepřispíval a raději děti, příp. pečujícího rodiče zohledňoval jinak - např. většími úlevami na daních, nebo i úplným osvobozením po určitou dobu....
Aspoň by nebyly důvody jeden druhému závidět kdo má vyšší dávky a kdo větší zásluhy. ![]() |
susu |
| • |
16.10.2009 21:34:45
jedna matka, jeden rodicak, deti s rodicakem nesouvisi, deti dostavaji pridavky na deti, podle poctu deti.
|
štěpánka |
| • |
16.10.2009 21:34:32
Terezo, v několika bazarech jsem byla a ceny byly fakt několik tisíc. Evidentně jsem bazary vybrala špatně. Poraď mi, kde je bazar s takovými cenami (v Praze). My jezdíme jen na týden a tak 2 víkendy za sezonu, takže bylo fakt levnější to půjčit. Teď kluky čeká lyžák tak bysme možná mohli i koupit? Snad mu to chvíli vydrží...
|
genova |
|
16.10.2009 21:32:24
A postýlky také. Dvojčecí kočárek jsme používali rok a půl, takže rozhodně nešel prodat za stejnou cenu, a to ani přibližně.
![]() |
štěpánka |
| • |
16.10.2009 21:30:46
susu,
můj doktor taky nemluvil o embryu, to já, promiň. Dr. měl totiž z mých dvojčat větší radost než já (v tu chvíli, kdy mi to říkal a já byla v prvním šoku), má totiž jednovaječného bratra - též gynekologa. Ukazuje se, že až třetina dětí, které se narodí je počata jako dvoj- nebo vícečata. Jedno embryo se ale velmi často přestane vyvíjet - syndrom mizejícího dvojčete, zamlklé dvojče. Kamarádka čekala trojčata, nakonec se narodila dvojčata (jeden zárodek se přestal vyvíjet, ale nevím v jakém týdnu). S tím, jak se UZ vyšetření dnes již dělá dříve než v minulosti, tak se to zjistí. Já šla na první UZ v 5. měsíci a tehdy jsem se to dozvěděla. Dnes se chodí vlastně na potvrzení těhotenství, což je i ve 4. nebo 6. týdnu a to se fakt neví, jak to dopadne, i když zárodky jsou tam třeba dva. Nikdo to ale asi neeviduje, takže se neví, zda ten poměr je skutečně tak vysoký jak píšu výše. Promiň fakt jsem myslela že je to od tebe hloupý vtip, ale ona ta situace s dvojčaty, s jejich těhotenstvím, porodem a nedonošeností fakt není moc sranda. Často se s tím děti (a s nimi i rodina) potýkají celý život. To, že někdo zná dvojčata, která žádné problémy nemají, jsou donošená, zdravá a jejich maminka byla 2 dny po porodu v normální kondici fakt nic nevypovídá. Taky takové znám. Moje děti k nim bohužel nepatří, ač v zásadě jsou OK (opominu-li alergie, astigmatismus, strabismus, vývoj vroz.vadu, ADHD, kýlu, což všechno samozřejmě může mít i mono dítě - otzka je, jaká je statistika, do které se zahrnou VŠECHNY děti) |
tinas |
|
|
16.10.2009 21:27:34
Terezo,
na aukcích se taky dá ledacos levně pořídit. SOudě podle syna,který má v 11-ti letech 40-tku nohu nestihne ty boty ani onosit. Syn je má max. jednu sezónu 14 dní a další mu nejsou. Schovávat to po něm pro holku fakt nemám kde,takže pokaždé jdou z domu. A dědit po synovi malá taky moc nemůže,takže něco má nové a něco třeba podědíme od kamarádky nebo koupíme v sekáčku. |
tinas |
|
|
16.10.2009 21:25:17
Tak to fakt neznám. Asi,že trojčata i moje děti na to byli zvyklí hned co začali chodit,tak nebyl problém. Mě se to fakt osvědčilo,protože,když jsem třeba platila v obchodě nemusela jsem se bát,že mi dítě zdrhne.
Jednou,těsně,než se mi narodil syn jsem našla ztracenou holčičku asi rok a půl takže téměř nemluvící. Maminka platila a dítko jí zdrhlo,tak jsem nechtěla ponechat nic náhodě. ![]() |
|
|
16.10.2009 21:24:52
Dítě může od roku spát v posteli ne v postýlce (naše holky tak spaly), naše holky dostaly k druhým narozeninám takovou tu rostoucí židli, takže ani tu druhou jídelní židličku bychom nepotřebovali
O plenách a dědění ve věku nad rok nemluvím, stále mluvím o období max. do roka věku nejmladšího dítěte. |
Teraza Horáková |
|
16.10.2009 21:23:46
štěpáno, věř mi, že to znám. Manžela vyhodili z práce v době, kdy klukům bylo půl roku. Na hory jezdíme každý rok - teď jsme pár let nemohli.
Ale boty na lyže v bazoši fakt za 500 pro jednoho, no, někdo je nosil, ale pochybuju, že stihl zdeformovat. Lyže pro jednoho do 900,-- Kč, takže výbava za 1400 pro jednoho. Myslím, že půjčení bude dražší. |
susu |
| • |
16.10.2009 21:19:33
aha, nebyl to vtip, snad jen zjednoduseni, posuzuju podle sebe. Kdyz jsem prisla na prvni vysetreni, tak mi doktor rekl, ze jsem v patem tydnu a dite je tam jedno. Rozhodne nemluvil o embryu, od zacatku to bylo dite, tohle je mozna ruzne podle doktora. A pokud tobe rekne- uvidime na pristim UZ, myslis jako, ze tam pak uvidi tri? To snad ne.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.