| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jedno a jedno nejsou vždycky dvě

[<<Předchozích 620] Příspěvky 621630 z 937 [Dalších 307 >>]
štěpánka
  • 
16.10.2009 20:56:20
Plíce, ty máš srovnání a není to tedy opravdu náročnější - finančně zajistit a vychovat dvojčata než skorodvojčata. Vlastně s tou výchovou nevím, to nemůžu posoudit - tam spíš záleží na povaze dětí než na tom zda jsou dvojčata či skorodvojčata. Ale finančně jsou podle mě obektivně náročnější dvojčata. Skorodvojčata můžou zdědit aspoň něco.....
16.10.2009 20:56:09
tato diskuse je o ničem-každý hájí to svoje... Kdo dvojky nemá,nikdy nebude přát rodinám s nimi... Tak to jest!!! Zamyslete se nad tím,kdyby vám stát vzal-máte jedno-dostanete jen polovinu. Brali by jste to??? Petra
tinas
16.10.2009 20:55:49
Ale jo já celkem chápu cos napsala,ale nechápu co řešíš. Pokud se změnili okolnosti (zdražení bytu,potravin atd)pak musíte i vy asi ledacos změnit a reagovat tak na změny kolem vás. Asi chápeme obě,že sedět a lamentovat nemá cenu,že to problémy spojené s nedostatkem financí nevyřeší.Spíš tak změna zaměstnání,změna bydlení atd.Ale finanční rezerva na dobu mateřské,což jsi evidentně podle toho cos psala měla ti snad pomohla ne? 100 000 není zase až tak málo.
susu
  • 
16.10.2009 20:55:20
"Nevidím důvod, proč by ony měly obracet každou korunu jenom proto, že se rozhodly mít děti, zatímco jiní si je raději nepořídí, a ještě pak nastaví ruku v důchodu."

Jak nastavi ruku v duchodu?? vzdyt na ten duchod cely zivot delali a jeste zivili spoustu matek na materske!!!! Tak proc by nemeli chtit duchod? Premyslelas nekdy, kde se berou penize ve statni kase? Vis vubec, ze ti bezdetni a malodetni je tam musi dodat svymi vydelky v praci? A ze kdyz bezdetni a malodetni delat nebudou, ze nebudou ani zadne prispevky?
leli
16.10.2009 20:53:39
Michaelo, do "rizika", že se mu narodí dvojčata jde každý, kdo zakládá rodinu. Už to tu napsala spousta lidí, ale stejně mi nedá to nezopakovat. Protože se ti narodily dvojčata, je ti delší dobu vyplácena peněžitá pomoc v mateřství (o té si myslím, že je opravdu nespravedlivá a u dvojčat by se měla vyplácet alespoň 48týdnů). Potom už rodičovský příspěvek, který je určen pro rodiče, který nemůže z důvodu péče o dítě pracovat. Stejnou výši dostává ten, který má dvojčata, ale i ten, který má 1,2,3 a více dětí. Pokud by ti šlo o to, aby každý dostal na mateřské dovolené stejný obnos od státu, nevím jak by jsi to chtěla udělat. Stejný obnos neobdrží ani rodiče s různými věkovými odstupy mezi dětmi a různou délkou rodičovské dovolené. Stejně na tom budu finančně vždy nejlépe, když budu pracovat. Pokud druhý rodič nemá dostatečný příjem a rodina spadne do sociální sítě, měla by čerpat dávky státní sociální podpory.
štěpánka
  • 
16.10.2009 20:53:24
Hanko, ale já s tebou souhlasím, reagovala jsem na to, že zrovna řešíš lyžák dcery a mě čekají 2 lyžáky - dvojčata. V ostatním se asi shodujeme.
16.10.2009 20:52:36
A tak to bude pořád :-)

Někdo mluví o náročnosti výchovy vícerčat a naopak dětí skorodvojčat - jiní o počáteční finanční náročnosti při narození vícerčat oproti skorodvojčatům
štěpánka
  • 
16.10.2009 20:50:45
tinas,
máš problém s porozuměním psaného textu? Nepsala jsem, že chci něco od státu, ani že nám někdo naspořil málo. Psala jsem, že se můžeš připravit jak chceš, ale když Ti vnější okolnosti změní tebou připravené podmínky, tak s tím prostě nic neuděláš! Nestěžuju si, samozřejmě jsou i jiné cesty, po kterých můžeme jít. Tak si laskavě nejdřív přečti, co jsem napsala a reaguj na podstatu!
tinas
16.10.2009 20:47:37
Štěpánko,
já ani manžel jsme nedostali z domova ani korunu natož pak 90 000,-kč a přesto žijeme a nespoléháme na to co nám dá stát. Já myslím,že spousta lidí nedostala od rodičů nic a platí si byt(hypotéku),pronájmy atd. To je vaše volba,jak bydlíte do toho opět státu nic není.
štěpánka
  • 
16.10.2009 20:47:37
susu,
to je vtip? Ještě jsem neslyšela, že by někomu v 1.-2. měsíci gyn řekl, budou to dvojčata. Někdy řekne - jsou tam 2 embrya, ale počkáme do příštího UZ, jak to dopadne. Většinou až tak kolem 3. spíše 4. měsíce těhu je jasno (a ne 100%)!
Můj přípd to teda nebyl (přsto jsem od 5. měsíce byla doma na rizikovém - a opravdu nebylo bezdůvodné, nakonec jsem porodila jen o 1 měsíc dříve), ale dost mých dvojčecích známých matek strávilo cca 2 - 3 měsíce před prodem v nemocnici. Tam se teda na příchod 2 (nebo 3) miminek fakt zodpovědně připravovaly, ale asi jinak než si myslíš. Dnes by ještě navíc platily ....kč za pobyt, kromě toho, že by byly bez svého obvyklého příjmu, se kterým samozřejmě počítaly.....
Takže jestli to byl vtip - tak blbej.
Jestli ne, tak promiň, ale měla by ses trochu uvést do problému........
[<<Předchozích 620] Příspěvky 621630 z 937 [Dalších 307 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.