| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jedno a jedno nejsou vždycky dvě

[<<Předchozích 640] Příspěvky 641650 z 937 [Dalších 287 >>]
tinas
16.10.2009 20:03:11
Lízo,
já jsem psala,že matka má možnost volby a také jsem psala,že stát by se měl vybodnout na plošné dávky a zbytečné porodné aby měl peníze na pomoc matkám s nemocnými a postiženými dětmi. Psala jsem o tom,že já bych si postižené dítě nenechala pokud bych to zjistila v čas ne o tom,kdo si má nebo nemá nechávat jaké dítě! Jde mi o to,že stát plýtvá penězi,tam,kde to není potřeba a tam,kde by to skutečně bylo potřeba nepomůže! Nechci,aby stát živil kdejaké nemakačenky na úkor opravdu potřebných. Nejspíš si nečetla všechny moje příspěvky.
Teraza Horáková
16.10.2009 19:59:46
a postižené děti? Myslím, že jsou na tom rodiče (co pečují celodenně a řádně) - dost špatně, ty dávky nejsou o moc vyšší a šance na práci úplně nulová. Dvojky dají zabrat, ale taky mohou do školky a nepotřebují jiný režim. Postižené děti do školky leckdy nepřijmou, případně - když nejsou peníze na asistenty - je to komplikované i ve škole.
Teraza Horáková
16.10.2009 19:59:46
a postižené děti? Myslím, že jsou na tom rodiče (co pečují celodenně a řádně) - dost špatně, ty dávky nejsou o moc vyšší a šance na práci úplně nulová. Dvojky dají zabrat, ale taky mohou do školky a nepotřebují jiný režim. Postižené děti do školky leckdy nepřijmou, případně - když nejsou peníze na asistenty - je to komplikované i ve škole.
Milada.
16.10.2009 19:55:58
Zuzano,

já jsem ale reagovala na to, že Colorlight píše, že nyní pobírá 2000 od Úřadu práce kvůli nemocnosti dětí.
To už jsme totiž jinde, to už přece mísí výši RP u vícerčat (podle ní malou) s tím, že kvůli nemocnosti dětí nemůže chodit do práce a je v evidenci ÚP. Na to jí Tinas jasně psala, že prostě děti velmi často bývají v kolektivu nemocné a je úplně jedno, jestli to jsou vícerčata nebo je to dítě jedno.

Nebo se snad dnes dá pobírat RP a záveň být evidován na ÚP? ~a~~a~

Teraza Horáková
16.10.2009 19:55:51
štěpánko, dvojky máme. Nedonošené. Aktuálně procházejí předpubertálním stadiem, nejsme extrémně bohatí, nakonec, s podporou široké rodiny - podnikám od asi jejich 4 měsíců. Podpora široké rodiny není dárek, abys nemyslela, že jde celkově o dobrovolnou akci, ale levnější než chůva a paní na úklid placená jako najatá síla.

co bazary v těchto věcech? Kluky jsme vybavili na lyže poprvé oba najednou, a je to opravdu investice. Ale z bazaru - do bazaru, tzn. v bazaru nakoupím, tamtéž v podstatě směním za nové - bazarové - s úlitbou. My jezdíme často, pro nás byly půjčovny drahé, ta ztráta na bazarovém je menší.
Teraza Horáková
16.10.2009 19:52:46
není důvod je nebrat, pokud se něco nezměnilo. Tak si to představ. Jsi zaměstnaná na plný úvazek a podnikáš a u podnikání si hradíš pojistné dobrovolně..... ale nerada bych se mýlila.
Jíťa
  • 
16.10.2009 19:51:34
Klídek, největší záhul bude v pubertě :-)
Jíťa
  • 
16.10.2009 19:49:43
Dvě nemocenské?????
štěpánka
  • 
16.10.2009 19:49:30
Hanko,
mě se rosí čelo, jak zaplatím dvojčatům 2x lyžák. Navíc máme lyže jenom pro jednoho. Nikdo jistě nezpochybní, že kdyby byly děti rok - dva od sebe, tak platím každý rok jeden lyžák a lyže si po sobě podědí, nebo jednu ŠVP, apod (někdy se toho samozřejmě nahromadí víc - srovnávám dvojčata a dvě děti po sobě, ne rodiny s více dětmi). Mám jen jednu kamarádku, po které dědíme sport.potřeby, druhé lyže vždy někde zapůjčíme, často i v půjčovně. Jak budu shánět přeskáče č. 46 - nechci je kupovat, od loňska vyrostla nožka o 2 čísla!, zatím nevím.
Nechci pro sebe žádné z výše zmíněných výhod.
Ale ti, kteří tu vykřikují, že dvojčata nejsou finančně náročnější než 1 dítě nebo 2 po sobě opravdu nevědí o čem mluví! Kromě vaničky jsme vždy všechno museli koupit 2x a najednou, nedědí se nic!!!
Kdo napíše, že největší záhul je s dvojčaty do 1 roku, tak taky neví co mluví, příšerné to u nás bylo do 3 let. Pak, když začnete chodit do práce a doma na vás nastoupí to "stereo", znovu děs, 2x rehabilitace, 2x logopedie, 2x brýle 2x nevím co, 2x do školy, úkoly (nutno separovat děti od sebe - jak?) - vše naráz. Nezpochybňuji, že mimořádně klidné, hodné a zdravé "dvojky" se zvládnou v pohodě. Maminky dvou dětí po sobě, opravdu si neumíte představit, když začnou byť jen lehce problémové dvojky najednou prosazovat něco co vy nechcete (myslím tím skok z okna, pod auto, pád ze schodů, koupel v lednu ve Vltavě, apod....), jejich ADHD udělá své.
Z mých kamarádek téměř všechny shodně říkali, jak mi dvojky závidí, taky by to chtěly. Obvykle stačil jeden půlden strávený v naší společnosti a závist je rychle přešla a na návštěvu už nepřišly.....
Neumíte to pochopit. Já taky neumím pochopit, jaké to je mít 3,4 a více dětí, protože mám jen 2. Každá rodina s dvojčaty je jiná. Každá rodina se 2,3,... dětmi různě starými je jiná. Prostě každá rodina je jiná a těžko říci co je lepší.
Nejvíc mě pobavilo, když někdo výše napsal, že porod dvojčat nebolí víc než jednoho dítěte. Jak to ví? Já taky neposuzuju, jak bolí sekce, když jsem to nezažila,.....
štěpánka
  • 
16.10.2009 19:49:27
Hanko,
mě se rosí čelo, jak zaplatím dvojčatům 2x lyžák. Navíc máme lyže jenom pro jednoho. Nikdo jistě nezpochybní, že kdyby byly děti rok - dva od sebe, tak platím každý rok jeden lyžák a lyže si po sobě podědí, nebo jednu ŠVP, apod (někdy se toho samozřejmě nahromadí víc - srovnávám dvojčata a dvě děti po sobě, ne rodiny s více dětmi). Mám jen jednu kamarádku, po které dědíme sport.potřeby, druhé lyže vždy někde zapůjčíme, často i v půjčovně. Jak budu shánět přeskáče č. 46 - nechci je kupovat, od loňska vyrostla nožka o 2 čísla!, zatím nevím.
Nechci pro sebe žádné z výše zmíněných výhod.
Ale ti, kteří tu vykřikují, že dvojčata nejsou finančně náročnější než 1 dítě nebo 2 po sobě opravdu nevědí o čem mluví! Kromě vaničky jsme vždy všechno museli koupit 2x a najednou, nedědí se nic!!!
Kdo napíše, že největší záhul je s dvojčaty do 1 roku, tak taky neví co mluví, příšerné to u nás bylo do 3 let. Pak, když začnete chodit do práce a doma na vás nastoupí to "stereo", znovu děs, 2x rehabilitace, 2x logopedie, 2x brýle 2x nevím co, 2x do školy, úkoly (nutno separovat děti od sebe - jak?) - vše naráz. Nezpochybňuji, že mimořádně klidné, hodné a zdravé "dvojky" se zvládnou v pohodě. Maminky dvou dětí po sobě, opravdu si neumíte představit, když začnou byť jen lehce problémové dvojky najednou prosazovat něco co vy nechcete (myslím tím skok z okna, pod auto, pád ze schodů, koupel v lednu ve Vltavě, apod....), jejich ADHD udělá své.
Z mých kamarádek téměř všechny shodně říkali, jak mi dvojky závidí, taky by to chtěly. Obvykle stačil jeden půlden strávený v naší společnosti a závist je rychle přešla a na návštěvu už nepřišly.....
Neumíte to pochopit. Já taky neumím pochopit, jaké to je mít 3,4 a více dětí, protože mám jen 2. Každá rodina s dvojčaty je jiná. Každá rodina se 2,3,... dětmi různě starými je jiná. Prostě každá rodina je jiná a těžko říci co je lepší.
Nejvíc mě pobavilo, když někdo výše napsal, že porod dvojčat nebolí víc než jednoho dítěte. Jak to ví? Já taky neposuzuju, jak bolí sekce, když jsem to nezažila,.....
[<<Předchozích 640] Příspěvky 641650 z 937 [Dalších 287 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.