Milada. |
|
|
16.10.2009 19:49:13
Lído,
tak holky to už vysvětlily. U mne by živnosťák nic neřešil, chtěla jsem jít normálně na plný úvazek do práce - tehdy byl RP do 4 let. Pokud ovšem maminka pobírala RP, dítě nesmělo chodit do školky. Když šlo dítě do školky, RP matce sebrali. Školka u mýho dítěte nehrozila, neboť měl na odpolední spaní plínu /tehdy problém, nevzali ho/. Musela jsem nejdřív sehnat paní na hlídání na celý den a to jsem se domluvila v půlce měsíce. Myslela jsem, že normálně budu brát RP do konce měsíce a přitom nastoupím od té půlky měsíce do práce. To ovšem tehdy nešlo. |
Jíťa |
| • |
16.10.2009 19:48:42
Myslím, že se spíš zbláznil admin a maminky více dětí. Už to unavuje pořád dokola omílat stejné téma a proto zřejmě čím dál tvrdší slova. Pořád jen samý nářky nad tím, že lidi (kteří to vlastně ani nepotřebují) dostávají od státu málo peněz.
Zkuste si žít s 16-ti tisíci měsíčně a živit dvě RŮZNĚ STARÉ děti!!!! A pak tu pište o vaší chudobě a ubohosti! |
Teraza Horáková |
|
16.10.2009 19:45:20
Jíťo, určitá možnost je, nebo byla - to někdo určitě upřesní. Jsi-li pojištěná jako zaměstnanec a platíš si pojistné jako OSVČ - nemocenské tím myslím.
|
Teraza Horáková |
|
16.10.2009 19:44:33
souhlas s posledními příspěvky. Doby, kdy přídavky na děti dosáhly výše platu jsou prostě pryč.
je |
Teraza Horáková |
|
16.10.2009 19:42:12
KKarolino, to tak je. RP je jeden, ač jsou třeba paterčata, přídavky dle výše příjmů.
|
Jíťa |
| • |
16.10.2009 19:41:37
Aha! A když si zlomím nohu a k tomu pak ještě dostanu třeba chřipku, tak bych taky chtěla dostávat dvě nemocenské!!! To je přece taky logické.
|
Jíťa |
| • |
16.10.2009 19:39:03
Ježišmarja!!! Tak proč tady kňouráte???? My na ně dosáhli i s jedním dítětem, dokonce na ty nejvyšší.
Proč lidi, kteří nevědí kam s penězma neustále kňourají jak mají málo???????????? |
Jíťa |
| • |
16.10.2009 19:35:49
Promiň, ale nejen tvoje nářky nad malou pomocí státu mi připadají dost nezralé. Už jsi vyrostla z puberty? Tak se chová moje pubertální dcera: "Já chci to, to a to... A vy mi to dejte!"
Můj příspěvek vůbec není o tom, že bych chtěla víc peněz od státu. Jen už mě štve, že za poslední cca týden je to už kolikátý článek od rodičů více dětí, kteří tady kňourají, jak je to nespravedlivé, že jim stát nic nedá. Já nevidím rozdíl mezi dvěma dětmi ať jsou stejného nebo různého věku. Pro mimino kupuju každý měsíc plíny, pro puboše jízdenky do školy - cenově srovnatelné. Miminu koupím nutrilon a pubošovi zaplatím obědy v ŠJ - zase srovnatelná částka. Miminu koupím jogurt a pubošovi salám... Tak bych mohla pokračovat. Mimino potřebuje novou autosedačku a puboš za 3 tácy učebnice do školy... Všechno to musím zaplatit z jednoho platu-mateřské-rodičáku. Nikoho to nezajímá! Je to moje starost, já jsem chtěla děti. |
Pole levandulové |
|
|
16.10.2009 19:21:03
Fra Mauro, ale tys mohla cerpat i trilety rodicak, kdyby sis dobrovolne platila nemocenske pripojisteni. To, ze jsi to nedelala, je tvuj problem, moznost jsi mela /neni to invektiva, taky jsem OSVC a mam 4 letou, ale ja si platit nechtela, u prvniho syna jsem o rodicak prisla tim, ze sel do skolky na cely den/. Tohle neni diskriminujici.
A k prikladu dvojcat - kdy uz si lidi uvedomi, ze deti rodi kvuli svym vlastnim potrebam a ne proto, aby jim je stat zaopatril? To, co dostavame je velmi stedre, moznost byt s detmi doma dlouhou dobu je taky nevidane, ale chtit po "statu", aby dorovnaval zivotni uroven za bezdetna, to uz je fakt trochu moc. Navic, to, ze se nekomu narodi dvojcata muze byt sice necekane, nicmene snad kazdemu je jasne, ze pokud plodim deti, je i moznost toho, ze zplodim dve najednou a tak bych s tim mela byt predem srozumena a nestezovat si, ze si ze mne pak kazdy nesedne na zadek. |
|
|
16.10.2009 19:16:32
Jo, tohle znám od bráchy. Je sice sám, ale nemoci přechází a zvláště v téhle době. U nich v práci, kdo marodí, toho vyhodí.
A to má vadu srdce. ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.