genova |
|
16.10.2009 19:09:26
Samozřejmě je náročnější starat se o dvě deti než o jedno.Tady ale diskutují matky vícero děti, ne matky jednoho dítěte. Myslíte si, že ty co mají několik předškolních děti si celé dny lebedí na pohovce?
|
|
16.10.2009 18:56:09
Tento přístup podle mě není možný. Když nebudou povinné platby, vždycky se najde dost lidí, kteří platit nebudou, protože jsou nezodpovědní. A co až budou nemocní, budou urgentně potřebovat lékařskou péči nebo už budou příliš staří? Necháme je chcípat na ulici? V USA se tak skoro děje, nemají tam povinné zdravotní pojištění a vede to k mnoha lidským tragediím. To bych tady v ČR opravdu nechtěla. Nehledě na to, že jedním z principů pojištění a daní je princip solidarity - tedy všichni platí na ty, kteří jsou na tom zrovna bídně. Ať se jim to líbí nebo ne. Spoléhat na dobrovolnost se v tomto ohledu bohužel nedá. Spoustě lidí je to buřt, dokud jim třeba neonemocní někdo blízký. A co pak? Vyhlásit národní sbírku na operaci?
|
|
|
16.10.2009 18:51:41
Snow White:
a kde s dvojčaty vůbec brát kapacitu nad přemýšlením, kde sehnat další zdroj obživy? Vždyť jen kojení, přebalování, koupání, krmení, oblékání, návštěvy lékařů - to vše tě vyjde dvakrát tak náročné na čas, než péče o jedno dítě. Nehledě na to, že první rok se prostě nevyspíš vůbec. Chodíš po světě jako zombie s bolavými zády a nemáš čas na to ani se učesat. A co teprv s trojčaty, že? A ještě k tomu pomýšlet, kde bych si mohla přivydělat, když jsem tenkrát měla jedinou starost, a to přežít to aspoň trochu ve zdraví. Když slyším nářky matek jednoho dítěte, jak je to těžké, tak si říkám - mají pravdu, ale ať se nenavážejí aspoň do maminek dvojčat a vícerčat, protože ony to mají dvakrát, třikrát těžší, než maminky od jednoho dítěte. Když fungují babičky a tetičky, tak je to velká úleva, nicméně v rodinách, kde nefungují, je to opravdu velký záběr. Já osobně fakt neměla kapacitu řešit cokoliv jiného, kromě dětí. Další zdroj obživy - to bych musela existivat ve dvou verzích ![]() |
MarkétaP + 4 dcerky |
|
|
16.10.2009 18:49:11
Oh, tak to jo :(
|
|
|
16.10.2009 18:30:59
No ale každy nema děti po třech-po čtyřech letech,ale třeba po jednom-to je potom teměř stejne,ne?
|
|
|
16.10.2009 18:27:27
....ale myslím si,že RP by měl být stejný jako u ostatních-možna by rodiny s dvojčaty mohly dostat větší přídavky na děti,aby to bylo spravedlive.Určitě víc utratí za pleny a pod.Ale myslím,že 2x rodičovský příspěvek by bylo přehnane.Souhlasím i s názory,že děti mame živit my a stat nam ma pomoci-ne za nas brat zodpovědnost...A taky si myslím,že se tu v Čechach nemame zle...Tod můj nazor.
|
Líza |
|
|
16.10.2009 17:56:50
Tinas, postižení dítěte většinou naopak dopředu nevíš, to, co se zjistí vyšetřeními v těhotenství, je mizivá část.
Jednak, čtu správně, že si myslíš, že kdo nemá finance na to, postarat se o postižené dítě, ten si ho má nechat vzít a nečekat žádnou podporu od státu? Od zvířat nás odlišuje jako druh snad jen to, že se staráme o zdravotně handicapované a slabé. A na téhle péči by se měla společnost solidárně podílet. |
Líza |
|
|
16.10.2009 17:52:10
To je zajímavé, kamarádka vozí tři děti za zadním sedadle oktávky, samozřejmě v sedačkách, a nemá s tím problém...
|
Tvoje horší já |
|
16.10.2009 17:46:01
Nevím. My jsme nacpali tři sedačky do Golfa.
|
Lída+2 |
|
|
16.10.2009 17:27:26
Milado....syn se narodil 1998 a živnos´ták jsem měla...a vzhledem k tomu, že to byl v jednu chvíli v roce 1999 jediný zdroj peněz...byla jsem ráda, že ho mám...bylo to jen omezeno částkou,ale to mi nevadilo.
![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.