Grainne |
|
|
20.10.2009 11:18:35
Kimmy, já se na něj nezaměřila, jen že ČEZ nemá konkurenci, tudíž si nastavuje ceny dle svých potřeb, nejsou tržní. Stát ho v tom podporuje, protože regulační úřad nereguluje dle potřeb, ale podle cen na burzách a klidně je nadsazuje, protože chybí prostý tržní mechanismus, který by je srazil níž. Navíc, díky neexistující konkurenci jsme tomuto podniku vpodstatě vydáni na milost a nemilost. Máš - dáš, nemáš - nedáš, zmrzneš a chcípneš. To ovšem jen tak na okraj.
Mně osobně pije krev, takže jsem pro ho řádně oškubat. Koneckonců, když si ředitel ČEZu sníží prémie, ani to nepozná. ![]() Jinak to, co píšeš, je otázka politická a řešení je v rukou politiků. Máme to, co máme. Navíc si myslím, že nemá smysl vůbec tohle řešit, protože dřív, než ve zmiňovaném roce 2060, kdy by tímto tempem mělo dojít dle MMF k bankrotu státu, přijde mnohem horší celosvětová krize a té vážně nezabrání pár učudlených miliard na sociálních dávkách v ČR. Nebudeme pykat za svou zpovykanost, kterou nám tu pořád podspouváš, ale za nenažranost některých světových ekonomických subjektů. |
|
|
20.10.2009 11:14:53
Kimmy, nejsem zastánce ČSSD a komunistů, ale ani ODS. Nevěřím v tom nikomu. Jde jim jen o jedno, oškubat všechny, kromě sebe. Např. třeba právě nedávno to zmiňované zdanění náhrad poslancům plus zdanění aut. Jak hezky se shodli a tento návrh vyhodili. Úžasná jednota v názorech
hajzlové sebestřední a nekritičtí a všehoschopní /pardon/To já jen k tomu, že ČSSD jsou špatní. Souhlasím, jsou, ale bohužel skáza republiky je nejen ČSSD. |
Jana a Petra |
|
20.10.2009 11:13:07
Grainne, ano, politické strany financují své sliby z příjmů státního rozpočtu.
|
Kimmy, 2 deti |
| • |
20.10.2009 11:11:58
Jenze Grainne - CSSD ma v tomto smeru velke oci - nikdy nemuzes dopredu kalkulovat s tim, jak velke budou dividendy a stavet na tom volebni sliby jen svedci o tom, jak naprosto mimo CSSD je.
|
Grainne |
|
|
20.10.2009 11:09:12
Jano, ve volebních heslech žádná strana nemůže utrácet žádné dividendy, ČSSD z toho hodlá financovat své sliby v případě vítězství. Stejně tak by z toho jiná strana v případě vítězství financovala jiné sliby.
|
Jana a Petra |
|
20.10.2009 11:09:06
ČEZ neplatí ani nebude platit vyšší daně, to by byla diskriminace. ČEZ pouze platí státu jako akcionáři dividendy, které jsou příjmem státního rozpočtu. ČSSD ve svých heslech vykřikuje, za co je chce utratit.
|
Kimmy, 2 deti |
| • |
20.10.2009 11:05:14
Jenze Grainne - nemuzes tu silenou radu problemu, ktere ceska statni pokladna ma, vyresit tim, ze se zameris na jeden podnik!!! V tom je prave CSSD naprosto mimo - oni si mysli, ze co seberou CEZ zaplati snad vsechno ostatni!!! Ale ja neverim, ze ani vyssi dane CEZ by mohly zaplatit jen pitomy RP - tech 27 miliard rocne - ne tak boze duchodce!!!
Uz ted statni pokladna nema na duchody - a ta situace bude cim dal horsi - a CSSD dela, jakoby to nebyl problem a jeste budeme duchody valorizovat. Kazdy clovek, ktery tomuhle veri a tyhle lidi voli, je naprosto nezodpovedny blazen a kor jestli jsou to matky - protoze co tem detem pripravi? Zemi zadluzenou az po usi zatizenou nesmyslnym systemem rozhazovani penez, kde se pracovat nevyplati. I kdyby se CEZ zkrouhnul - porad to bude jak kdyz plivne na to, co si CSSD maluje jako statni vydaje. Jedina cesta kupredu je okrouhat vydaje, zrusit nekonecne davky a nechat lidem vic penez, at si hospodari podle sveho. Sektor sluzeb je v CR k placi - a je to proto, ze ty podminky jsou nastaveny hrozne nevyhodne a nuti provozovatele sluzeb vysroubovat ceny.... Mozna uz ti budu pripadat trapna, ale pouziju opet nas pripad - u nas z prvnich cca 20 000 tisic Kc rocne neplatis vubec zadne dane a z dalsich myslim 40 000 jen 4% - a k tomu si jen sporis na zdravotni a duchodove - ale ve forme osobnich uctu, takze mas jistotu, ze tvoje penize nikdo nerozfofruje. To mi prijde jako podstatne lepsi system. Samozrejme u nas nejsou socialni dotace, takze kdo nepracuje, kolikrat opravdu neji... (plati pro zdrave prace schopne). Ja jsem krutas - mne tohle prijde lepsi nez cesky system. |
Jana a Petra |
|
20.10.2009 10:58:48
Graine, já si tedy myslím, že ČSSD nechce "odrbat" ČEZ. Stát je akcionářem ČEZu a každý rok jsou příjmem státního rozpočtu dividendy z ČEZu. ČSSD tento příjem státního rozpočtu (=dividendy ČEZu) utrácí ve svých volebních heslech na úrok jiných výdajů státního rozpočtu.
|
Grainne |
|
|
20.10.2009 10:48:15
Kimmy, právě ČSSD hodlá trochu "odrbat" zrovna ČEZ a z jeho výnosů obohatit ty nenasytné důchodce.
Jinak, jek zcela správně píšeš, je třeba změnit podmínky přístupu k rovným příležitostem. |
Kimmy, 2 deti |
| • |
20.10.2009 10:21:42
A co je "prumerny" zivotni standard?
Jeste jsem se chtela zeptat tech, co tomu rozumi - divala jsem se na statni platove tridy - a zarazilo me, ze v nejnizsi platove tride je nastupni plat 5460 Kc mesicne - to je predpokladam hrubeho - je to legalni, aby stat platit svym zamestnancum min, nez minimalni mzdu? nasla jsem to tady a melo by to byt z lonska: http://files.personalista.com/tabulka-2008.html |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.