| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jedno a jedno nejsou vždycky dvě

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 937 [Dalších 857 >>]
20.10.2009 10:14:29
Jani, jo? Já jsem v tisku zahlídla cosi o schvalování, nicméně pak už jsem nepídila, jak to dopadlo. Vím, že právě zdravotnické organizace se o změnu pokoušely, ptž je to právě zdravotnictví, kde se běžně slouží dvanáctky ~d~ No, i po novele by to pro mne mělo vycházet hůř (SNAD by to mělo být tak, že nezaplatit se z prvních třech směn má max. 24 hodin... ale taky jsem to nijak nepročítala, takže bez záruky... což je u mého půluvazku v podstatě 2/3 nasmlouvaných hodin na dva týdny, ale furt lepší, než drátem do oka, že jo).

Ale tedy já musím zaťukat, nicméně právě díky směnnému provozu a dvanáctkám jsem zatím nemocenskou měla jednou v životě a to když jsem si zlomila prst na noze a nemohla skoro dva týdny chodit. Jinak na takové ty běžné nemoci se mi i s plným úvazkem vždycky podařilo zpřeházet si služby tak, že jsem měla možnost se doma vyležet, aniž bych v práci zameškala.
Kimmy, 2 deti
  • 
20.10.2009 10:12:13
No vidis, Grainne - treba CEZ - proc neplanuje stat danit neskutecne premie predsednictva CEZ? Proc politici odmitaji danit vlastni nahrady, ze kterych si setri na byty apod? Proste se jim to nehodi do kramu... pro CSSD je lepsi ukazovat prstem na nejake anonymni "bohace", kteri to zaplati... A volici, kteri tyto lidi porad dokola voli - jim to proste schvaluji!

Ale myslim, ze dostat z CEZu dalsich 27 miliard rocne by zas nebylo tak jednoduche, jak si asi predstavujes...
Grainne
20.10.2009 10:08:20
Kimmy, celkově lze říct, že pro mě má význam to, co mám v peněžence. On totiž třeba takový ČEZ na žádné zkreslenosti nedbá.
Grainne
20.10.2009 10:05:45
Xantipo, tak to méme 70% lidí, kteří nedosáhnou na průměrný životní standard.
Kimmy, 2 deti
  • 
20.10.2009 10:05:22
2 tydny??? no to je darda - ten system mi nedava vubec zadny smysl....

u nas mam narok na 14 dni nemocenske rocne za plneho platu - a pak jsem doma na neplacene dovolene - to mi prijde rozhodne lepsi... ale u nas jsou doktori, kteri nemocenskou jen tak pro nic za nic nenapisou... mozna to s tim souvisi... ze kdyz ma clovek nemocenskou, tak je proste opravdu nemocny a muze se behem tri dnu uzdravit a o nic neprijde - ale zas nemuze byt nemocny pul roku...
Kimmy, 2 deti
  • 
20.10.2009 9:57:36
Grainne - ja myslim, ze kdyz budou lidi doufat, ze se nedockaji...

jestlize radovy obcan nema pocit, ze by mel byt zodpovedny - proc by tedy mel byt zodpovedny politik?

Problem neni v radovych zodpovednych obcanech - ale v radovych nezodpovednych obcanech, kteri vymenou za pofiderni sliby, nad kterymi volic prilis nepremysli, da hlasy lidem, kteri se pak chovaji jak batolata na piskovisti a presypavaji si penize jak pisecek z kyblicku.

Kdyby volici ODS rekli "bylo toho dost" - a sve hlasy dali jinym stranam - byl by to dobry signal. Mne se libi, ze aspon tech 10% to zkousi pres novou stranu - i kdyby ty hlasy sly stranam, ktere se do parlamentu nedostanou, je to lepsi, nez porad volit ty same neschopne politiky. Na jednom blogu jsem cetla hezky nazor - ze by lidi meli mit moznost demonstrativne nevolit nikoho nicmene jejich hlasy by se zapocitaly - a v parlamentu by zustala prazdna kresla.....

Ale nejvetsi problem je jinde - nejvetsi problem jsou lidi, kteri voli komunisty a CSSD, protoze to jsou dve strany, ktere naprosto odmitaji realny pohled na soucasnost a ziji v nejake fantasmagorii, kde se penize nejak tajemne materializuji z niceho... protoze CR neni tak bohata, aby mohla statni pokladnu dotovat z prirodnich zdroju, ani nema tolik bohacu, aby vsechny ty davky a duchody zaplatila - a protoze zcela logicky vysoke dane bohace - ale i podniky ze zeme vyzenou...

Ty jsi psala, jaka je ostuda, ze je tak nizky minimalni plat - a ja s tebou souhlasim, ale kdyz si pripocitas vsechny ty odvody, tak zjistis, ze ten plat neni zas tak maly. Jestlize nekdo vydela 25 tisic - ale na odvodech a danich odevzda 10 nebo vic tisic kazdy mesic - tak je to problem systemu, nikoli nizkych platu. V CR nejsou nizke platy - jsou tam ale prilis vysoke odvody, ktere cely obrazek zkresluji.
Jana a Petra
20.10.2009 9:56:55
Sylvie, na ty první 3 dny náhrad je od října novela a je to jinak, jen jí ještě nemám nastudovanou, tak se k ní nechci vyjadřovat, abych netrousila bludy.
20.10.2009 9:53:41
:o))) Kimmy, první dva týdny nemoci NENÁLEŽÍ NEMOCENSKÁ, ale náhrada mzdy od zaměstnavatele. Tedy OSVČ nemá zaměstnavatele = nemá první dva týdny nárok na náhradu v nemoci. Z nemocenského pojištění se zaměstnancům i OSVČ platí až nemoc od 15. dne.

MMCH a třeba já jsem zaměstnanec, pracuji na zkrácený úvazek 19 hodin týdně, nicméně sloužím dvanáctihodinové směny. Tzn. že v průběhu dvou týdnů bych měla odsloužit 3 směny a kousek a budu mít odpracováno to, co mám ve smlouvě. No a kdybych byla nemocná, tak v prvních dvou týdnech nemoci placených zaměstnavatelem, budu mít zameškané tři směny = první tři zameškané směny zaměstnavatel nehradí = budu doma dva týdny zadarmo. Některý zaměstnanec v důsledku nemoci holt přijde o peníze za tři dny, jiný za čtrnáct
20.10.2009 9:52:35
Grainne, průměrný a vyšší plat prý pobírá max. 30% pracujících, tudíž zbytek je víc či méně podprůměr.
Jana a Petra
20.10.2009 9:48:10
Od roku 2009 se nemocenské pobírá až od 15. dne nemoci.
OSVČ má prvních 14 dní nemoci zdarma.
Zaměstnanec pobírá v té době náhrady od zaměstnavatele (mimo prvních 3 směn-myslím, že od října je novela a je to jinak).
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 937 [Dalších 857 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.