Markéta s párkem |
| • |
8.2.2010 16:45:51
Co třeba král Artuš
![]() Špatné je, když má máma na dítě málo času a to málo, co má neumí využít. Špatné je, když je dítě mámě furt za zadkem a nemá možnost být chvíli s někým jiným. Čili zlatá střední cesta. Ale protože je každý jiný, je ta střední cesta pro každé dítě jiná. Vadí mi, když někdo považuje ženu, která se chce věnovat jen dětem, za slepici. Ale stejně tak mi vadí, když ženu, která se chce věnovat i něčemu jinému než dětem a domácnosti, považují za špatnou matku. |
Markéta s párkem |
| • |
8.2.2010 16:30:52
Zbytečně jsi se urazila. já neříkám, že každé kolektivní zařízení je vhodné pro každé dítě. Jsem přesvědčená, že od určitého věku kolektiv potřebuje každé dítě. Některé od dvou, některé od čtyř. Zpravidla od tří, proto, jsou školky od tří let
Ale měl by být výběr různých zařízení, aby si mohli rodiče vybrat, co je pro jejich dítě nejlepší. Kroužků už je dneska spousta, i cenově dostupných. Bohužel se školkama nebo jeslema je to horší, tam je to často o penězích. Umím si přestavit důvody, pro které jsi zvolila domácí školu, jen jsem psala, proč se mi nezdálo, že chodil občas na nějakou hodinu. Ty důvody jsem vypsala zcela konkrétně. |
Lenkala |
| • |
8.2.2010 16:28:00
podle me, pokud tvoje dcera neumela rozlisit, co je spravne nebo ne, bys mela hledat chybu spis u sebe, zes ji to za ty tri roky co byla doma jen s tebou nenaucila. tim bych zacla ja.
ale ja jsem bohuzel taky jedna s tech spatnych matek, co dali dite do skolky uz v 16ti mesicich. a vsichni mi ho pochvalovali, jak ma dobre stravovaci navyky, ze vi, kdy ma dost a kdy chce jeste. kdyz jsme teda u toho jidla. ze zacatku tam byl chvilku a pak 4 hodiny denne od pondeli do patku. dneska ve 3a pul ma samozrejme faze, kdy rekne, ze nechce do skolky (vetsinou na to ale po 5 minutach zapomene) a nedejboze, kdyz ho chci vyzvednout driv. sedim tam a cekam i hodinu, nez se rozhodne, ze uz muzem jit domu. |
Markéta |
| • |
8.2.2010 15:44:07
No tak dobrým jeslím určitě.
![]() |
|
|
8.2.2010 15:27:17
Markéto, předpokládám,že jedovatý bobule se jen tak na zemi neválí, o těch na keřích se brzy dozví a nějaký kamínky,to neřeším ani já, pokud dítě nespolkne zrovna jehlu nebo ty malý baterie do hodinek atd-což se v těch kmenech asi nestane-tak se celkem nic neděje,všechno vyjde ven...
A nevím, opravdu bych dala přednost dobrým jeslím před přivázáním dítěte... ![]() |
Markéta |
| • |
8.2.2010 14:57:32
Možná to bude vypadat divně, ale to, že bylo dítě přivázaný, mi zas tak strašný nepřijde. Tedy z hlediska psychiky toho dítěte. Prostě mělo omezený prostor, jako ho má teď postýlkou nebo ohrádkou. Ale měla bych strach, jak to udělat, aby se nějak nepřiškrtilo, nebo si do toho nezamotalo ruku nebo nohu.
Taky by mě zajímalo, jak to dělají přírodní kmeny. Tam nechávají děti lézt po zemi, všude je tam spousta kamínků, bobulí, že to ty děti nespolknou? |
Želvička plus Petruška 21 měsíců |
| • |
8.2.2010 12:35:42
Tam byla ironie prosííím. Já se účtem, daněma apod. živím, bylo mi to právě sympatické. No představ si, pro mě je to koníček
Na RD jsem si udělal zkoušky na daňového poradce. Dneska se tomu už směju. Ale bylo to drsný. Hned jak malá usnula, tak šup, otevřít knížku a šprtat )) |
Lassie66 |
|
|
8.2.2010 9:05:05
Marťo, já ti věřím. Já jsem taky nepsala o tak starých dětech, ale o dětech mladších. Vím, že některé děti jsou v kolektivu spokojené. Syn je víc do světa, navíc mám dvouletý rodičák, takže minimálně několik hodin denně na hlídání bude. To ale není to, o čem jsem psala.
Mimochodem - dcera mi řekla, že do školky chce, hrozně se tam těšila. První den dokonce nechtěla domů. Ale postupně se jí to tam znelíbilo, prostě je nejraději někde, kde jsem já a její brácha, což je pochopitelné. S bráchou jsou skvělá dvojka. Když se vrací dcera ze školky, vyptává se, co jsme spolu dělali, takže spíš mlžím a říkám, že nic moc - aby jí to nebylo líto. Můj příspěvek se týkal dětí ročních, případně 18 měsíčních - nevěřím, že by o své vůli šly do jeslí, to mi nikdo prostě nevymluví. Ale stejně se zde zase najde někdo, kdo mi napíše "Lassie, mýlíš se, má čtyřletá dcera je mezi dětmi ráda" ![]() ![]() |
Dlouhý |
|
8.2.2010 8:27:48
Byl jsem na jedné konferenci o postavení žen a byla tam i zástupkyně jakéhosi mozkového trustu, institutu britské konzervativní strany.
Tehdy tam prezetovali mezi jinými statistikami i závislost kriminality a sociálních dovedností na míře zaměstnanosti matek v celém předškolním období. A plynulo z ní, že zatímco půlúvazek (a poloviční péče o dítě) v podstatě míru kriminality moc neměnil, tak další zkracování péče již jasně korelovalo s nárůstem "vyděděnosti" dítěte (měřeno podle nějakých psychologických kritérií, jako agresivita, schopnost spolupráce v kolektivu) atd. Britský návrh šel směrem zrovnoprávnění veškeré pomoci státu s hlídíním předškoláků na půl času (pobyt doma, školka, babičky, au-pair) a k plovoucí mateřské, kde poslední rok mohl kdokoliv z rodičů vybírat kdykoliv do školy. Ale třeba se hrozně divili "paragrafu" s tím, že to strašně ženy diskriminuje na trhu práce. U nich to nemají. |
monule 3děti |
| • |
8.2.2010 7:35:31
jo a k tomu účtování to dělám pouze v době kdy malej spí a což je tak 3h, je to naše firma takže si to můžu dovolit jinak bych to nedělala kdyby to časově zasahovalo do výchovy a hraní si s malým to naštěstí není nijak ohroženo a ni by mi to za to nestálo.....
|
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.