monule 3děti |
| • |
8.2.2010 7:31:39
Naštěstí nemáš pravdu malýmu se věnuji jelikož mám taky manžela který s dětmi jezdí a já se věnuji malýmu a pokud jedu já je to max na 1,5h protože stále plně kojím tak si nemůžu dovolit být pryč déle. |
Balbína |
|
|
7.2.2010 23:13:13
Zajímavý článek. Souhlasím s názorem, že děti by si jesle nevymyslely, školky už ano. Sama bych nechtěla být v situaci, kdy bych dítě do jeslí musela dát, ale člověk nikdy neví, co bude. Když řeší existenční problémy, pak se asi změní priority.
Blízko u nás je soukromá školička. Chodí tam děti věku tak kolem dvou let. Vídávám je na zahradě, potkávám je venku. Teda učitelky nic moc. Prostě nelaskavé. Dětem neubližují, ale prostě nejsou laskavé, hodně autoritativně jednají, žádná lehkost, hravost, humor, nevím jak bych to lépe vyjádřila. Cítím takový smutek, když je slyším a jsem vděčná všem učitelkám, které děti mají rády. Při přebírání nebo předávání dětí tohle člověk hned nemusí poznat. |
|
|
7.2.2010 23:11:28
Odkládám dobrovolně, dvakrát týdně na dvě hodiny, svoje děti miluju a nemusím o tom ani pochybovat - je mi tě líto, tvé obzory jsou asi hodně omezené a zúžené...
|
|
|
7.2.2010 23:06:47
v září na prášky budu...Představ si to, každej bude mít svůj první den a já se roztřetit nemůžu... Ale budeme mít všichni rodinnou oslavu, už se těším..A krkavčice jsem, navíc o dětech občas nelichotivě mluvim , viz včerejší debata![]() |
|
|
7.2.2010 23:03:15
Oggová, zkus baby box. Moje skoro tříleťačka odmítá odcházet z jesliček a teď nově ze školky (obojí soukromé, takže v jednom společném domě) už pravidelně rok. Podle Henrietky se jdu zakopat, příšerná vizitka matky, které selhala. Ale jak říkáš, kam jinam beztrestně takové dítě vrátit?
![]() ![]() A my jakožto nezodpovědné můžem zase v klidu žít![]() |
štěpánka |
| • |
7.2.2010 23:00:46
Federiko,
samice od krkavců jsou velmi starostlivé matky. Jenomže krkavi mají u nás v Čechách špatnou pověst. Být krkavčí matku je tedy lichotka. Takže bychom mohly založit klub krkavčích matek. Já bych zase ty svoje rošťáky udala mnohem dříve než se mi to podařio a když konečně proti jejich vůli vyjeli na týden na školku - školu v přírodě, tak jsem byla fakt DIVNÁ, páč se mi vůbec nestýskalo. Vzhledem k jejich nalepenosti na mě mi samozřejmě chyběli, ale vůbec jsem se nehroutila a užívala si volna. Stýskalo se jenom manželovi. takže klub KRKAVČÍCH MATEK to jistí. A tobě přeji dobrý výbět a abys v září nebyla na prášky ![]() ![]() ![]() |
|
|
7.2.2010 22:52:50
Štěpánko,
ona je to druhá britská třída, tam děti chodí do školy od pěti let. U nás je to proot braný spíš jako přípravka,přestože tam děti tam už čtou apíšou, angl ickým tiskacím písmem.Denis ale chodí teď do anglický školky,kde se psát taky učí,takže dohnat bude muset minimálně. Navíc je fakt docela šikovnej...Horší to bude s tím,že najednou bude trávit v lavici čas od 8.45 do 15 hodin,pak ještě ty kroužky...Ono je to tam ale trochu jako domácí škola,ne tak přísný a je to dostatečně proložený přestávkama. A protože on už vpodstatě od tří let leží v takových těch ředškolních sešitech a k nížkách, tak by se mu to mohlo i líbit... A stoprocentně jistá si samozřejmě nejsem,ale jednak jde ten rok rozložit a jednak se vždycky může vrátit do poměrně přvětivý základky u nás.. A pro mě to září bude náročný Nestarší poprvé na víceletým gymplu, mladší poprvé ve škole a nejmladší poprvé jeslích...Tak pevně doufám,že nebudou zlomení všichni...Já je totiž fakt miluju, přes moje krkavčí házení do jeslí... |
|
|
7.2.2010 22:52:38
Mám podobný názor. Naši malou bych chtěla zkusit cca od dvou let dát na pár hodin v týdnu (třeba dvakrát dvě hodiny, nevím ještě, jak to tam přesně mají) do miniškoličky - max. 10 dětí, nádherné prostředí, které navíc zná, protože tam chodíme plavat a hrát si do herny. Chci to zkusit proto, aby si zvykla na kolektiv dětí bez mé přítomnosti, než půjde do školky. Ale pokud na to nebude zralá, nebudu ji samozřejmě trápit. Jinak jsem taky spíš z těch, kdo si MD užívají, a vůbec si nedovedu představit dát prďolu někam třeba na šest hodin. Ještě tak k babičce, ale ani tam bych ji nenechala dlouho. Ne proto, že bych babičkám nevěřila, ty naše jsou obě super, ale prostě by se mi stýskalo. Tím ale neodsuzuji ty, kdo to mají jinak. Holt každý jsme jiný.
|
štěpánka |
| • |
7.2.2010 22:46:37
Jo, federiko,
já to nějak špatně četla. Získala jsem dojem, že nastoupí rovnou do 2.třídy - možná to byl tvůj vtípek, možná moje přehlédnutí. Jestli nabízejí v případě problémů rozložení 1.třídy do dvou let, to je dobrý. A že už anglicky (a ještě německy) normálně mluví, to jsem nevěděla. Takhle to nevypadá tak strašidelně. ![]() ![]() ![]() |
|
|
7.2.2010 22:41:22
takže v tvém případě když už sis užila dost svobody a volného času = mám děti = konec svobody a času pro sebe? tím pádem se asi vysvětluje tvoje rozpoložení a netřeba dál komentovat.
|
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.