| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Kroměříž

(?)
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 19974  [Dalších 19904 >>]
Yuki 00,03,07 49504
14.10.2010 19:17:15
Už jsme slyšely něco o OTOSANU 2?
Je to tady u nás docela velký problém, netýká se jen Vážan a Zacharu, i když to tak vypadá. On ten sajrajt lítá vzduchem a neměl by být vůbec snad dokonce několik desítek kilometrů od domů.

Já se teď jen ptám, jak moc se o tom problému ví i jinde než ve Vážanech, protože je potřeba to řešit, tak ať vím, kde začít - bez informovanosti to nejde.

Tak mi sem prosím napište, stečí jen jestli o tom něco víte a nebo ne a k tomu třeba ze které části města jste, stačí třeba Oskol (nebo blízko Moravy, opravdu obecně kdo chce), nemusí to být nic přesnějšího.

Děkuju :)
pavla12345 73139
20.9.2010 16:26:22
Dluhy neplatičů na stravném se přece nemusí vyšplhat do závratných výšin. Stará paní ředitelka na Zacharu postupovala tvrdě. Jednou nezaplacené obědy= varování. Podruhé už rodičům oznámila, že do MŠ nadále docházet nemohou a vyloučila je. Týkalo se to většinou Romů
Vodníček 70106
20.9.2010 10:13:37
Nemám doklad.Ale už se v tom nechci pitvat.Však jsem to taky uhradila až po 2.výzvě,...jinak vše platím hned.Já jsem jinak fakt se školkou spokojená.

Danuš,pokud třeba někdo dojde o práci,nahlásí to jako mimořádný stav,tak to chápu,ale pokud dělají mrtvýho brouka a utrácí peníze za "důležitější" věci,tak to neschvaluju.~a~
Yuki 00,03,07 49504
19.9.2010 13:55:02
k té jistině jste nedostali žádný doklad? tak to bych si ho teda vyžádala, přece jenom je 500 trochu moc peněz
Dana26 28881
19.9.2010 9:23:20
Vodničku,to ja vim.A taky je mi jasne,že jistina kolikrat nepokryje dluh některych neplatiču.Ano,do tehle situace se muže dostat každy a bohužel moc dobře vim o čem mluvim,ale pak je třeba to řešit.A ne jako hodně jinych děla mrtveho brouka.
Ale,že jistina neni vůbec fer to vime všichni.Nškteři asi vi proč jistinu oznamili a nediskutovali o ni.
Vubec mi tohle financovani nějak nesedi.
Taky do OL platim předem danou častku,a jednou za tři měsice zavolam na stravovani a pani mi řekne at pošlu min nebo,že mam přebytek a nemusim platit vubec.Protože kdyby mi to měli doučtovat až v zaři tak by jim tam zbytečně ležela dost mych přeplatku.
Vodníček 70106
19.9.2010 7:55:13
Danuš,pokud ale má školka problém z neplatiči,měla by "vytlouct" peníze z nich,ne po poctivých chtít peníze pro druhé-kolik maminek by dítě potřebovaly mít v MŠ a nemají místo a určitě by platily(ať je klidně vyhodí,náhradníků bude dost).A co na konci roku???Kde vezmou tu jistinu pro nás poctivé zpět,když za to uhradí několik splátek neplatičů.Navíc nemáš žádný papír,že jsi to dala,že to dostaneš.Nelíbí se mi to ani trochu.
Yuki 00,03,07 49504
17.9.2010 21:45:56
jj, jistina je u platičů sprostá stejně, ale aspoň to není pravidelně tolik :(
na základce taky dejme tomu děcko dostane čip za stovku a tu mu vrátí až odevzdá čip.

ale sprostý je to oboje, jistina i ten náš pitomý způsob
Dana26 28881
17.9.2010 20:20:34
Yuki,stejny system ma i MŠ Zachar.

Vodni,já se přiznam,že jisem se nepidila co ajak.Jistina mi byla vysvětlena takhle.Myslim,že financovani stravneho je dane zřizovatelem a jistina je na rozhodnuti ředitelky.
U nas byl problem aspíše v tom,že s některymi neplatiči nebyla domluva.
Ale je mi jasne,že to přijde nefer vuči poctivym.
Vodníček 70106
17.9.2010 7:29:47
mně zase přijde blbá ta jistina,nejsem charita,ať si to vymáhají od neplatičů...ale nic jiného mi nezbylo,než to nakonec zaplatit~q~
Yuki 00,03,07 49504
16.9.2010 19:13:46
ale po nás nechtěli jistinu, ale právě to placení dopředu celé částky každý měsíc a vrácení přeplatků najednou na konci pololetí, to se mi zdá dost divný :(
jistinu bych pochopila, proti tomu nic nemám, ale ten náš způsob je zvláštní
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 19974  [Dalších 19904 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.