| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Prostějov

(?)
[<<Předchozích 350] Názory 351360 z 613  [Dalších 253 >>]
Del 40592
5.9.2006 13:18:16
Tak to je manža odvážnej :o))) No uvidíme :o)

Děkuju za informace - zkusím si tam někdy zavolat a zeptat se - ještě se poptám maminek co chodí na plavání.
Romča
  • 
5.9.2006 9:00:26
ahojky Ribulko, mám na klíně malýho u pc...
na to cvičení jsem chodila od 12. týdne, ale maminky tam chodily i třeba od 25. týdne. Kurz - předporodní se navštěvuje myslím od 33. týdne.
V té porodnici to chodí tak, že tam zavoláš a nahlásíš se.stačí tak 36. týden a výše.
Můj manžel byl u porodu a díval se přímo na malýho, jak se mu prořezává hlavička ven, a vůbec mu teda nebylo zle, spíš si uvědomil, jak mi je a choval se ke mě moc hezky...
Del 40592
5.9.2006 8:32:32
Ahoj Romi :o))

ještě mi prosím řekni odkdy jsi chodila na to cvičení a ty předporodní kurzy? A do nemocnice se na ty kurzy mám nějak objednat? Jak to funguje?

Manžel se napřed k porodu nehrnul, pak si ale prolistoval Velkou knihu o matce a dítěti, narazil na obrázky porodu (dosti podrobné :o) a prohlásil, že tohle teda musí vidět :o) I když jsem ho ujišťovala, že mu to nikdo nedovolí nakouknout tak trvá na tom, že to vidět musí :o) Nejprve se bál, že mu bude zle z krve, a teď se chce dokonce dívat :o)

To je dobrý s tou prokousnutou rukou :o) já se znám já budu děsně sprostá a budu manželovi strašně nadávat, zvlášť pokud mi bude vykládat co mám a nemám dělat :o))

Jinak jsem od začátku srpna doma, červen a červenec jsem chodila do práce jen na 4 hodiny.
Romča
  • 
4.9.2006 8:44:26
Ahoj Ribicko, přeji pěkné ráno, já chodila na Husák cvičit a na kurz, je to tam super, hodně se tam člověk naučí, hlavně polohy, dýchání, uvolňování nervů a pod. Jen to už nehradí pojišťovna, takže stojí kurz 800 Kč.
Já měla angínu, takže jsem ho nedochodila, ale u porodu mi to pak chybělo... Jinak doporučuji předporodní přednášky v porodnici, uvidíš porodní sály, pokoje, dovíš se co s sebou a co ne, jak bude probíhat porod, řeknou ti jak tlačit a netlačit...ale i přes to všechno jsem nakonec prožívala porod po svém, zvesela jsem tlačila do hlavy, což se samozřejmě nesmí a měla jsem červený popraskaný oči:-D vypadala jsem jako angorák:-DD
Můj manžel to těhotenství moc zezačátku neprožíval...ale pak už jo, nechtěl se mě ani dotknout, připadala jsem si jako v karanténě, k tomu ty hormony a byla deprese na světě:-)
My v lednu zařizovali dětský pokojíček a taky se pěkně vyřádil s pořizováním věciček:-)
Ale jinak chlapi nechápou co ženská prožívá. Oni si snad myslí, že si ty nohy přifukujeme schválně:-DD abysme nemusely uklízet, vařit apod.
Ale ten výsledek za to stojí, to mi věř a určitě trvej na přítomnosti tatínka u porodu, je to k nezaplacení.
Mě držel celou dobu za ruku, hladil mě po vlasem, dokonce jsem si všimla mezi kontrakcema, že dýchá se mnou, jako by snad něco tlačil i on:-D
Pomáhal mi držet hlavu při tlačení, ale co mě nejvíc štvalo, že mi radil jak tlačit:-D hehe
Až druhý den jsem se dověděla, že jsem nadávala doktorovi, ať do mě nestrká ruce a pak se mu prý omlouvala, ale na nic si nepamatuju.
Manžela jsem pokousala na ruce, prý jsem se do něho při posledním stahu zahryzla, na to si taky nepamatuju, ale důkaz na ruce měl ještě nejmíň 2 týdny :-DD

Jsi doma nebo pracuješ?
Del 40592
3.9.2006 20:17:01
Romi
K Dr. Balákovi chodím :o) myslím, že pacientky ještě bere.
Je moc fajn - sice je to takovej kecka, ale je příjemný.

Zatím chodím jen plavat na cvičení se mi nechce :o( je to na opačným konci města, tak nevím jestli by mi jezdil autobus.

Masírovat chcem začít, no ale i přes masírování byl proveden maminám nástřih, asi bude záležet na celkové situaci.

Manžel těhu prožívá :o) no ale jen tak středně, že by nějak prožíval to, že by mi měl pomáhat to moc ne :o) spíš to bere tak, že jsem doma tak mám uklízet a vařit :o) nateklý nohy mu moc neříkají a když si řeknu o masáž zad tak mi řekne, že jeho bolí nohy :o) Je to bručoun :o)) ale jde to. Mohl by si teda občas i přečíst nějakou tu literaturu na téma těhotenství :o) aby mě trochu pochopil :o) On je spíš na ty nákupy pro mimi - objevili jsme na netu krásnou kolíbku tak už volal, že ji berem, ale byla už prodaná :o( ve čtvrtek koupil dupačky se želvičkou :o) takový blbiny ho baví :o)

Jo Romi - kam jsi chodila do předporodního kurzu (na Husák?) a od kdy?
Romča
  • 
3.9.2006 19:39:56
Ribicko, u mě ten nástup porodu nebyl vůbec rychlý a tak jsem akutně nikam jet nemusela :o) Já uvažovala taky o Boskovicích, ale chtěla jsem mít každý den návštěvu - tatínka na pokoji, tak jsem se "ubytovala" v Prostějově. Jak jsem psala, personál porodního sálu byl perfektní, PA mi moc pomáhala, malýmu se ven nechtělo, ale to šití blééé...masírujete hráz doma tím olejem? Možná je ještě na to brzo, ale nám v předporodním kurzu PA Hýbnerová ukazovala, jak hráz masírovat, aby se nenatrhla a musím zaklepat, že se mi neroztrhla a nástřih se nekonal, měla jsem jen tři trhlinky uvnitř, které mi dr. zašil opravdu bez umrtvení...ale chtěla bych mu to oplatit a klidně bych mu prošila pytlíka :-D
Výborný doktor byl Balák, perfektní chlap, dokázal mi zlepšit vždycky náladu a ten přístup si nemůžu vynachválit...chtěla bych k němu začít chodit na gyndu, tak jsem zvědavá, jestli bere nový pacientky?...
Ribicko, chodíš někam cvičit? Já chodila na Husák do MŠ k PA Hýbnerové a bylo to skvělý, dodnes se s holkama z kurzu scházíme, máme stejně malý miminka a je to k nezaplacení takový konzultace:-DD

Doporučuji Ti si obstarat pro miminko do porodnice teplou deku, my měli květnový mimi a musela jsem malýho přikrývat dekou, protože tam bylo chladno, ty plastový postýlky jsou moc studený.

S tím zadečkem a stehnama si nic nedělej, mě to moje pozadí taky přibralo na "kráse":-D ale za toho drobečka to stálo:-)

A co manžel? prožíváte těhu spolu nebo mu to zatím ještě nedochází?:-)
Měj pěkný večer a klidnou noc.

Romča
Del 40592
2.9.2006 21:52:55
:o) Romi teda fakt pěkně děkuju :o) já byla přesvědčená nad báječným přístupem v porodnici tady v Prostějově a začínám uvažovat těžce o Boskovicích, já teda s touto myšlenkou koketovala od začátku těhu, ale odrazuje mě dlouhá doprava a navíc mimčo bude v zimě, bůhví jaká bude cesta, v životě sem nerodila, copak vím kdy vyrazit, nerada bych rodila v autě :o))
Jak tě nemohli umrtvit při šití? Kurňa já bych mu klidně kopačku dala! Bych chtěla vidět, kdyby mu někdo šil pytlíka zaživa! No a navíc já počítám s
nástřihem, mám trošku problémy s hrází tak se tomu jistě nevyhnu.

9 kg to je hodně dobrý výkon :o) Já kynu děsně na zadku, bříško mám malinký, kdo neví, že jsem těhu tak to na mě nepozná, ale ten zadek :o( a stehna samý špek.

Romča
  • 
2.9.2006 7:51:33
Ribicko ahojky, já jsem byla s porodem taky spokojená, porodní asistentky byly úžasný, strašně moc hodný i pan dr. Marek byl suprovej, bylo na nich vidět, že jsou to profesionálové, chtěli mi pomoci, ale víš jak, oni jsou tlačeni ze strany vedení a pojišťovny, co nejvíce šetřit. Mám totiž kamošku zdravotní sestřičku a ta mi to potvrdila, ale pssst:-)
Dostala jsem "jen" 2 urychlováky - 2 kapačky, ale epidurál nebyl k dispozici.V jiných porodnicích je to tak, že epidurál je nadstandartní záležitost, která stojí 1500 Kč, Brno, Olomouc, všude se myslím platí. Nedávno jsem o tom četla tady na netu.
Nejhorší na celým porodu bylo šití, sice jsem měla jen 3 stehy, ale šil mě pan dr. bez umrtvení, tak si to dovedeš jistě živě představit:-) Nebýt té mojí malinkaté vánočky, tak přišel o zuby:-)
Takže personál porodního sálu je O.K.
Já jsem nebyla po porodu na odd. šestinedělí, ale normálně na gyndě, byly jsme 3 na pokoji, no hrůza. Nemohli jsme si mimiča ani vykoupat, nebylo kde, místo pultu na umývání jsme měli na gyndě stůl a tři židle:-(
Já už se na to všechno dívám s odstupem času tak nějak docela vesele s trochou ironie, ale příště se ozvu, když se mi nebude něco líbit.
Neměla jsem mlíko a vůbec jsem nekojila, malýho mi nechali 4 dny bez jídla, chudáček malej, tak jsem se pohádala s jednou starou sestrou, že ať to rozhodnutí nechá na mě a vynutila jsem si flašku, dudlík a umělý mlíko. Měla jsem z toho slušnou depresi a ona mě v ní zvesela jen podporovala. Nutila mi mateřský mlíko od cizí ženské, že ho musí prckovi dát, ale to jsem samozřejmě odmítla, nikdy nemůžeš vědět, co má ženská za nemoci...
Ale byly tam na druhou stranu moc příjemné sestřičky, co dokázaly potěšit, popovídat si a ne jen brát svoji "nezáživnou" práci jako rutinu.
Malej byl na "sluníčku" se žloutenkou, tak jsem to celé tři dny obrečela, neměla jsem typickou popordní depresi, spíš jen smutek z přístupu lidí. Ale co, vím o tom, že tam brečela úplně každá mamina i když se to snažily skrývat:-)
Příští porod plánuji s epidurálem i kdybych měla jet třeba do Prahy :-) bez něho už rodit nechci.
To jsi teda moc nepřibrala...musíš hodně papat, ať má ta Tvoje pidivánočka dostatek úplně všeho:-)
No i když já raději pomlčím, za celé těhu jsem přibrala jen 9 kilo:-DD
Del 40592
1.9.2006 19:41:12
Jejda Romi to jsi mě překvapila :o( jen tak dál - no nic jdu kuknout teda k tobě na popis.
Švagrová rodila císařem před 2 lety a byla velmi spokojená, ležela na dvojlůžkáči s maminkou, na jídlo si nestěžovala a celkově byla moc spokojená. No asi to bude tím,že ještě zažila porod na staré nemocnici, kde netekla teplá voda :o)
S tím epidurálem si mě teda maximálně dostala. To jako fakt? To ho dostanu jen pokud si zaplatím nadstandart? No měli bychom tam mít známýho porodníka, tak hned jak začnu chodit na prohlídky do nemocnice tak ho přišpendlím ke zdi a bude mi muset epidurál slíbit. Jen mám obavu,že když budu rodit okolo vánoc tak se na mě stejně vykašlou :O(

Jinak sem přibrala asi 7 kg, narostl mi teda hlavně zadek a prsa (na ty si nestěžuju :o) z malých 2 jsou teď pořádný 3 :o))) to mi zvedá sebevědomí. No a jsem v 24tt.
Romča
  • 
1.9.2006 8:55:08
Já měla narvanej stolek dobrotama, určitě si zajisti dostatek vlastních tekutin:-) Já nejsem vybíravá, ale nedalo se to, chudiny kojící matky, když nám donesli fazole...no to víš, šetřit se musí...a nepočítej s tím, že dostaneš epidurál, ten je prý jen "nadstandart", hlavně, že všude zveřejňují, že je to u nich běžná praxe. Scházím se s pěti maminama, co jsme z předporodního kurzu a ani jedna ho nedostala ze stejného důvodu:-))
Doporučuji zainvestovat a zaplatit si nadstandart, u druhého dítěte bych chtěla být sama se svým broučkem, protože být na pokoji tři maminy je hrozný. Ondřejek neplakal vůbec a ty dvě dětičky pořád a mě to jen stresovalo, soukormí je soukromí:-) stejně jsme nepovídali a celý dny jen proležely na postelích s miminkama...a pak při návštěvách když se nahrne mamině 5 lidí kolem postele a vedle ležíš s miminkem polonahá, je to šílený...při příštím porodu mlčet nebudu:-)
Jinak jsem popsala průběh porodu na svých stránkách http://www.molatovi.com v sekci "library"...

Kolik jsi už přibrala ribicko?A jak je ta Tvoje vánočka už velká?:-)
[<<Předchozích 350] Názory 351360 z 613  [Dalších 253 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.