| Rosťa & Sylvie & Vojta & Anna | 33874 |
|
|
31.3.2010 12:45:42
No hurá, vidíš, že se nakonec ledy hnou
![]() Ale zajímavé je, že nám to napsala normálně dětská MUDr. sama... Každopádně nepolevuj a bojuj! Rosťa |
| Krakatice | 22448 |
|
|
30.3.2010 22:26:53
Tak hlásím, že kluci mají šanci na ozdravovnu nebo lázně, ale musí to podepsat alergoložka. Naše dr to prý sama vypsat nemůže. Tak aspoň něco
Domík dneska vyfasoval rectodelt čípky, předešlá noc byla šílená. Opět celou noc otevřené okno a k ničemu to nebylo. Ale dneska je už klidnější. U něj to má jen jedno -dvoudenní průběh, pak jako když utne. |
|
|
28.3.2010 16:09:16
Ona u nás ta ozdravova byla právě nápad paní doktorky. Už jsem tu psal, že se u našeho Vojty přišlo na slabší alergii na prach a roztoče. A navíc nám doma trošku vlhly stěny a dělaly se plísně. Tak jsme se pustili do hloubkových rekonstrukcí podlah, sanačních omítek atd.
Provizorně jsme bydleli v mamčině ložnici ve druhém bytě našeho domku, ale paní doktorku napadlo, že aby při rekonstrukci nebyli děti v prachu a špíně, že je "uklidí" do ozdravovny. Byla to taková hurá akce, že to jeden den řekla a 14 dní poté už byli v ozdravovně (ale standardně se to vyřizuje dýl). Denní režim u našich přibližně byl: - 7:30 snídaně - 8:00 do školky/školy (+ svačinka) - 11:00 inhalace - 11:30 oběd - 14:30 sváča - 15:00 procházka - 17:15 míčkování - 17:30 večeře (+ 2. večeře s sebou) Ve školce děti měly rehabilitační a dechové cvičení a endogenní dýchání. Samozřejmě předepsané úkoly se liší dle diagnózy dítěte. Jinak byly tam maminy s dětmi, které ani neměly alergie, ale prostě opakované problémy s dýchacími cestami nebo děti ze znečištěných oblastí (a taky děti obézní na zhubnutí), takže myslím, že kdybys požádala paní doktorku o změnu ovzduší z důvodu vlhkosti a plísní doma, neměla by mít problém Ti vyhovět... Rosťa |
| ADRIEN | 21343 |
|
|
28.3.2010 13:52:21
Ahojíček, no tady se to rozjelo...
Taky by mě zajímalo, jak to bylo - jestli Aňa chodila taky na procedury a jak je snášela? Předpokládám nějaké cvičení, ranní dýchání inhalování, plavání a tak? Popište nám denní program, jsme taky zvědaví. A díky za info o penězích, taky je to citlivé téma... |
| Krakatice | 22448 |
|
|
28.3.2010 13:36:12
Aha, aha, aha
Tak to jsem to špatně přečetla. Takže registrace na pasech znamená slevu, to je super, díky za tip A obě děti tam byly jakože na léčení, nebo Andulka jako doprovod s maminkou a Vojtou? A co se tam dělá za procedury? |
|
|
28.3.2010 13:28:47
Ne ne ne 6000,- ale psal jsem 3000,- za tři týdny komplet i s mýma návštěvama, které přišly na 600,- (200,- Kč za noc pro hosta).
Normálně by tedy Sylva + Vojta + Anna platili 2400,- za 3 týdny (komplet vše - ubytování, jídlo, školka, doprovodný program), což je určitě míň, než je stojí běžný pobyt doma. Na ty Rodinné pasy jsme se kvůli poloviční ceně zaregistrovali až před odjezdem, což klidně můžeš udělat taky a bude Tě to stát stejně - platí to pro celý Olomoucký kraj. Vaše finanční situace je mi známa - ostatně sami na tom po odečtení úvěrů nejsme o nic lépe - takže bych Ti něco pro Vás nereálného rozhodně nedoporučoval ![]() |
| Krakatice | 22448 |
|
|
28.3.2010 13:00:44
Rosťo, fakt si myslíš, že bych jezdila s obouma klukama k mudr do Přerova? Ani omylem a ani zadarmo. Jsou debilní spoje, busy jezdí po 1,5h. Nedovedu si představit, že je táhnu kamsi do pr....s neštovicema, s horečkou, s laryngo kašlem apod. Ani nevím, jestli je nějaká mudra v Troubkách, neb lidi co znám, tak dojíždí právě k nám. Další doktorka je v Dubu, ale to je pro mě taky daleko. Bez auta ani ránu. Možná jsem líná a pohodlná, ale v zimě, ve sněhový vánici, kdy na autobus čekáš půl dne a děti mají horečky, s nima nikam nejedu. Naše doktorka je fajn, příjemná, milá, s dětmi to umí, je blízko, v případě nouze i na telefonu. Jen nějak nechápe, že bych pro děti chtěla víc, viz. tu ozdravovnu. Jenže co teď píšeš, že po "slevě" vás to stálo 3 tis, tak to je pro nás strašně moc. Nemůžeme si dovolit dát 6tis z platu, kdy já jsem na MD a mám tu nejnižší možnou částku
6tis máme kolikrát na celý měsíc, někdy ani to ne.Takže asi tak. Wenzelko, my se známe? ![]() |
|
|
27.3.2010 20:49:22
NO, o ty prachy ani nejde, úplně stejně jsme jezdili i za penízky, ale sípš jde o tu bezpečnost. Auta už naši rodinu i okruh přátel slušně ztenčily
![]() Sám autem občas jezdím, o mně nejde, ale rodinka je přeci jen to nejcennější co mám... |
| Wenzelka | 93927 |
|
27.3.2010 19:52:10
To je fakt, že jste jedni z mála, ale za ty prachy
- neber to. To bych cestovala taky![]() |
|
|
27.3.2010 14:44:33
Ale do Troubek i Přerova jezdí dost autobusů, to je ještě schůdné - ééé, vlastně sjízdné
![]() Na nás v Křetíně dobře hleděli, když jsme se tam dostavili s báglama na zádech s tím, že jsme dojeli BUSem , hold dnes doba fandí něčemu jinému......ale jelo se nám náhodou dobře ![]() |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.