| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Přerov

(?)
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 3436  [Dalších 3336 >>]
Rosťa & Sylvie & Vojta & Anna 33874
31.3.2010 12:45:42
No hurá, vidíš, že se nakonec ledy hnou ~g~

Ale zajímavé je, že nám to napsala normálně dětská MUDr. sama...

Každopádně nepolevuj a bojuj!

Rosťa
Krakatice 22448
30.3.2010 22:26:53
Tak hlásím, že kluci mají šanci na ozdravovnu nebo lázně, ale musí to podepsat alergoložka. Naše dr to prý sama vypsat nemůže. Tak aspoň něco~2~ Domík dneska vyfasoval rectodelt čípky, předešlá noc byla šílená. Opět celou noc otevřené okno a k ničemu to nebylo. Ale dneska je už klidnější. U něj to má jen jedno -dvoudenní průběh, pak jako když utne.
28.3.2010 16:09:16
Ona u nás ta ozdravova byla právě nápad paní doktorky. Už jsem tu psal, že se u našeho Vojty přišlo na slabší alergii na prach a roztoče. A navíc nám doma trošku vlhly stěny a dělaly se plísně. Tak jsme se pustili do hloubkových rekonstrukcí podlah, sanačních omítek atd.

Provizorně jsme bydleli v mamčině ložnici ve druhém bytě našeho domku, ale paní doktorku napadlo, že aby při rekonstrukci nebyli děti v prachu a špíně, že je "uklidí" do ozdravovny. Byla to taková hurá akce, že to jeden den řekla a 14 dní poté už byli v ozdravovně (ale standardně se to vyřizuje dýl).

Denní režim u našich přibližně byl:
- 7:30 snídaně
- 8:00 do školky/školy (+ svačinka)
- 11:00 inhalace
- 11:30 oběd
- 14:30 sváča
- 15:00 procházka
- 17:15 míčkování
- 17:30 večeře (+ 2. večeře s sebou)

Ve školce děti měly rehabilitační a dechové cvičení a endogenní dýchání.

Samozřejmě předepsané úkoly se liší dle diagnózy dítěte.

Jinak byly tam maminy s dětmi, které ani neměly alergie, ale prostě opakované problémy s dýchacími cestami nebo děti ze znečištěných oblastí (a taky děti obézní na zhubnutí), takže myslím, že kdybys požádala paní doktorku o změnu ovzduší z důvodu vlhkosti a plísní doma, neměla by mít problém Ti vyhovět...

Rosťa
ADRIEN 21343
28.3.2010 13:52:21
Ahojíček, no tady se to rozjelo...
Taky by mě zajímalo, jak to bylo - jestli Aňa chodila taky na procedury a jak je snášela? Předpokládám nějaké cvičení, ranní dýchání inhalování, plavání a tak? Popište nám denní program, jsme taky zvědaví. A díky za info o penězích, taky je to citlivé téma...
Krakatice 22448
28.3.2010 13:36:12
Aha, aha, aha~:-D Tak to jsem to špatně přečetla. Takže registrace na pasech znamená slevu, to je super, díky za tip~g~ A obě děti tam byly jakože na léčení, nebo Andulka jako doprovod s maminkou a Vojtou? A co se tam dělá za procedury?
28.3.2010 13:28:47
Ne ne ne 6000,- ale psal jsem 3000,- za tři týdny komplet i s mýma návštěvama, které přišly na 600,- (200,- Kč za noc pro hosta).

Normálně by tedy Sylva + Vojta + Anna platili 2400,- za 3 týdny (komplet vše - ubytování, jídlo, školka, doprovodný program), což je určitě míň, než je stojí běžný pobyt doma.

Na ty Rodinné pasy jsme se kvůli poloviční ceně zaregistrovali až před odjezdem, což klidně můžeš udělat taky a bude Tě to stát stejně - platí to pro celý Olomoucký kraj.

Vaše finanční situace je mi známa - ostatně sami na tom po odečtení úvěrů nejsme o nic lépe - takže bych Ti něco pro Vás nereálného rozhodně nedoporučoval ~;)
Krakatice 22448
28.3.2010 13:00:44
Rosťo, fakt si myslíš, že bych jezdila s obouma klukama k mudr do Přerova? Ani omylem a ani zadarmo. Jsou debilní spoje, busy jezdí po 1,5h. Nedovedu si představit, že je táhnu kamsi do pr....s neštovicema, s horečkou, s laryngo kašlem apod. Ani nevím, jestli je nějaká mudra v Troubkách, neb lidi co znám, tak dojíždí právě k nám. Další doktorka je v Dubu, ale to je pro mě taky daleko. Bez auta ani ránu. Možná jsem líná a pohodlná, ale v zimě, ve sněhový vánici, kdy na autobus čekáš půl dne a děti mají horečky, s nima nikam nejedu. Naše doktorka je fajn, příjemná, milá, s dětmi to umí, je blízko, v případě nouze i na telefonu. Jen nějak nechápe, že bych pro děti chtěla víc, viz. tu ozdravovnu. Jenže co teď píšeš, že po "slevě" vás to stálo 3 tis, tak to je pro nás strašně moc. Nemůžeme si dovolit dát 6tis z platu, kdy já jsem na MD a mám tu nejnižší možnou částku~Rv 6tis máme kolikrát na celý měsíc, někdy ani to ne.

Takže asi tak.

Wenzelko, my se známe?:-)
27.3.2010 20:49:22
NO, o ty prachy ani nejde, úplně stejně jsme jezdili i za penízky, ale sípš jde o tu bezpečnost. Auta už naši rodinu i okruh přátel slušně ztenčily ~e~
Sám autem občas jezdím, o mně nejde, ale rodinka je přeci jen to nejcennější co mám...
Wenzelka 93927
27.3.2010 19:52:10
To je fakt, že jste jedni z mála, ale za ty prachy ~t~ - neber to. To bych cestovala taky~;)
27.3.2010 14:44:33
Ale do Troubek i Přerova jezdí dost autobusů, to je ještě schůdné - ééé, vlastně sjízdné ~;)

Na nás v Křetíně dobře hleděli, když jsme se tam dostavili s báglama na zádech s tím, že jsme dojeli BUSem ~t~, hold dnes doba fandí něčemu jinému...
...ale jelo se nám náhodou dobře ~y~
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 3436  [Dalších 3336 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.