Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Krista+2x1/08 | 69342 |
|
|
23.3.2008 21:55:10
my budeme tou dobou zrovna bez auta (tatínek s ním bude na služebce), ale pokusíme se přijít. My se strašně moc potřebujeme družit, ale asi budeme zatim pro jiné dost nudní - je nám 11 týdnů ;-))
|
| Rosťa & Sylvie & Vojta & Anna | 33874 |
|
|
23.3.2008 21:36:13
Stejně by mně zajímalo, když jsou moderní látkové plíny mnohem ekologičtější a pro děti bezpečnější (což rozhodně je pravda), proč se nedají běžně koupit v obchodech a je o nich všeobecně tak malé povědomí. Kdyby se běžně prodávaly v supermarketech, které by se jako v případě papírovek předháněly v tom, kdo je prodá levněji, určitě by byly využívány mnohem více.
Ani v současné době, kdy se řeší v oblasti ekologie kde jaká prkotina, nikdo tu věc s hromadami použitých papírovek ani nezmiňuje. To je nějaké divné. Dyď nebýt tady Petry, ještě jsme nikdy nikde o těch moderních látkovkách neslyšeli. Jinak dnes jsme byli v Přerově na návštěvě u prabáby (to je vždycky pokání nejvyššího kalibru), ale protože se odpoledne dost zkazilo počasí, razili jsme už vlakem v 17 hodin domů, a tak jsme se ani po těch hospůdkách neprojeli :-( Rosťa |
| Petra+Matěj 3/06+Madlenka 4/08 | 41363 |
|
|
23.3.2008 20:00:38
Právě že v obchodech s kojeneckým se dají sehnat jen Aničky. Jiné separačky tady v okolí zatím jen přes prodejce moderních látkovek na netu (v Přerově tedy přese mě). Chtěla bych mít později i kamenný obchod, ale to má ještě kvůli mimi čas.
Na sraz ve čtvrtek taky určitě nepřijdeme. |
| Leonie + 2 lvíčata | 70868 |
|
|
23.3.2008 16:38:50
Ahoj ve spolek
mám něco s netem a naposledy mi šel v pátek, tak proto jsem se tady neukázala. Je mi po vás smutno, píšu od tchýně. V úterý budu volat a snad odpoledne přijedou mi to spravit. Jinak je zabiju, už v březnu mi net nešel 4 dny a ted zase 4 dny nepůjde. Kdybych měla práci na netu, tak víte kde bych byla. Jinak Viki je už lepší, močku měla sterilní, takže infekce se vyloučila, tak to asi byla virozka. Ještě není OK, aLE je to lepší. Ještě měla průjem jak hrom, no a zdá se mi, že se jí protláčí špičáky, tak jestli to není i tím. No jelikož Viki bude mít ke konci července 2 roky, tak pro mě už ty plínky opravdu nejsou aktuální, ale taky vidím ty tuny odpadu, štve mě to, Ale opravdu už nemá cenu to kupovat. Za chvíli budeme bez plen a ty tuny uz my dělat nebudeme. A taky se přiznám, že je to pro mě hoooodně pohodlný ty JP a nevím, i kdybych s těma látkovkama přišla na začátku, tak manža by mi to asi neschválil. Ale jak říkám, sousedka si je pořídila, celá nadšená a nedávno jsem se jí ptala na ty látkovky a přiznala se že dáva hodne i JP. K srazíku se ve čtvrtek nepřidám, páč Viki asi ještě nebude úplně OK. |
| Radek+Hanka, Michael (03/07) | 50592 |
|
|
23.3.2008 10:36:14
Tak jsme si včera při cestě za nákupy vyčlenili chvilku a stavili se na té Černé Hoře (tedy v její horní části, která by se snad dala nazvat restaurací sportovního centra MLÝN).
No a výsledek byl super. Přestože tam byl celkem velký počet lidí (což se dalo v sobotu odpoledne čekat), tak se malému strašně líbilo vše pozorovat a ozkoušet celý dětský koutek. No a tak jsme se rozhodli, že tu oznámíme, že tam budete zase třeba ve čtvrtek 27.3.2008 od 15.45 a strávíme tam něco mezi půlhodinkou a hoďkou. Pokud se najde někdo, kdo se k nám rozhodne připojit, tak budeme moc rádi. Jako oficielní akci to tedy prezentovat nemůžeme, ale mohli bychom zarezervovat místa u stolu přímo u hracího koutku, pokud budeme vědět, že někdo dorazíte. ;-) Rosťo: na domácím úkolu ohledně „praménku“ se usilovně pracuje a výsledek nad přijde záhy. Snažíme se! Míša (12 m)+ Hanka (máma)a Radek (táta) |
| Rosťa & Sylvie & Vojta & Anna | 33874 |
|
|
23.3.2008 1:06:16
Nám ty separační Aničky pomohly u Aničky zvládat počáteční (dost velké) problémy s opruzeninama, ale teď už je to naštěstí vpohodě.
Píšete, že jsou i jiné separačky, ale když nám to před tím rokem a půl naše MUDr. poradila, nebyly separačky vůbec k sehnání. Pamatuju si, jak na mně lékárnice v Kojetíně hleděly co že to je ? V Přerově už sice věděly, ale i přes to, že tam je snad 10 lékáren, nikde nebyly. Až pak jsem je sehnal v Olmíku a vždy byly k dispozici jen Aničky... A ten Kouzelník je v Přerově kde ? My už jsme si navykli chodit do měšťáku i přes to, že tam Marlenka stojí 60,- Kč, ale zas tam mají vysoké stoličky pro mimča, haldu místa pro kočárky a celkem snaživý personál. Samozřejmě se ale nebráníme čemukoliv jinému k prozkoumání ![]() Ahoj Rosťa, t.č. Olomouc |
| Krista+2x1/08 | 69342 |
|
|
22.3.2008 23:58:28
Zdarec, se musím po dlouhé době přidat. My jsme v látce zatím zvládli jen jeden den. Ale mně příjde náročné už téměř všechno. Ty tuny odpadu vidím, Slůňata mají vlastní popelnici a skoro jim už nestačí. Ale na látku určitě přejdeme, protože já jsem taky přesvědčená, že je zdravější než ty igelitové jednorázovky napouštěné sajrajtem na udržení tekutin.
|
| Petra+Matěj 3/06+Madlenka 4/08 | 41363 |
|
|
22.3.2008 22:57:30
Tak už máš mail, Blani.
Pro snazší práci s kojeneckou stoličkou se používají separační vložky, nejčastěji celulózové, které jsou 100% rozložitelné (ne ovšem ty levné Aničky z běžné obchodní sítě), tudíž splachovatelné do WC. Běžná dávka na nich zůstane, u větší aspoň většina, zbytek se opravdu proplachuje pod tekoucí vodou, když to jde, případně na to někdo používá stěrky na těsto, samozřejmě vyčleněné jen na tyto účely. A když jsou separačky jen počurané, můžou se i několikrát vyprat. Nalomená pro látkovky, hmm, to zní dobře. A to ještě kdybys viděla, jaké krásné můžou látkovky být, i zvířátkové! (např. od Starbunz) ![]() |
| Klárečka(Kiky+Terka) | 37379 |
|
|
22.3.2008 19:57:19
Blaňule, téměř vyčerpávající informace o Kouzelníkovi. :) Ty jídla od nich mi vždycky hodně chutnaly, saláty tam mají výborné a už ani nemusím připomínat ty skvělé dezerty typu Panna cota. :) Nejvíc jsem tam milovala brokolici s kuřecím masem, budu tam muset vytáhnout paty - uděláme si tam dámskou akci bez dětiček s kámoškama. :)
|
| Blaňule+Lea04+Edita a Radim07 | 15609 |
|
|
22.3.2008 17:36:30
Jé, Peti, taky právě peču mazanec-teda, teprve kyne
![]() ![]() ![]() Na mail se už těším a přestože jsem přesvědčená, že práce s látkovkama bude časově náročnější než píšeš, tak to určitě nebude žádná hrůza. Naši prcci mají stoličku neseparovatelnou, tekutou až kašovitou...takže pro mě by její odstranění znamenalo to vždycky vymývat ve vodě...asi teda. Nebo je na to nějakej fígl? A jasně že za pár měsíců, až budeme přikrmovat a hlavně toho budeme jíst víc, tak stolička bude tužší. Já opravdu zatím nečetla žádnou studii-pokud možno ne jen jednu, ale opakované výsledky-o nějaké škodlivosti jednorázovek. Jestli máš nějaký odkaz, pošli mi ho taky, prosím, prosím. Moc mě to zajímá. Začínám být totiž čím dál víc pro látkovky nalomená. Argumenty jako šílená produkce "neekologického" odpadu a vliv na zdraví-to je pro mě pádný důvod. Aspoň se zajímat A taky máš naprostou pravdu, že se pak z látkování stává posedlost a té já bych dozajista propadla. Už takhle sedím dost často na MMB a sháním....ani nevím co a nepotřebuju to ![]() ![]() ![]() |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.