Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| jandyk+Jiřík04/06+Káťa 11/08 | 35175 |
|
|
26.10.2011 14:45:24
ahoj,
mám pětiletého syna a má ploché nohy. dokonce mu padá ten vnitřní kotníkový kloub do strany. Ptala jsem se na to naší prakticé doktorky a ta mi řekla, že to není potřeba řešit. Má se to prý začít řešit až v sedmi letech. No, nicméně jsem se sebrala a šla se synem k ortopedovi. Vyčekala asi dvě hodiny frontu, abych doslala brožůrku se cvičením. Ortoped mi řekl, že je proti vložkám do bot (ve které jsem doufala, že nám napíše) a že máme jen cvičit. Já teda nevím, ale jsem z toho celá špatná, protože já sama nemám žádnou klenbu a nohy mě velmi bolí a velmi mě to omezuje. Dlouhé výlety, dlouhé stání je pro mě dost vysilující a jsem pak úplně hotová. Jako malá jsem vložky do bot níkdy nenosila a jsem přesvědčená, že to byla obrovská chyba. No a tak přemýšlím, že se synem někam dojdu a nechám mu udělat teda ty vložky na míru. Je jich teda hrozné množství a ceny jsou od 500Kč po 2600Kč. Obyčejné ortopedické vložky už má, ale nepomáhá to. Tak bych byla ráda za vaše zkušenosti a postřehy a hlavně RADY. |
| leli | 80405 |
|
8.6.2011 8:33:32
Jí jsem myslela nejstarší 12-letou dceru. Změnu k lepšímu pozorujeme, i když to zatím není 100%.
|
| leli | 80405 |
|
8.6.2011 8:32:11
Taky doporučuju dobrého fyzioterapeuta, určitě bude mít i díky vtáčení nožiček problémů na páteři víc. Ten by pak mohl doporučit vhodné cvičení. U nás vtáčí nejstarší i nejmladší dcera, obě levou nohu a prý zlozvyk
. Dědičné je to ... Místo klasických vložek do bot byste možná mohli zkusit vložky od pana Hanáka http://www.botyhanak.cz/. Nechávali jsme ji i napravit Dornovou metodou, protože pravděpodobně i vlivem špatné chůze má páteř a pánev skřivenou. Ale hlavní je to cvičení, bohužel . |
| Meta | 12497 |
|
|
7.6.2011 14:38:51
Když mi písneš na mail, pošlu ti příručku "Zdravé nohy pro vaše dítě", je tam spousta rad a cviční, možná něco najdeš. metapt@seznam.cz
|
| mocall | 104829 |
|
|
7.6.2011 13:33:37
Ortopédů, kteří vtáčení špiček považují za prkotinu nebo řeší nejvýše vložkami a sbíráním kapesníčku nohou je opravdu hodně. Já už jsem v Praze narazila na 3. Všichni tvrdí: "To je věc soustředění - musí si na to myslet.". Ale donuťte k tomu nyní osmiletého kluka, který když vidí kamaráda nebo dětské hřiště, tak zapomene i jak se jmenuje.
Za týden jdeme k ortopedovi, který působil dobře. Objednací doba cca 2 měsíce. Uvidíme, co poradí ten. |
| Hanka 75 | 76332 |
|
|
7.6.2011 13:31:18
já znám i názor rehabilitační, že kyčle se hlídají, ale ne ze všechn hledisek. kluk vtáčí jednu špičku a prý to může být od kyčlí... chodíme na rehabilitaci, moc se to nelepší, včera jsem byla na ortopedii a prý v normě populace, také má velký kloubní rozsah a vystrkuje zadeček trošku, prohýbá nohy dozadu... no jestli je to v kyčlích, tak to s tím asi nepohneme ne ? nevím, právě jsem se chtla poradit, ale bylo mi řečeno, že je to v podstatě ok, achjo.
|
| Bohulka | 60144 |
|
|
7.6.2011 11:50:41
Leni, díky, přesně tak. V leže vytočí nohu tak, že mám pocit, že ji za chvíli otočí o 360 st.
. Jo, a vystrkuje zadeček a břicho. No budu muset někam zajít, jen teda netuším kam, neb o ničem v okolí nevím![]() ![]() ![]() |
| Lenka |
| • |
7.6.2011 11:26:31
...hypermobilitě kloubů přesněji řečeno. Napsala jsem to blbě. Prostě dcera dokáže klouby vytáčet víc než ostatní lidi, což znamená v kombinaci se slabými břišními svaly, že se ji celý postoj hroutí.
|
| Lenka |
| • |
7.6.2011 11:22:40
Určitě se o cvičení poradit s fyzioterapeutem, záleží na tom, jakou vadu přesně dcera má. Jestli ploché nohy, tak z čeho vznikly - špatné držení zad, nebo slabé břišní svaly nebo kyčle atd. To je hrozně složitý a je třeba prvotně vypátrat příčinu plochých nohou - každý je má ploché jinak a z jiného důvodu. Problém ortopedů/podiatrů je v tom, že nad kotník hlavu zvednou málokdy.:-( Udělaj otisky, dají vložky a děj se vůle boží.
Např. u mojí dcery je primárně problém v slabé břišní stěně a zároveň hypermobilitě vazů. Takže posiluje břicho, aby se přestala prohýbat v zádech a vystrkovat zadek a točit kolena k sobě do iks, která ji pak nutí chodit se špičkama k sobě.:-( Samozřejmě, dobrý jsou i cviky na plochou nohu obecně: http://www.stripky.cz/205-cviceni-pri-plochych-honou.html ale to je spíš na protažení zkrácených šlach a mobilitu nohou, samotný problém to nevyřeší. Je třeba cvičit tu část těla, která ploché nohy způsobuje - většinou to bývají záda nebo břicho, nebo problém kyčlí - ale kyčle byste asi věděli, pže kyčle se v ČR hlídají fest. |
| Ivuljenka | 98698 |
|
|
7.6.2011 11:20:07
taky jsem jako dítě takto chodila a maminka mě buzerovala a buzerovala a nadávala, nadávala i babička, pamatuju si jak nás potkal jednou jeden pán (nějaký trenér) a nadal mi taky. No a tak jsem se na to začala soustředit až jsem se to odnaučila
Jinak doma jsme cvičili,ale to bylo k ničemu.Dcera 4 roky taky vtáčí špičky a tak ji taky buzeruju a cepuju, taky mě za to nesnáší a já doufám,že jí taky dojde trpělivost a začne si na to dávat pozor. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.