| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Ploché nohy

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 390] Názory 391400 z 917  [Dalších 517 >>]
Bohulka 60144
7.6.2011 9:08:32
Chtěla bych se zeptat: Mám dceru - bude mít 8 let a při chůzi dává špičky k sobě čím dál víc. 3. rokem nosíme od ortopeda vložky, tvrdí, že je to u dětí normální. Jen mě teda zaráží, že ty špičky dává k sobě čím dál víc, že by se to trošku lepšilo, říct se neda, upozorňuji ji na to, ale nějak to má dcera na háku~o~.
Máte nějakou radu?
Boty kupuju zdravotnické Santé, v tenoskách na lítačku má alespoň ty ortop. vložky, takže boty od vietnamců u nás vůbec nefrčí...
Jane Doe 104691
18.5.2011 9:29:27
Nám také řekli, že u dětské nohy jsou vložky kontraproduktivní, syn 3,5 roku, tak cvičíme, máme kvalitní obuv, kotníčkové fare bačkorky ve školce i doma a po zahradě běhá bos. Máme to zjištěné krátce, tak cvičíme a doufáme ve zlepšení..
Michaelas 88634
18.5.2011 9:16:33
Zkusili jsme teď vložky pro dceru, dětské stojí 200 Kč. Strašně je nechtěla, tak jsme je do bot dali tajně a dobrý. Měla jsem strach, píšou, že na začátku nošení z vložek bolí nohy, ale stěžovala si jen první den a pak už ok. Zatím je nosí cca měsíc, tak výsledky ještě nejsou, ale jsem zvědavá.
Michaelas 88634
18.5.2011 9:13:21
Někteří fyzioterapeuti jsou proti ortopedickým vložkám u dětí, že je to pouze pasivní opora klenby a noha v růstu potřebuje, aby se klenba tvořila aktivně.

U dcery jsem nyní zkusila vložky do bot Hanák, jsou koncipované právě na aktivní vytvoření klenby, ale máme je zatím krátce. http://www.botyhanak.cz/

Cesmína
  • 
18.5.2011 7:57:29
Vložky do botiček vlepuju. Nevypadávají.
Ajlina
  • 
18.5.2011 7:55:57
geny jsou zásadní, ale pomáhá nosit právě orthopedické pantofle ono to klenbu vytvaruje aspoň co s dá, to je jako rovnátka na zuby, může se hodně zachránit,
Lída+2 28136
18.5.2011 6:13:04
Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08

kluci mívali většinu bačkor do školky toto( a už nemusíš řešit vložky):

a třeba i na ven, když jsem nesehnala dostatečně úzký v jejich čísle....
Lída+2 28136
18.5.2011 6:10:10
Sny to měl taky...ortoped mi řekl, že to je z rychlého růstu nohy, že než se stačí sami posílit tak zase vyrostou....stalo se mu to, když mu noha vyrostla za 1/4 roku o 3čísla~a~
1/2 roku vložek a cvičení. Noiha vyrostla jen o 1 číslo a nohy byli a jsou zase OK~;)
Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 38107
17.5.2011 23:14:39
Ahoj - a můžu se taky přidat s dotazem? Co to řešíte s botičkama na léto - jak dát vložky do sandálků - to přece nejde, ne? Koupila jsem alespoň kvalitní kotníčkové boty od Essi, ale vložka tam být nemůže. Jak by to jinak šlo vyřešit?
A to opravdu přendáváte vložky z různých botů - v létě nosí pevné kotníčkové boty a tenisky.

Jinak jsem asi jeden z mála lidí co má operované ploché nohy, nemůžu posoudit zda to bylo nutné nebo ne, ploché nohy nemám, ale jsou takové snadno unavitelné.
A syn má taky ploché nohy, asi bohužel po mě, zdá se mi, že docela odně, že chodí hodně vnitřkem chodidla a vložky nosil celou zimu a nepomohlo mu to vůbec. Má nožičky na pohled opravdu hodně ploché. ~n~

A ještě máte na nošení ve školce nějaké extra boty? Jaké? Nebo vám děti nosí normální bačkůrky?

Díky za odpovědi
Lída. 2139
17.5.2011 21:00:11
měla jsem jako dítě (na základní škole). Cvičení mě nebavilo, takže jsem cvičila tak jednou za týden. Pomohlo mi, když jsem pochopila, jak plochá noha vypadá, a jak ji musím natočit, aby tak nevypadala. Jak pohnout kotníkem a prsty. Naučila jsem se tak úmyslně chodit a během celkem krátké doby se to spravilo samo, to správné držení nohy při chůzi bylo nejlepší cvičení. Na ortopedické vložky tedy moc nevěřím. Ale já byla starší, než tvůj syn. Dneska nemám ani náznak.
Po téhle zkušenosti bych vůbec neplašila ~;((
[<<Předchozích 390] Názory 391400 z 917  [Dalších 517 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.