Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Graace | 72462 |
|
|
7.7.2010 12:50:27
Ahoj!
Mám syna starého 2 a čtvrt roku (27 měs.), od 2 let už nenosí kotníčkové boty (nepřipadalo mi to nutné), doma nikdy nenosil bačkory (máme všude koberce, též mi to nepřišlo nutné). Nyní v těch horkých dnech, kdy běhal u našich po zahradě jen bosky, jsem si začala víc všímat, jak má ploché nohy do x, že vytáčí špičky ven, že má taková divná kolena (dr. dnes řekla vbočená) a hlavně, že má kotníky jakoby vbočený/vykloněný dovnitř. Dr. máme vedle baráku, tak jsem s ním dneska skočila do poradny. Dr. mi dala pěknou čočku, že kluk nenosí doma kotníčkové bačkory či sandály, a že ani na ven už nenosí značkové kotníčkáče. Ano, přiznávám, že jsem mu letos prvně na jaro/léto koupila páskové sandály a botasky (ovšem né žádné levné, vietnamské či tak něco). Dr. mi kladla na srdce, že máme okamžitě nakoupit kotníčkové boty a bačkory, ve kterých má chodit pořád kromě chůze po trávníku či jiném nerovném terénu – to že může i bosky. Také říkala, že nás k ortopedovi pošle až po třetím roce, že od něj stejně nemám čekat zázraky, že to máme zkusit zatím jen s těma botama. Tak jsem z toho taková špatná... Opravdu se během těchto pár měsíců synovi takhle „zhoršily“ nohy jen kvůli nekotníčkové obuvi??? Jen chci ještě doplnit, že jsme asi tak 2-3 měsíce – cca od 6 týdnů cvičili vojtovku kvůli predilekci hlavičky a celkové asymetrii tělíčka a opožděnému vývoju – pasení koníčků. Na neurologické prohlídky jsme docházeli do devíti měsíců, kdy syn začal lézt a byl shledaný jako zdravý – bez další prohlídky. Můžou ty nožky mít spojitost i s tímhle? Nemáme se ještě objednat i k neurologovi, kam jsme dříve chodili? Nebo je to fakt těma botama? Jsem bezradná, děkuji za jakékoliv zkušenosti. |
| Enko | 11587 |
|
|
22.6.2010 13:46:24
Mas pravdu ,ale vysvetli 3 letakovi, co ma presne delat...to je jednodussi mu rict, at zkousi sbirat fazolky, tuzky,... a pokud nema jiny problem nez plochou nohu ,tak asi Vojtovku necvici.
|
| Mrej | 70533 |
|
|
21.6.2010 23:37:19
http://www.botyhanak.cz/ doporučuju prostudovat a jejich stélku rozhodně vyzkoušet. V naší rodině máme velmi dobré zkušenosti!
|
| Betull | 62850 |
|
21.6.2010 20:16:09
Podle toho, co popisujes se zda, ze to neni problem, ktery by tu byl od narozeni. Tak me napada, nema malinko delsi nohu? Myslim tim funkcne - kosti stejne dlouhe, ale v zavislosti na mekkych tkanich se jedna noha jevi delsi. Osobne bych vyhledala lekare nebo fyzioterapeuta, kdery dela Dornovu metodu nebo terapeuta Dornovy metody. (Existuje seznam doporucenych terapeutu dle kraju) Tato metoda totiz prave takovy problem dobre resi a potvrzuji to i lekari, kteri tuto metodu znaji.
|
| Dana |
| • |
21.6.2010 15:15:03
Atedy u dr živného bych byla trošku na pochybách. je to neurochirurg, který se ve svém oboru pohádal s kdekým a proto sedal na takovouhle živnost...
nevím, raději bych vsadila na neurology a rehabilitaci ev ortopeda adr živného bych si nechala až úplně nakonec. |
| Dana |
| • |
21.6.2010 15:13:19
Jenže vtáčení špiček neurologického původu je prostě spastická dolní parapareza -tzn. poškození centrálního motorického neuronu, nejčastěji při porodu.
|
| Táník | 108592 |
|
|
21.6.2010 15:02:14
Natalko, díky. Koukala jsem na jejich stránky, vypadá to dobře, jen nemají smlouvu s všeob. pojišťovnou, jsem teď s financemi docela na štíru
. Ale zkusím se tam aspoň zeptat. |
| Dandy+Vojtíšek a 3 Mušketýři | 27764 |
|
|
21.6.2010 14:09:45
Počkej na tříletou prohlídku - pokud je tam problém, dr. ho uvidí. Nožky kontrolují u této prohlídky taky. Napíše ti papír k ortopedovi (ale tuším, že ho snad ani nepotřebuješ a můžeš se tam objednat rovnou.) Dr. udělá prohlídku - pak tě pozve na otisky (něco jako přes kopírák se noha obkreslí) a nechá udělat vložky na míru. Jediný průser dle mě je, že výroba vložek - teda aspoň u nás trvá cca 6 týdnů a 3 letému děcku nohy rostou většinou rychle a tak to co je udělané na míru vlastně na míru není, protože než jsou vložky hotové noha je zas někde jinde. Takže já tak byla pro vložky asi 3x a už na to kašlu. Vždy jsou to vložky stejné jako jsou třeba ve Fare botkách (prostě bublinka pod klenbou - tím, že má jen základní vadu). Synovec má horší vadu a má různě podkládanou patu a nějaké vedení paty atd. .. to náš Vojta nemá a tak jsem se rozhodla, že už pro vložky znova za půl roku nepůjdu. Protože kupuju kvalitní boty, co tu vložku prostě mají taky .. a nic jiného než že dám dalších 250Kč za "vložky na míru od ortopeda" které v podstatě nikdy na míru nebudou u rostoucí nohy nedělám. Takže to kašlu ... zůstávám dál u kvalitní obuvi + cvičení + venku chůze na boso po trávě když je možnost.
Jinak já mám taky jen "základní vadu" plochou nohu - nijak zvlášť, ale mám a nohy mě nebolí. |
| natalka 01 | 51920 |
|
|
21.6.2010 13:58:41
Náš malej vtáčí při chůzi také špičky dovnitř. Cvičíme bodovou terapii. Má to neurologického původu. Zkuste dr. Živného, www.neurocentrum.cz, u našeho je vidět velké zlepšení, cvičíme přes rok. Kdyby jste chtěla bližší info, tak mi písněte na mail. natalkastudnickova@volny.cz
|
| X E N A | 99811 |
|
|
21.6.2010 12:39:03
Nejlíp nechat dítě venku běhat na boso. Pokud teda nebydlíš někde na sídláku...
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.