Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| remus | 99695 |
|
|
22.1.2010 18:28:23
Ještě můžeš zkusit na doma kotníčkové bačkorky, nevím, zda to těm našem dětem pomohlo, ale měly je, ale já jsem to nijak neřešila, kamarádka navštívila ortopeda a také jí řekl, že je malej v pořádku, že jenom něco nového objevil, tak to trénuje, že ho to přejde
![]() |
| muflon | 65417 |
|
|
22.1.2010 18:24:22
Já se poruchy ani nebojím, to by mi řekla, už ta ortopedka....jenom říkala že to je něco...odborný název, že to děti dělají a pomáhají si tím chodit...proto musí mít boty a cvičení jenom tak houkla na sestru ať mi dá papír a ať si t ocvičím jak chci....
|
| remus | 99695 |
|
|
22.1.2010 18:21:53
Mně dcera v chodítku chodila, malej ne a dělaly to oba dva, známá má kloučka 2,5 a začal to dělat také, to bude věkem, neboj, nebude to žádná porucha!
|
| muflon | 65417 |
|
|
22.1.2010 18:17:47
Chodila normálně od mala, pak začala chodit po špičkách, pak to přestalo a teĎ zase....když sem to říkala praktický, tak mi ještě říkala, jak krásně chodí, protože před ní samo nešla...ale upozorňovali mě na to naši a kamarádky....takžefakt chodí...a vidím to sama.Tk uřco si nechám napsat doporučení....sice mi ortopedka řekla, že tam s ní jít nemusím, ale asi budu muset podstoupit ty rehabilitace a ty mi ortoped nenapíše...
|
| Yanull & 2 | 15067 |
|
|
22.1.2010 18:14:31
A chodila aj normálne? Toto s často stáva chodítkovým deťom. Vtedy ide vyslovene o zlozvyk, nie neurologickú poruchu. Ak nemala chodítko a chodila predtým o.k., ja by som na neurológiu šla (niektoré vážne neurologické diagnózy, napr. svalový dystrofia, začínajú práve takto, tak aspoň sa to vylúči). Je to jedno vyšetrenie a neurológ hneď zistí, či ide o neurologický problém. A ak to má z chodítka, to sa nedá nič robiť, len cvičiť a čakať, kedy ju to prejde. A všetkým odporúčať, nech deti nestrkajú do chodítok, lebo toto je len jeden z následkov, ktoré chodítka spôsobujú.
|
| Ferdulka | 10415 |
|
|
22.1.2010 18:08:46
Chůze po špičkách je samo o sobě dost dobré cvičení na plochou nohu
.Navíc ve 2 a půl letech je plochá noha NAPROSTO normální u VŠECH dětí,to vám ortopedka neřekla??Noha se vyvíjí,stejně i tak klenba,minimálně do 3 let,pak teprve se mluví o "ploché noze".Vložky ji nevytvarují,pouze podepřou klenbu u nohou,které z ploché nohy bolí.Chůze po špičkách je častá u malých dětí a není žádnou patologií ve většině případů. |
| .vlad. | 82473 |
|
|
22.1.2010 18:04:31
Já bych teda s vlastním dítětem k dětskému neurologovi šla (např. kvůli vyloučení centrální koordinační poruchy nebo jiné neurologické příčiny). A taky k rehabce, která cvičí děti. Víc pro ni udělat nemůžeš. Třeba to přejde samo, třeba je tomu nutno trochu pomoct. Ať vám to dobře dopadne
![]() |
| remus | 99695 |
|
|
22.1.2010 18:03:14
Jestli ti to nedělala a začala až teď, tak já osobně bych to brala jako něco nového, co objevila a prostě se jí líbí, čím víc jsem dceři říkala, aˇtak nechdí, tím to bylo horší, u malýho už jsem to vůbec neřešila a přešlo ho to samo mnohem dřív!
|
| Jana, 2/07+10/08+5/11 | 81165 |
|
|
22.1.2010 17:59:34
A nehraje si jenom? Zvlášť, když píšeš, že si nechá říct... Syn kolem těch 2 a půl dělal taky různý blbinky, běhal stylem, že se celý jakoby klepal, třepal rukama, i jsme si to natáčeli, fakt to bylo dost divný, kdyby ho tak viděl někdo, kdo ho nezná, tak si myslí, že máme retardáčka s motorickou poruchou.
Zeptala bych se doktorky, co si o tom myslí. Jinak já do dneška do prstů u nohou nevezmu nic, tenhle těhotenskej cvik mne děsně lezl na nervy. ![]() |
| muflon | 65417 |
|
|
22.1.2010 17:52:38
Dcerka byla často nemocná a má tedy s dr. už fakt strach...pořád jí někde tahat se mi právě vůbec nechce, ale zase nechci něco zanedbat. V po s ní jdu na očkování, tak se ještě poradím s dětskou...
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.