Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Anka |
| • |
3.11.2009 14:56:13
Dobrý deň,
chcem sa opýtať, po operacii vyrastku medzi palcom na nohe a 2 prstom mam pri použití obuvi na opätku výrazné bolesti pri došlapovaní na špičku. Lekár mi doporučil reoperáciu,že je vrastený nerv do jazvy. Doporučil mi aj iné riešenie-vstreknutie 96% liehi v mieste bolesi,že odumrie nerv a bolesť by už byť nemala. Máte skúsenosti s touto metódou? Ďakujem |
| Lenka-Martin4/06, Pavlínka4/08 | 83678 |
|
|
27.4.2009 10:38:59
Naše nové boty:
Martínek: Pegres http://www.patro.cz/objects/1074924502.html? Fare http://www.patro.cz/objects/1074924502.html? Pavlínka: Fare http://eshop.fare.cz/inshop/detska-obuv-letni/detska-obuv-568391.html Celkem jsme zaplatili 2500,- |
| Hana, 6,5letá dcera |
| • |
24.4.2009 9:32:51
Dcera také potřebuje vložky do bot. Má jich několik druhů podle druhů bot. Je pravda, že vyběr bot na vložky je omezený.Máme velikost 33-34, což je doslova už horor koupit jakoukoliv kvalitní botu s pevnou patou. Doslova vychytáváme boty, firmy a jejich určité vzory po celé republice. Cena bot a vložek přestala být u nás důležitá.Jsme šťastni, když boty koupíme a sedí dceři na noze, ať s vložkou nebo bez ní. Často píšu výrobcům,aby vyráběli boty kvalitní i ve větších velikostech. Dostávám odpověď, že prý je maminky nechtějí, protože prý takto postižených dětí je málo, ležely by skladem a cenu nejsou ochotny zaplatit.
Rada, aby vložka neklouzala: kupte nalepovací suchy zip v textilní galanterii. Cca 2 cm podle velikosti boty nalepte do boty a na vložku. Pak to neklouže. Kdykoliv se dá vyjmout a dát do jiné boty.My máme třeba jen 1/2 vložky do uzavřených bot. Funguje to. Jezdíme (jsme z Prahy) k podiatrovi ( ortopedovi) Dr. Havrdovi do Hr. Králové. Ten tu radu dal. Jinak tohoto Dr. mohu vřele doporučit. Vyzkoušeli jsme 3 ortopedy. Tento je však super. Má totiž vyšetřovací přístroje, které běžní ortopedi nemají. ˇPO mých zkušenostech, neřiďte se žirafou, vždy to není záruka toho nejlepšího. I tyto boty nemusí být vhodné pro nožku Vašeho dítěte. Také někdy i tyto boty pouští barvu do kůže a ponožek ,mají nevhodnou podrážku a pod. Jednou jsme měli takové sandály. Měly žirafu a v jednom pořadu paní, která byla ze zkušebny,která uděluje žirafy, ukazovala tyto sandály, jako nevhodnou obuv. Paradox.Podle mne je žirafa obchodní trik. |
| Hana, 6,5letá dcera |
| • |
24.4.2009 9:29:32
Dcera také potřebuje vložky do bot. Má jich několik druhů podle druhů bot. Je pravda, že vyběr bot na vložky je omezený.Máme velikost 33-34, což je doslova už horor koupit jakoukoliv kvalitní botu s pevnou patou. Doslova vychytáváme boty, firmy a jejich určité vzory po celé republice. Cena bot a vložek přestala být u nás důležitá.Jsme šťastni, když boty koupíme a sedí dceři na noze, ať s vložkou nebo bez ní. Často píšu výrobcům,aby vyráběli boty kvalitní i ve větších velikostech. Dostávám odpověď, že prý je maminky nechtějí, protože prý takto postižených dětí je málo, ležely by skladem a cenu nejsou ochotny zaplatit.
Rada, aby vložka neklouzala: kupte nalepovací suchy zip v textilní galanterii. Cca 2 cm podle velikosti boty nalepte do boty a na vložku. Pak to neklouže. Kdykoliv se dá vyjmout a dát do jiné boty.My máme třeba jen 1/2 vložky do uzavřených bot. Funguje to. Jezdíme (jsme z Prahy) k podiatrovi ( ortopedovi) Dr. Havrdovi do Hr. Králové. Ten tu radu dal. Jinak tohoto Dr. mohu vřele doporučit. Vyzkoušeli jsme 3 ortopedy. Tento je však super. Má totiž vyšetřovací přístroje, které běžní ortopedi nemají. ˇPO mých zkušenostech, neřiďte se žirafou, vždy to není záruka toho nejlepšího. I tyto boty nemusí být vhodné pro nožku Vašeho dítěte. Také někdy i tyto boty pouští barvu do kůže a ponožek ,mají nevhodnou podrážku a pod. Jednou jsme měli takové sandály. Měly žirafu a v jednom pořadu paní, která byla ze zkušebny,která uděluje žirafy, ukazovala tyto sandály, jako nevhodnou obuv. Paradox.Podle mne je žirafa obchodní trik. |
| Janet+sluníčko:-) | 75570 |
|
|
24.4.2009 8:16:34
Ninčo, ted nemám čas, protože se oblíkám a jedu na alergo - se sebou.
Malá má plochou nohu. Tot vše. ale mi připadá že má dost nohy do sebe, jen ty patičky jakoby. jako že od těch kotníčků ty paty jí jdou k sobě - nevím jestli to pípšu srozumitelně. ale doktor říkal, že má prostě ploché nohy. a že je to asi genetické, když pořád nosila dobré boty - vzala jsem některé co měla - Pegres, Fare. napíšu víc odpo byli jsme u Horáčka - poprvé.... na nám. SNP v Zábřehu. Měl dobré recenze na www.znamylekar.cz, ale nic moc. vůbec na mě neměl čas. jen se na ni mrknul... ![]() |
| Ninča | 28522 |
|
|
23.4.2009 22:49:10
Můj předchozí příspěvek patří Janet, jsem to trochu dopletla
![]() |
| Ninča | 28522 |
|
|
23.4.2009 22:40:36
Ahojky, myslím, že jsi z Ov, pamatuji si Tě, že jsi se mě kdysi na něco ptala (snad jsem se nespletla), tak Tě prosím, jestli bys mi mohla písnout. k jakému ortopedovi v OV chodíš a jestli jsi s ním spokojená? Díky moc
dcera má plochou nohu a dětská říkala, že se to řeší ort. vložkama, ale jak to tu čtu, že se dají dělat na míru, to jsem netušila, jen bych ještě ráda věděla, jestli to teda není na nějaká jiná postižení nožiček, radši bych k tomu orpopedovi,ale prověřenému. |
| ivaxx | 44192 |
|
|
23.4.2009 21:25:43
Ve zdravotnických potřebách se prodávají i kožené ortopedické vložky i v dětských velikostech. Třeba by šly dát do botek, které tak často nenosí jako ty, ve kterých byly vložky přímo odlité.
|
| Lenka-Martin4/06, Pavlínka4/08 | 83678 |
|
|
23.4.2009 19:27:45
Martínek nosí staré boty s novou vložkou bez problémů. Nestěžuje si. Na protetice, kde mu vložku dělaly podle nohy, mi řekli, že se ta vložka do starých botů nevejde. Doma jsem to zkusila a vejde se bez problémů. Tak tomu nerozumím.
Ortopedovi jem ukázala, jaké nosé papučky - nazouvací, a on řekl, že je klidně může nosit dál. Taky jsme sebou měli sandálky z loňska od Essi. Řekl, že tam vložku dávat nemusím. Tak mu je teď dávám na doma místo papučí. Stejně z nich už vyrůstá. Do léta mu budou malé. Včera jsem se ptala tady v obuvi na boty. Mají Santé. Prodavačka mi řekla, že tam mají všité vložky, takže tam ty Martínkovi už asi nedám. Divila se, že má malé vložky. ve skutečnosti mu je vyráběli 31.3.2009. Zítra jedeme do Brna na Náměstí 28. října do obchodu Žirafka. Chceme mu koupit uzavřené boty a i sandálky. Tak jsem zvědavá, jak dopadneme. Chtěla jsem od firmy Fare. Tam píší, že mají vyjímatelnou vložku. Jenže sandálky v jeho velikosti mají už otevřenou špici. |
| Janet+sluníčko:-) | 75570 |
|
|
23.4.2009 18:40:33
Zrovna to ted taky řeším.
Dneska jsem dostali recept na vložky na míru - musíme zajet na protetiku, kde si prý obtisknou její nohu a dostanem vložku.... je ta vložka pohodlná? mám strach, že jí to bude nepříjemné a nebude to chtít nosit. protože ortoped mi říkal, že jí mám to z počátku nechat v botě jen třeba půl hodiny a pak to protahovat tu dobu. a že to i třeba vytahovat, že nenechat ji v tom chodit furt. nebo mít dvoje boty, a nechat ji chodit i občas v normální botě ![]() takže příští týden zajet na protetiku a nechat udělat tu vložku a pak s tím prý přijít do obuvi, dneska v "žirafí obuvi" mi řekli, že mám přijít až s tou vložkou , že ona do každé boty nevleze. No a další recept jsme dostali na "úpravu boty" to je prý do boty, kde se nedá dát ta vložka - to znamená do letí sandálky. Říkal, že máme koupit nějaké obyč. sandálky. samozřejmě ne ťamaní... a že pak to donést taky na tu protetiku a oni tu stélku - prostě ten vnitřek jí upraví přímo na nožku. Tak z toho mám taky trochu vítr, at to pak chce nosit. Protože jsem jí tedka koupila za docela ješětě dobrou cenu dneska - sandálky, s tím že to teda nechám předělat - za 550kč - Pegres - ale ted si říkám, že je to asi škoda, předělávat takové fajné botky, tak jí to asi nechám jako přezůvky na doma a pak od září do školky. A že koupíme ještě jedny sandálky v tesku třeba nebo tak nějak a ty nechám předělat. Takže asi zkusím říct na té protetice at nám tu vložku udělají trochu větší, když s tím máš takovíé problémy, at můžu koupit polobotku trochu větší.... |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.