Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Lenka-Martin4/06, Pavlínka4/08 | 83678 |
|
|
10.4.2009 12:28:17
Ahoj, tak se Vám ozývám, jak jsem slíbila. Ve středu jsme byli s Martínkem u ortopeda. Čekali jsme tam hodinu a půl. V ordinaci jsme byli 5 minut. Ani jsem si nevzpomněla na všechno, co jsem se chtěla zeptat.
Zpráva od doktora zní: obj: Oboustranně akcentovaná valgozita kolen, nohy pokles podélné klenby 1 st v zátěži oboustranně akcenace na 2 st s valgozitou pat 20 st. dg: pedes planovalgi bill. B1 genua valga dop: rp individuální ortopedické vložky s korekcí pat mediálně, sed na Turka, správná obuv, ortop. klin, kontrola za půl roku Doktor mu prohlédl nohy, nechal ho projít. Měli jsme sebou i loňské sandálky a polobotky, nynější papuče. Řekl, že boty kupujeme dobré. Doporučil nám dobrou obuv v Brně - Žirafka, náměstí 28. října 17. Zrovna jsem tam chtěla kupovat boty pro děti. Stejnou obuv nám poradili na protetice, kde dělali Martínkovi vložky do bot na míru. Pokud chceme další vložky - cena je 300,-. Doktor řekl, že papuče může mít normální, nazouvací. Takže nemusí mít ani sněrovací, ani kožené sandálky. Boty nad kotník. Kontrolovat, aby seděl na turka. Zapomněla jsem se ho zeptat, jestli může jezdit na odrážedle. Ale nakonec jsme se s manželem domluvili, že odrážedlo schováme. Je mu už malé. Naučíme ho raději jezdit na kole. Moc jsem nepochopila, jestli se ortopedická vložka dává do boty na tu vložku, která tam někdy je a někdy není. Třeba do papučí to nedám, to bych musela vyrvat vložku, která je tam v polovině přišitá. Do snadálků, které jsme tam měli je dávat nemusíme. Je tam už udělaná klenba. Z nynějších polobotek jsem vytrhla vložku a dala ortopedickou Snad jsem i vám poradila. Budu ráda, když se mi ještě ozvete |
| Ája /kluci 05a06/ | 19448 |
|
|
4.4.2009 10:12:40
Náš starší syn začal nosit ve 2,5 letech vložky, ze stejného problému. Upravilo se to, ale teď je nosíme zase, začíná se mu dělat krapet lordoza. Dr. nám v té době "zakázal" odrážedla, doporučil tříkolku (nějaký šlapadla). Taky nemá dlouho stát, dlouho chodit... Máme taky nějaký cvičeníčko.
Nevím, jestli to je tím, ale měl pozdě vyvinuté jadýrka v kyčlích. Až kolem roku. |
|
|
4.4.2009 7:38:07
dík za odpovědi. tak jsem malému dnes změřila ty nožičky a má je asi 5 cm od sebe, když stojí, kolena má u sebe a paty 5 cm. počítám, že nám dají vložky do bot, koupím boty nad kotníky (a ne plánované polobotky) a na doma sandálky s pevnou patou a špicou
|
| zuuzaa-4/06+11/08 | 91258 |
|
|
3.4.2009 22:33:00
Lenko naše skoro tříletá má taky nohy do X a hodně,asi před dvěma týdny jsme byly u ortopeda a řekl nám,že má volný kloub,jak kotník,tak kyčel,doporučil nám RHB a hodně pohybu,že se to buď časem sparví a nebo ne,u někoho prý RHB pomáhá a u jiného to PRÝ přetrvá do dospělosti.Když jsme tam šly,počítaly jsme také s vložkami,ale dr nám řekl tohle.
![]() |
| Líza | 17721 |
|
|
3.4.2009 22:20:31
S nákupem jarních bot počkej, až budete mít vložky, zaberou v botě trochu místa.
Essi jsou dobré boty, i když bez žirafy. Pokud jde naopak o bačkory se žirafou, to je v podstatě takovej trochu protimluv (a pro mě znevěrohodňuje tu žirafu), protože látkové bačkory prostě nohu správně nedrží, dětem s ortopedickýma problémama se většinou doporučujou na doma sandálky s pevnou patou. Svojí dceři, když nosila vložky do bot v tomhle věku, jsem kupovala takový sandály, který měly jak pevnou patu, tak špičku, takže v nich mohla vložky normálně nosit. |
| Zajdulka | 42924 |
|
|
3.4.2009 21:05:03
Naše malá má od narození pro změnu naklopené nožičky v kotnících dovnitř. Měli jsme několikrát boty předepsané od ortopedičky (DZO) a už bych je něchtěla, jsou s nimi jen problémy (velikost, kvalita...) a dle Dr. byly naše boty (Essi) naprosto v pořádku a vhodné. Ale samozřejmě ani dobré boty nejsou samospásné.
|
| Renda |
| • |
3.4.2009 20:22:29
Essi dělají kotníčkový sandály asi do 35, naše 6tiletá je taky pořád nosí.
|
| Martina a holky 02,08 | 85406 |
|
|
3.4.2009 20:19:47
Starší dcera má úplně to stejné. Ve dvou letech nosila specielní ortézky celý den. Boty má jedině zdravotní, dokonce nám je psal i ortoped, ale nožky má stále do X. Teď v 6 letech už je to trochu lepší. Problém je, že pro takhle velké dítě už nejsou sandálky s plnou patou. Má povolené vazy na nohou a to jí asi zůstane. Dle ortopeda chodila i 3 měsíce na elektrogymnastiku, ale také nepomohlo.
|
|
|
3.4.2009 20:07:18
Také potřebujeme koupit větší boty na jaro. Proto jsme šli na 3-letou prohlídku už dříve. Naštěstí jsme po dlouhém telefonování sehnali termín na ortopedii už ve středu. Pediatrička nám řekla, že je lepší počkat s nákupen bot, až co řekne ortoped. Jsem z tohoto nového problému u syna dost nešťastná. Měl rok a čtvrt velké problémy s kakáním. Byli jsme kvůli tomu i ležet do nemocnice a v gastroenterologické poradně. problém se vyřešil v listopadu. Tak jsme si konečně oddechli a teď zase problémy s nohama. Je mi ho líto. A vaše odpovědi nejsou zrovna optimistické.
|
| Janet+sluníčko:-) | 75570 |
|
|
3.4.2009 19:25:52
Lenko, prosím, napiš, jak jste dopadli. Díky.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.