Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Janet+sluníčko:-) | 75570 |
|
|
3.4.2009 19:24:17
Zrovna od včerejška tohle taky řešíme.
Byli jsme včera na tříleté prohlídce a upozornila jsem doktorku na ten kotníček, který jí jde tak nějak dovnitř. A ona si všimla že má prý ploché nohy, žádná klenba. Přitom taky nosíme boty se žirafkou. Nosíme Fare - zimní dvoje, jaro, podzim - Pegres. Takže obě žirafové boty. Na léto ale má boty obyč. ne od tamanů, ale prostě z obchodu. Ale zjistila jsem že i John Garfield je dobrá bota, to měla letní. ale žirafové myslím nebyly. ale je cena dobrá. a noha je plochá a nic moc. napsala nám taky doporučení na ortopedii. že prý dostane asi zdravotní vložky. Jsme objednaní na 23.dubna. Jenže já taky ted řeším nákup jarní obuvi, a nevím jestli kupovat drahou botku s žirafou, když do ní stjeně přijde zdravotní vložka. Jestli máme koupit v prodejně se zdravotními potřebami vložky, a s těma jít do obuvi koupit boty, nebo koupit jen nějaké obyč. a pak se poradit s ortopedem, jaké koupit....§ ![]() fakt nevím, a´z podzimu boty má malé (pegresy) doktorka říkaa,že když je to v genech, tak ani dobré boty nepomůžou (já i manža ploché nohy) na ty nohy mě upozornila spíš moje ségra, protože její šestiletá holčička už má právě ty kůstky kotníkové obě dovnitř, a jsou taky na ortopedii, má už i skoliozu páteře. takže jen orotopedickou obuv... a to taky strkali peníze jen do žirafích bot, ach jo ![]() |
| Randa, Klárka 03 + Mareček 09 | 9906 |
|
|
3.4.2009 19:22:13
Dobrý den.My jsme toto zjistili u dcery také kolem 3 roku a po konzultaci s ortopedem jsme začali nosit vložky do bot a boty i bačkůrky jedině od Fare s pevným opatkem. Problém ovšem není v kotníku, ale v kyčli, kdy jsou volné vazy, které drží hlavici ve fyziologickém úhlení. Ortopedem z podiatrické ordinace v Praze Dejvicích nám bylo řečeno, že vložkami a správnou botou se problémy pouze mírní, nikoli léčí. Pokud si malá nebude stežovat na bolest po námaze, tak to prý v tomto věku neřeší a čím déle to vydrží, tím více oddálíte případný chirurgický zákrok. Dcera nesmí skákat z výšky, na trampolíně,chodit dlouhé tratě, sedět jedině na pokrčených nohách či tureckém sedu, hlavně hlídat i na židli, a důležité je i udržovat váhu dítěte spíše při spodní hranici.Až se vrátíte od doktora, budu velmi ráda, pokud mi napíšete Vaši zkušenost emailem. děkuji a držím pěsti B.
|
| Ferdulka | 10415 |
|
|
3.4.2009 19:18:50
Záleží na tom,jak moc ty nožky do X jsou,ale to si ortoped změří a posoudí.
Na doma je určitě lepší než bačkůrky kotníčkové sandálky-zrovna Essi je mají,Fare,Santé,DZO.To,že má botička certifikát žirafky,nezaručuje její ortopedickou vhodnost,pouze zdravotní nezávadnost. Sezení na turka je dobře,to sezení do "W",jak popisuješ,je právě na X nožičky špatné,takže opravdu upozorňovat je dobře . |
| Lenka-Martin4/06, Pavlínka4/08 | 83678 |
|
|
3.4.2009 18:57:26
Prosím o radu!!!
Syn bude mít teď 3 roky a všimli jsme si u něho již před nějakou dobou, že má nohy do X. Sedává na zemi tak, že ohne nohy v kolenou a dá si je tak, že má paty vedle zadečku. Stále ho upozorňujeme, aby si sedle správně "na turka". Ale za chvíli zase sedí špatně. Když si dá nohy ve stoje k sobě, tak má stehna u sebe až po kolena a pak je má od sebe a levou nožku má navíc v kotníku vyvrácenou. Řešila jsem to nyní s dětskou lékařkou, která nás poslala na ortopedii s tím, že asi bude muset nosit vložky do bot. Jsme objednaní na středu. Chtěla bych slyšet zkušenosti stejně "postižených" lidí či rodičů dětí. Jaká je šance, že se nožky zcela zpraví? Nebo s tím bude mít problémy na celý život? Jak dlouho to může trvat? Kupujeme boty od DPK a pak od Essi (mylně jsem si myslela, že Essi jsou taky certifikované). Nyní jsem zvažovala nákup od Firky Fare. Počkáme ale, co nám poradí na ortopedii. Jaké kupujete boty? Musí být nad kotník. Doma nosí poctivě papučky se Žirafou. Dříve šněrovací, nyní od ledna jen nazouvací. Děkuji za odpovědi |
| Lucie |
| • |
8.1.2009 16:24:31
Mně tedy doktor sám nabídl, že mi to udělají naráz ať to mám z krku. Chystám se na operaci v březnu, ale co jsem našla na diskuzích, tak zatím každý, kdo měl operaci obou nohou naráz, byl rád, že to má již za sebou. Doktor mě uklidnil, že s pomocí léků bolest zvládnu.. Tak snad to dobře dopadne :)
|
| jana, dvě děti |
| • |
19.12.2008 23:01:24
Chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenost s úspěšnou nebo neúspěšnou léčbou plochých nohou dítěte ortézou od ortopeda, který neuznává cvičení nebo reflexní terapií Dr. Živného? prosím napište mi na zeniskova@gmail.com
|
| jana |
| • |
28.11.2008 0:35:55
ahoj synovi jsou tři roky a teď mu ortoped předepsal obuv podle nancy hylton a ortézu taktéž. prý vpáčení 3. stupně. zajímavé je, že půl roku předtím mu předepsal jen vložky do bot. cvičení nedoporučil, prý je k ničemu. když jsem to šla zkonzultoval s jiným ortopedem, ten naopak doporučil cvičení a jen vložky do bot. Tak jsem z toho jelen, nejraději bych zkombinovala cvičení a ortézu na doma (na ven ty těžké boty fakt jsou hrozné). je možné chodit k dvoum ortopedům? co si o tom vůbec myslíte?
|
| Lenka |
| • |
23.8.2008 17:22:53
Dobrý den, pročítám diskusi, řeším podobný problém s dcerou 3,5 roku. Jsme z Letohradu a také hledám dobrého ortopeda, nejraději bych individuální vložky podle odlitku, ale vím jen o Praze. Můžete mi poradit Děkuji
kubicek.orlice@tiscali.cz |
| Pavla+kluci 16,10,2 |
| • |
4.8.2008 8:47:29
jsem po operaci 3 měsíce a lituji,že jsem si to neodbyla najednou.Teď v září půjdu s druhou.Je to omezení,ale stojí to za to.Nožka je pěkná a bolesti žádné.Měla jsem štěstí,že to nebolelo ani v nemocnici.Chodit se dá po pár dnech po hraně chodidla.Ale opravdu záleží na typu operace.Tak držím pěsti.Malou nohu jsem trénovala leta ohledně plochonoží.A nic.Tak asi mám špatnou metodu.Cvičím dál,je to nenápadné a lehké.Ukázala mi to rehabka,ale až po mém pátrání.
|
| Elsa11 | 60532 |
|
|
2.8.2008 9:43:38
Děkuji, zkusím tam napsat.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.