| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Ploché nohy

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 770] Názory 771780 z 917  [Dalších 137 >>]
Kesinka - Miška-16 měsíců 5868
5.5.2004 21:25:00
ahoj, mám dceru 10 měsíců,na rehabilitaci mi doktorka řekla, že má ploché nohy a že máme přijít v prosinci a napíše jí vložky do bot.Doma má chodit ve stejných botách co venku.Takže po každé když přijdeme domů umýváme boty.Mám ale strach,aby se jí noha zbytečně nepotila.Ptala jsem se jestli doma nestačí papuče.Prý ne! Tak nevím. S plochýma nohama už se prý narodila. Máte někdo zkušenosti s tak malým dítětem a plochýma nohama. Všichni tady píšete o starších dětech. Tak nevím. Díky
Ivča67 4533
22.4.2003 21:33:34
Naše starší holka má taky ploché nohy..měli jsme takového dobrého ortopeda,že ji vyšetřil až na naše upozornění,vložky nám nechal "na pojišťovnu" zhotovit jenom jedny,je to už půl roku,pokrok žádný a jeden pár vložek naprosto nestačí..
Dcera je v mnohém podobná manželovi a to i v tomto problému..
Taky měl ploché nohy,ale před těmi 40-ti lety mu nenechali udělat ortopedickou vložku z korku,ale z nějakého želízka,jak jsem to nazvala,a nohy má v pořádku..
Dceři se díky plochým nohám zformovaly nohy do "iks"-což mě moc netěší,protože když začala chodit,měla nožky naprosto normální..
Takže teď jdeme k jinému ortopedovi-a budeme se ptát,jestli neexistuje "tlačivější" materiál..jako před těmi 40 lety..ne všechno bylo za totáče špatné..I.
Iveta ,dvě děti 8001
16.3.2003 12:20:18
Bohužel nález asi výrazný je,ale nevím proč jsme na to byli upozorněni až teď.Snažím se to vše napravit,doufám,že je to možné.
Alice
  • 
14.3.2003 22:16:23
Iveto, nevím, komu byl ten dotaz. Ale já se laicky dohaduju, ze kdyz mu nález rekli az ted, tak asi není vyrazny? Jinak bych taky ráda vedela, jaky to u nás vezme konec, ale obávám se toho.
Iveta ,dvě děti 8001
14.3.2003 21:46:56
Našemu synovi tento "nález "řekli až teď při pravidelné kontrole v 7 letech.Ale teď,podle vašich příspěvků mám pocit,že je to pozdě.Nebo se pletu?Uklidněte mě.
Díky.Iveta
Alice
  • 
13.3.2003 23:01:56
Syn 3 roky má "hodne" plochou nohu a centrálne snízené svalové napetí. Co jsem zjistila, prístupy odborníku ohledne plochych nohou jsou ruzné, samozrejme podle stupne ploché nohy a prípadne "jiné diagnozy" (napr. detská mozková obrna apod.)
1/ do 3 let ani vlozky, jen boty s pevnym vedením paty, take na doma zádné backurky apod., pouze pri chuzi po tráve, kamínkách a nerovném povrchu bosky. Od 3-4 let pri pretrvávání ploché nohy (do 3 let pomerne casty nález) ortopedické vlozky, prípadne i ortopedickou obuv a cviky (sbírání predmetu a protahování achilovek-ve stoji na predpazení oprít o zed, skrín apod., stoupat na spicky a pak pomalu pokládat paty k podlozce).
2/ druhy prístup "staré skoly" jsou vlozky, ale v tezsích prípadech i ortopedické boty a nerídí se "az po 3 roce". Také casteji operují a nekdy necekají ani na dobu zhruba kolem 6-8 let.
Vsechno samozrejme závisí na stupni ploché nohy. Zkuste udelat otisk chodidla pri plném zatízení ve stoji. V prípade, ze je otisk spíse "rovny", jeste porád to není ten nejhorsí.
Pravidla pro vhodnou obuv jsou (doufám, ze písu vsechna): ohebná podrázka, kulatá spicka, pevné vedení paty a kotníku, dostatecny nadmerek (ted nevím, jestli 1 nebo 1,5cm, ale lisí se to, jestli je obuv uzavrená nebo s otevrenou spickou). Krome Bati se dá zkusit Naturino, ale italské boty jsou dost drahé a nevím, jak velkou sít obchodu mají. Z ceskych botek pry ceská inspekce oznacila ty vhodné logem zirafy.
Alice
Alice
  • 
13.3.2003 22:59:34
Syn 3 roky má "hodne" plochou nohu a centrálne snízené svalové napetí. Co jsem zjistila, prístupy odborníku ohledne plochych nohou jsou ruzné, samozrejme podle stupne ploché nohy a prípadne "jiné diagnozy" (napr. detská mozková obrna apod.)
1/ do 3 let ani vlozky, jen boty s pevnym vedením paty, take na doma zádné backurky apod., pouze pri chuzi po tráve, kamínkách a nerovném povrchu bosky. Od 3-4 let pri pretrvávání ploché nohy (do 3 let pomerne casty nález) ortopedické vlozky, prípadne i ortopedickou obuv a cviky (sbírání predmetu a protahování achilovek-ve stoji na predpazení oprít o zed, skrín apod., stoupat na spicky a pak pomalu pokládat paty k podlozce).
2/ druhy prístup "staré skoly" jsou vlozky, ale v tezsích prípadech i ortopedické boty a nerídí se "az po 3 roce". Také casteji operují a nekdy necekají ani na dobu zhruba kolem 6-8 let.
Vsechno samozrejme závisí na stupni ploché nohy. Zkuste udelat otisk chodidla pri plném zatízení ve stoji. V prípade, ze je otisk spíse "rovny", jeste porád to není ten nejhorsí.
Pravidla pro vhodnou obuv jsou (doufám, ze písu vsechna): ohebná podrázka, kulatá spicka, pevné vedení paty a kotníku, dostatecny nadmerek (ted nevím, jestli 1 nebo 1,5cm, ale lisí se to, jestli je obuv uzavrená nebo s otevrenou spickou). Krome Bati se dá zkusit Naturino, ale italské boty jsou dost drahé a nevím, jak velkou sít obchodu mají. Z ceskych botek pry ceská inspekce oznacila ty vhodné logem zirafy.
Alice
Petra, dvě děti
  • 
13.3.2003 15:00:58
Problém nás trápí už téměř dva roky. David začal chodit docela brzo a má docela statnou konstrukci, takže nohy dostávají zabrat. Vložky nosíme doma v bačkorkách, v botách na ven. Dokonce jsme jeden čas zpevňovali i kotníčky, aby se mu nebortila noha. Ale žádný velký pokrok. Mám pouze obavu, aby mi v synovo 7 letech doktoři neřekli, že bude mít další potíže, protože má ploché nohy. Chci udělat maximum, aby se mu to zlepšilo. A co vy? Zjišťujete nějaké pokroky?
Díky
Iveta ,dvě děti 8001
11.3.2003 20:51:46
Ještě to chce(ale to asi víš)zvedat prsty u nohou třeba papírovou kuličku,nohama psát,zvedat ponožku,prostě cvičit.Pro děti jsem z botama od Bati strašně spokojená,hlavně mi to radila doktorka.
Jak dloho už tenhle problém máte?Zlepšuje se to?
Iveta
Petra, dvě děti
  • 
10.3.2003 11:46:43
Vložky jsme sice dostali, ale myslíš, že to stačí k tomu, aby byl problém odstraněn? Máš s botama od Bati dobré zkušenosti?
[<<Předchozích 770] Názory 771780 z 917  [Dalších 137 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.