| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jesle

(?)
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 1665  [Dalších 1565 >>]
domenica 50201
21.1.2012 20:25:43
ja mela syna v obou a vice se mu libilo na Fr. Skaunicove :-)
neznama
  • 
21.1.2012 19:51:36
Pred tremi roky jsem mela dceru na Fugnerove a spokojenost.V jinych jsem nebyla tyhle mame za rohem :-).
Laurenka 85484
21.1.2012 17:24:53
Já měla loni dítko na Fugnerové a naprostá spokojenost. Ale být tebou se zajdu kouknout do obou a vezmu to pocitově, mě tohle vždy vychází.
A máš už jisté, že je místo v obou, že si můžeš vybírat?
Veverecka+Honzík09,Kubík12 71995
21.1.2012 14:21:28
Na Fr. Skaunicové jsem chodila přes 26lety já~:-D, ale slyšela jsem, že ty na Fugnerové jsou nejvíc žádané, otázkou je, zda to není proto, že je to nejlíp z centra dostupné..být tebou, rozhodnu se podle toho, co je pro tebe logisticky výhodnější~x~
Lenka Macková 125493
21.1.2012 13:27:05
Od dubna budu dávat 2 letého syna do jeslí, mám možnost zvolit buď jesle na Fugnerově ulici nebo na Fr. Skaunicové. Prosím, pokud máte někdo zkušenost s těmito jeslemi, o příspěvek - nemůžu se rozhodnout a určitě by mi to pomohlo. děkuji
Lenka
  • 
16.1.2012 13:16:27
Dobrý den, budu dávat syna do jeslí a rozhoduji se mezi Fugnerovou a Skaunicové. Měla jste dítě v obou jestličkách, tak jsem se chtěla zeptat, které Vám, teď s odstupem, přišli lepší a v čem. Moc děkuji za odpověď. L.
KMih 54313
12.1.2012 19:13:05
Odpovídám sice až po roce, ale třeba se bude hodit někomu dalšímu. V roce 2009 tam nastupoval můj starší syn (tehdy mu bylo 33 měsíců) a nejen, že nástup byl super, ale celou dobu co do jeslí chodil byl moc spokojený. Pravda je, že je od miminka velmi společenský a už ve dvou letech chtěl být mezi dětmi. Chodil jen na dopoledne, ale bohužel pak mi ho nevzali do školky a to byl rok hrůzy, teď už do školky chodí je to zas moc super. Bohužel mladší prcek v 26 měsících nástup nezvládl a po měsíci jsem si ho stáhla zpátky, je to mamánek. Sestřičky jsou tam v pohodě, bohužel ta co ji miloval náš starší odešla do důchodu, její nástupkyně mi ažtak moc nevyhovala. Jídlo bylo myslím v pohodě ikdyž někteří si stěžovali, děti to myslím nebyly :o).
Rea,Samuelek,Damianek (9/2011) 125190
12.1.2012 18:37:30
Tutenstein, zkusím se zeptat, ale nevím nevím s těmi příspěvky na bydlení. Platím totiž hypotéku, nevím, jestli tím pádem nějak zrovna z těchto dávek "neodpadám".
Určitě by nepohlídal nikdo, koho znám. Už jsem sondovala. Ale všichni mají svou práci. A kamarádky, co mají děti, bydlí všechny dost daleko. Zkusím rozvěsit nějaké letáčky a dát inzerát do místního zpravodaje.

Sally, několikrát jsem tu psala, že děti by nebyly v jeslích deset hodin denně, ale jen do doby, než by je vyzvedla moje máma.
sally 3140
12.1.2012 17:03:28
já byla v jeslích od devíti měsíců natvrdo (od sedmi od rána do pěti do večera), tenkrát to jinak nešlo(nebyly mateřské, máma musela do práce, táta na vojně) - a jesle a později školku a školu jsem nenáviděla.

Moje vlastní děti - starší šel na dvě dopoledne týdně do školky v 2,5 letech a myslím, že to bylo brzy, že i to na něj bylo moc. Mladší si školku (jesle) vyřvala ve dvou letech (taky teda dvě dopoledne týdně) a od začátku tam chodila ráda a spokojená.

Takže si myslím, že hodně záleží i na povaze dětí - já byla úzkostlivé dítě, stejně jako můj syn a jesle pro mě byly rána. Dcera je hodně společenská, problém neměla.

Roční děti na deset hodin denně do jeslí, mi přijde dost drsný, takže asi bych sháněla nějaký kompromis - jestli by nešlo nějak nakombinovat tvůj a maminčin úvazek (třeba kámoška to měla tak, že ona dělala od sedmi do tří a její manžel od devíti - tj. ona vyběhla z domova v šest, ale děti vstávaly s tatínkem a šly do jeslí na devátou - a ona je zase vyzvedávala hned v půl čtvrtý), zkrátit tvůj úvazek, nebo se zkusit domluvit na nějaké částečné práci z domova. Paní na hlídání - nenašla bys nějakou maminku z oblasti, která by si třeba chtěla přivydělat tím, že by děti buď odváděla do jeslí později nebo vyzvedávala dřív? Pokud je sama na mateřské a má svoje děti, tak třeba by si chtěla přivydělat a nemuselo by to stát tolik, jako celodenní hlídání... prostě hledat nějaké kompromisy.

Práce po večerch a víkendech - nevím jak moc je realistická... já jsem za celý den s dětmi byla tak vyřízená, že bych za ten den zvládla pracovat třeba hodinu dvě (večer, když děti spí), ale určitě bych doma s dětma nezvládla plný úvazek... Patnáct hodin týdně bylo tak maximum, co jsem fyzicky zvládala - kromě dětí a domácnosti...
Cloe 124120
12.1.2012 16:18:16
Reo,
skoda, ze ty jesle v Brne jsou tak silene drahy.
Mam jiny nazor nez nektere pprispevovatelky, jeslema jsem prosla a trauma nemam. (A nic si hlavne z te doby nepamatuji). A jak jsem psala, holka je od 12M denne od chuvy.
Past se jit nemuzete, ze ~a~
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 1665  [Dalších 1565 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.