| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Budulínci aneb Zemřelo nám dítě

Diskuze pro všechny maminky, které potkala největší tragédie jejich života a přesto se rozhodly to nevzdát a bojovat dál. Naše děti zůstanou našemi dětmi jednou provždy, ať jsou kdekoli, tak proč si o nich nepovídat?

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 830] Názory 831840 z 3724  [Dalších 2884 >>]
kajkule+2 kousky 76639
15.12.2009 19:50:14
Spíš nechcou rozdírat rány i sobě. Myslím, že trpí, hodně trpí, ale potichu.
Ráchel, 3 děti 76748
15.12.2009 19:39:07
odvahu k čemu?
Ráchel, 3 děti 76748
15.12.2009 19:35:58
Mili, a poradila ti tedy ta psycholožka, jak máš přimět ostatní o Milence mluvit? To prostě nejde. Nemyslím, že bys měla být sebedestruktivní ve svých ohledech na ostatní. To skutečně vede akorát k psychosomatickým i jiným potížím. Nemusíš na rodinu brát ohled v tom smyslu, že ty o Milence nikdy nebudeš mluvit a tak podobně. Ale nemůžeš od nich očekávat ve smyslu nároku, že jejich reakce budou takové, jaké by sis přála.
Z toho, co od tebe během let čtu, mi spíš vyplývalo, že ses snažila rodině opakovaně sdělit svou potřebu o Milence mluvit, vytvořit si vzpomínkové rituály a podobně. Ale oni na to z nějakého důvodu reagují negativně a ty jsi tím znovu a znovu zraňovaná... Proto mám dojem, že je možná čas na nějakou změnu...ale nemůžeš zaručit, že přijde z jejich strany. Změnit můžeš jen sebe (s Boží pomocí a z Jeho milosti).
Já sama jsem také typ člověka, který o svých bolestech potřebuje mluvit, sdílet je s ostatními, a moc nechápu ty, kdo to "mají jinak". Ale musela jsem dojít k tomu, že je potřeba dát druhým skutečnou svobodu prožívat věci po svém. Jinak budu svazovat sebe i druhé. Až jim tuhle svobodu dáš, tak třeba sami najdou způsob, jak o Milence mluvit. Ale zatím jsi měla iniciativu vždycky v rukou ty. Možná, že když ji pustíš, tak ne hned, ale časem dostane někdo odvahu se jí chytit... a nebo taky ne. Tak či tak, přeju ti, abys došla vnitřního pokoje bez ohledu na to, jak se budou chovat ostatní. A věř mi, vím, že to vůbec není jednoduché. ~x~
Snapeová 81388
15.12.2009 19:22:31
Mili, myslím, že deník psaný rukou bude takový osobnější než internetové stránky. Možná to nejdřív skus nechat přečíst manžela. Třeba nakonec společně usoudíte, že rozdírat rány klukům není ten pravý nápad. A nebo naopak, nakonec třeba nebudete mluvit, ale psát a vyjadřovat své pocity písmenky.
Držím palečky.
Ajdana 96775
15.12.2009 19:18:40
Mili, a není to třeba tím, že se tví blízcí bojí o Milence mluvit proto, že si myslí, že by se ti ještě přihoršilo, když to budete rozebírat? Dej jim třeba přečíst tvůj dnešní příspěvek, třeba jim dojde, že ty naopak o tom mluvit chceš. Mili, přeji spoustu síly, ať ten povánoční čas zvládneš~s~
Lassie66 79675
15.12.2009 19:10:09
Mili, myslím, že máš dar popsat velice smutné věci nedepresivním způsobem(jak jen to je možné). A věřím, že pokud svým blízkým dáš najevo svou lásku zároveň s tím, že je nenásilně přesvědčíš o tom, že vzpomínka neublíží, pak by se to vše mohlo pohnout dobrým směrem. Někdo třeba nenapíše, ale možná se najde spřízněná duše(jeden ze synů, manžel, maminka...), která třeba cítí to samé. A pak to můžete sdílet nějak pravidelněji, formou dopisů, nebo se třeba nakonec dostane i na to povídání...~x~
Myslím na vás a doufám, že najdeš cestu ke svým blízkým a oni k tobě.~s~
Mili+5 20018
15.12.2009 19:05:52
Ano zkusím něco napsat, nakonec já píšu dost, ale moje rodina se k tomu nedostane, neboť nechodí na stránky pro pozůstalé maminky.:-)Ano zkusím něco napsat a dám to třeba pod stromeček a řeknu jen, že kdo chce, může něco připsat a pak to můžeme odnést na hrobeček a napíšu i pro moje rodiče, možná se ledy pohnou.~x~
Lassie66 79675
15.12.2009 19:02:03
Taky bych byla pro deníček. A co napsat svým nejbližším to, co bys jim ráda o Vánocích sdělila? Nějak tam napsat, že jejich mlčení chápeš a že bys jen ráda oživila nějakou hezkou vzpomínku na Milenku. A pokud budou chtít napsat něco oni, mohou ti to dát třeba pod polštář...~d~
Mili+5 20018
15.12.2009 18:59:36
Jak jsem psala už Mimě, já jsem si tohle myslela taky, že musím být ohleduplná a respektovat, že oni nechtějí nebo nemohou a byla i doba, kdy jsem si říkala, že jsem si našla jiný způsob jak to ventilovat. Jenže pak mi právě psycholožka řekla, že ve svém chování beru až sebedestruktivní ohledy na pocity ostatních a své potřeby potlačuji a pak se nemohu divit, že mám psychosomatické potíže. Ještě je tam ta možnost, že moje rodina o tom mluvit neumí, ne nechce, ale neumí a tak od toho raději uteče, možná kdybych našla nějaký pro ně přijatelný způsob? No nevím, hledám.
Snapeová 81388
15.12.2009 18:57:55
Mili, já myslím, že se tvá rodina bojí. Bojí se právě toho, že mluvit a Andílkovi bude znovu a znovu rozdírat rány, teré se hojí jen velmi pomalu. Podle toho co píšeš mi přijde, že ti nechtějí ubližovat.
Nikdo z nich není maminka Andílka, takže nemůžou úplně pochopit tvoje mateřské pocity a veliký smutek. Tatínci to obvykle berou jinak. Navíc se říká - kluci nebrečí, takže to drží v sobě. A mnohdy opravdu nemají potřebu svůj smutek ventylovat.

Myslím, že hezký rituál by byl, jít třeba 23. na hřbitov, dát Milence květinu, potichu zavzpomínat. Nenutit nikoho mluvit, když nechce. A spojit to s pěknou procházkou.

Zkusila si se ze svého smutku vypsat? Víš, třeba nějaký deníček a vypsat všechny svoje pocity. Nakonec kdyby měl manžel nebo děti chuť, tak si ho přečtou a sami za sebe třeba taky něco dopíšou.
Ještě mě napadl nějaký farář. To jsou lidé, kteří mají pochopení, vyslechnou a možná i pomohou.
Držím palečky, aby ti letos bylo dobře a užila sis krásné Vánoce stejně tak jako tvoje rodina.
[<<Předchozích 830] Názory 831840 z 3724  [Dalších 2884 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.