Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| kajkule+2 kousky | 76639 |
|
|
15.12.2009 19:50:14
Spíš nechcou rozdírat rány i sobě. Myslím, že trpí, hodně trpí, ale potichu.
|
| Ráchel, 3 děti | 76748 |
|
|
15.12.2009 19:39:07
odvahu k čemu?
|
| Ráchel, 3 děti | 76748 |
|
|
15.12.2009 19:35:58
Mili, a poradila ti tedy ta psycholožka, jak máš přimět ostatní o Milence mluvit? To prostě nejde. Nemyslím, že bys měla být sebedestruktivní ve svých ohledech na ostatní. To skutečně vede akorát k psychosomatickým i jiným potížím. Nemusíš na rodinu brát ohled v tom smyslu, že ty o Milence nikdy nebudeš mluvit a tak podobně. Ale nemůžeš od nich očekávat ve smyslu nároku, že jejich reakce budou takové, jaké by sis přála.
Z toho, co od tebe během let čtu, mi spíš vyplývalo, že ses snažila rodině opakovaně sdělit svou potřebu o Milence mluvit, vytvořit si vzpomínkové rituály a podobně. Ale oni na to z nějakého důvodu reagují negativně a ty jsi tím znovu a znovu zraňovaná... Proto mám dojem, že je možná čas na nějakou změnu...ale nemůžeš zaručit, že přijde z jejich strany. Změnit můžeš jen sebe (s Boží pomocí a z Jeho milosti). Já sama jsem také typ člověka, který o svých bolestech potřebuje mluvit, sdílet je s ostatními, a moc nechápu ty, kdo to "mají jinak". Ale musela jsem dojít k tomu, že je potřeba dát druhým skutečnou svobodu prožívat věci po svém. Jinak budu svazovat sebe i druhé. Až jim tuhle svobodu dáš, tak třeba sami najdou způsob, jak o Milence mluvit. Ale zatím jsi měla iniciativu vždycky v rukou ty. Možná, že když ji pustíš, tak ne hned, ale časem dostane někdo odvahu se jí chytit... a nebo taky ne. Tak či tak, přeju ti, abys došla vnitřního pokoje bez ohledu na to, jak se budou chovat ostatní. A věř mi, vím, že to vůbec není jednoduché. ![]() |
| Snapeová | 81388 |
|
|
15.12.2009 19:22:31
Mili, myslím, že deník psaný rukou bude takový osobnější než internetové stránky. Možná to nejdřív skus nechat přečíst manžela. Třeba nakonec společně usoudíte, že rozdírat rány klukům není ten pravý nápad. A nebo naopak, nakonec třeba nebudete mluvit, ale psát a vyjadřovat své pocity písmenky.
Držím palečky. |
| Ajdana | 96775 |
|
|
15.12.2009 19:18:40
Mili, a není to třeba tím, že se tví blízcí bojí o Milence mluvit proto, že si myslí, že by se ti ještě přihoršilo, když to budete rozebírat? Dej jim třeba přečíst tvůj dnešní příspěvek, třeba jim dojde, že ty naopak o tom mluvit chceš. Mili, přeji spoustu síly, ať ten povánoční čas zvládneš
![]() |
| Lassie66 | 79675 |
|
|
15.12.2009 19:10:09
Mili, myslím, že máš dar popsat velice smutné věci nedepresivním způsobem(jak jen to je možné). A věřím, že pokud svým blízkým dáš najevo svou lásku zároveň s tím, že je nenásilně přesvědčíš o tom, že vzpomínka neublíží, pak by se to vše mohlo pohnout dobrým směrem. Někdo třeba nenapíše, ale možná se najde spřízněná duše(jeden ze synů, manžel, maminka...), která třeba cítí to samé. A pak to můžete sdílet nějak pravidelněji, formou dopisů, nebo se třeba nakonec dostane i na to povídání...
![]() Myslím na vás a doufám, že najdeš cestu ke svým blízkým a oni k tobě. ![]() |
| Mili+5 | 20018 |
|
|
15.12.2009 19:05:52
Ano zkusím něco napsat, nakonec já píšu dost, ale moje rodina se k tomu nedostane, neboť nechodí na stránky pro pozůstalé maminky.
Ano zkusím něco napsat a dám to třeba pod stromeček a řeknu jen, že kdo chce, může něco připsat a pak to můžeme odnést na hrobeček a napíšu i pro moje rodiče, možná se ledy pohnou.![]() |
| Lassie66 | 79675 |
|
|
15.12.2009 19:02:03
Taky bych byla pro deníček. A co napsat svým nejbližším to, co bys jim ráda o Vánocích sdělila? Nějak tam napsat, že jejich mlčení chápeš a že bys jen ráda oživila nějakou hezkou vzpomínku na Milenku. A pokud budou chtít napsat něco oni, mohou ti to dát třeba pod polštář...
![]() |
| Mili+5 | 20018 |
|
|
15.12.2009 18:59:36
Jak jsem psala už Mimě, já jsem si tohle myslela taky, že musím být ohleduplná a respektovat, že oni nechtějí nebo nemohou a byla i doba, kdy jsem si říkala, že jsem si našla jiný způsob jak to ventilovat. Jenže pak mi právě psycholožka řekla, že ve svém chování beru až sebedestruktivní ohledy na pocity ostatních a své potřeby potlačuji a pak se nemohu divit, že mám psychosomatické potíže. Ještě je tam ta možnost, že moje rodina o tom mluvit neumí, ne nechce, ale neumí a tak od toho raději uteče, možná kdybych našla nějaký pro ně přijatelný způsob? No nevím, hledám.
|
| Snapeová | 81388 |
|
|
15.12.2009 18:57:55
Mili, já myslím, že se tvá rodina bojí. Bojí se právě toho, že mluvit a Andílkovi bude znovu a znovu rozdírat rány, teré se hojí jen velmi pomalu. Podle toho co píšeš mi přijde, že ti nechtějí ubližovat.
Nikdo z nich není maminka Andílka, takže nemůžou úplně pochopit tvoje mateřské pocity a veliký smutek. Tatínci to obvykle berou jinak. Navíc se říká - kluci nebrečí, takže to drží v sobě. A mnohdy opravdu nemají potřebu svůj smutek ventylovat. Myslím, že hezký rituál by byl, jít třeba 23. na hřbitov, dát Milence květinu, potichu zavzpomínat. Nenutit nikoho mluvit, když nechce. A spojit to s pěknou procházkou. Zkusila si se ze svého smutku vypsat? Víš, třeba nějaký deníček a vypsat všechny svoje pocity. Nakonec kdyby měl manžel nebo děti chuť, tak si ho přečtou a sami za sebe třeba taky něco dopíšou. Ještě mě napadl nějaký farář. To jsou lidé, kteří mají pochopení, vyslechnou a možná i pomohou. Držím palečky, aby ti letos bylo dobře a užila sis krásné Vánoce stejně tak jako tvoje rodina. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.