Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Mili+5 | 20018 |
|
|
15.12.2009 18:23:06
Boleslavko, tohle všechno neplatí jen o manželovi a klucích, ale i o celé širší rodině, mojí maminku nevyjímaje a přitom ona má hned slzy na krajíčku, ale jakoby se za ně stydí, potlačí je a raději převede řeč.
|
| Vlnka |
| • |
15.12.2009 18:22:16
Já když jsem řešila svoje složité životní věci a připadala jsem si v nich nesmírně osamělá, vytvořila jsem si svoje rituály sama. Když děti spaly a manžel ještě nebyl doma, zavřela jsem se v setmělém pokoji, zapálila jsem si svíčku, na které jsem měla přivázanou cedulku s nápisem: "To světlo ve tmě svítí a tma je nepohltila". A pak jsem si nejdříve posmutnila a pak zvolna přešla do vnitřního pokoje. Po několika takovýchto večerech svíčka dohořela a já jsem se od své bolesti došla do vnitřního smíření.
|
| Calpurnia | 102634 |
|
|
15.12.2009 18:21:36
Mimo, ty musíš byl velmi laskavý člověk, když po takovém výroku označíš sestru jen za prostořekou (leda by jí bylo třináct).
Ale máš velikou pravdu - spousta lidí o takových událostech nemluví z hrůzy, že před dotyčným plácnou něco naprosto nevhodného a nebo že se ho budou snažit utěšit nevhodným způsobem a celé to ještě zhorší. Znám to z vlastní zkušenosti, jak to je někdy těžké. |
| mima09 | 93546 |
|
|
15.12.2009 18:16:52
Mili,
také mám syna andílka a asi tak. Okolí o tom nechtělo mluvit nikdy, já jim sice nedala šanci, protože jsem o tom mluvit potřebovala, ale chápu je... Je to prostě nesdělitelná zkušenost a okolí se bojí začínat bolavé téma. Před měsícem se mi narodil chlapeček a moje prostořeká sestra plácla: na to, že je to náhradníček, se moc povedl. A všichni ztuhli. Nikdo nic neřekl. My s manželem máme takový rituál, že kdykoli je nám hezky, zapalujeme za malého svíčku. Není to pravidlo každého dne nebo nějákého data. Prostě je doma hezky, tak tím dáme najevo, že víme, jak umí být i strašně smutno a že na malého myslíme pořád... ve smutku i radosti. No a pak chodíme na hřbitov. Na malého myslím každý den, ale už o tom nemluvím... asi jsem nepomohlo, je mi moc líto, čím procházíš... |
| Calpurnia | 102634 |
|
|
15.12.2009 18:15:35
Ráchel, ráda tě čtu , míváš rozumné názory, ale v tomhle nesouhlasím.
Domnívám se, že rodinu má člověk také ke sdílení - toho dobrého i toho zlého. Věřím, že Mili s ostatními členy rodiny jejich trable, bolesti i radosti a úspěchy sdílet umí. Také oni by se sdílením mohli pokusit zmírnit bolest, která Mili zevnitř ničí. Podle mne toto je vrcholný projev lásky. Sdílet radost je projev přátelství, sdílet bolest je projev lásky. |
| Vaal | 83821 |
|
|
15.12.2009 18:13:21
Mili, já mám také urologické problémy zřejmě též psychosomatické. Vím, že toto není hlavním problémem, možná by ti pomohly na přechodnou dobu nějaká antidepresiva a psycholog, nebo v tvém případě kněz? Své rodině se nediv, vyrovnává se s tím jiným způsobem jak ty, každý to má jinak. Co takhle si ty rituály vytvořit sama? Vím, že s rodinou by se to zvládalo lépe, ale co s nimi naděláš.
Držím palce, ať to povánoční chmurné období zvládneš co nejlépe. ![]() |
| Jana Nová | 98612 |
|
15.12.2009 18:11:18
Mili, mě napadla jenom jedna věc. Co třeba o Milence mluvit s maminkou nebo blízkou kamarádkou - zkrátka s někým citlivým, s kým budeš moct otevřeně ventilovat, co tě tíží? Myslíš, že by ti pomohlo, kdyby sis rituály zavedla a realizovala sama pro sebe? Možná by se ostatní časem dobrovolně přidali...
|
| FialoFka | 95290 |
|
|
15.12.2009 18:11:06
Jak jsem psala o tom, že bys jim řekla, že je to důležité pro Tebe, tak se jich popřípadě zeptat, proč o tom nemluví. Třeba Ti odpoví, jak je to těžké pro ně, pochopíš to a budeš vědět, že na ni myslí, ale po svém.
|
| MishuI | 84229 |
|
|
15.12.2009 18:10:27
Tohle je strašně těžký..někoho právě bolí to,že se o tom mluví.Nikdo z vaší rodiny nezapomněl,věřím tomu.Jen se na toto téma těžko mluví.
Udělej si svůj rituál sama..napust si vanu,zapal svíčku..poplakej si,promluv s Milenkou..pustíš emoce ven a nikoho neuvedeš do rozpaků..Ona Tě uslyší ![]() Přeju hodně sil a krásné Vánoce.Milenka je s Tebou.Ne fyzicky.Ale je s Tebou.. |
| Calpurnia | 102634 |
|
|
15.12.2009 18:09:49
Mili, já vím, že je to slabá útěcha si, ale alespoň tady s Tebou na Milenku hodně lidí vzpomíná a hodně lidí s Tebou Tvé pocity sdílí upřímně. A to i když Milenku neznali jako ty, a osobně neznají ani Tebe a třeba Ti ještě ani nepsali.
Já Tvůj příběh znám, občas si vzpomenu a slibuju, že si Milenku spolu s dalšími lidmi ,co už mezi námi nejsou, o Vánocích připomenu. Ať lidi říkají co chtějí a ať psychologové hlásají cokoliv o překonání smutku do dvou měsíců (!!!), já věřím a cítím, že pro některé události v životě čas neplatí, že jsou stálou přítomností po zbytek života člověka, kterému se přihodily. Souhlasím s Tebou, zkus doma prosadit i své právo na vlastní citový projev o Vánocích. Možná bys mohla předem všechny trochu upozornit, že bys byla ráda, kdybyste si Milenku připomněli, třeba si prohládli u sromečku nějaké fotografie a tak. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.