| K_at | 121378 |
|
23.10.2024 4:56:41
To teda zní jako super preparát, čoveče.
Možná to prostě není to pravý. |
| Vážný2 | 158667 |
|
22.10.2024 22:52:51
Věděli, ale nemohou předepsat nic co "jde přes trávicí systém" nikoli "přes hlavu", protože mám Ulcerozní colitidu (nebo Crohna není jasné) byť v klidové fázi. Nakonec jsem to konzultoval s psychiatričkou. Ale ta také nevěděla vše o interakcích (podle toho co jsem načetl), byla přesvědčená, že ty léky jsou "mimoběžné", což úplně nejsou.
Uvidím ještě pár dní. Ono to navíc zpomaluje metabolismus, což je nepříjemné, protože mne pak bolí břicho. A bohužel jsem měl vždycky tendenci takové nevolnosti přejíst, což zrovna není cíl, že. Dostat do bříška něco, aby tam bylo jako v peřince... ![]() V listopadu, začátkem, mám kontrolu, tak uvidím. |
| Muumi | 41406 |
|
22.10.2024 22:43:59
Já tomu taky vůbec nerozumím, ale být tebou, objednala bych se sem:
https://www.vfn.cz/pacienti/informace-pro-pacienty/lekove-poradenstvi-pro-pacienty/ |
| Monika | 123907 |
|
22.10.2024 20:48:18
Vážný, vůbec tomu nerozumím, ale co se zkusit poradit v lékárně?
|
| Mosie | 155090 |
|
|
22.10.2024 20:09:15
Konkrétní zkušenost s tímto lékem nemám, ale zkušenosti z doslechu s bupropionem a naltrexonem ano. Znala jsem holky, co braly bupropion kvůli odvykání kouření. Docela si to chválily, o NÚ se nezmiňovaly, kouřit přestaly, ale ve stresové situaci po cca roce, dvou, se k tomu zase vrátily. Naltrexon, konkrétně Reviu, zase bralo pár lidí kvůli závislosti na alkoholu. Má to fungovat tak, že utlumí endogenní opiody, které se vyplaví po napití alkoholu. To fungovalo, ale taky říkali, že tím lékem jakoby přišli o jakoukoli radost ze života. Všichni tři to vysadili.
Připadá mi to jako dost "drsná" kombinace léků, obzvláště pro někoho, kdo bere psychiatrickou medikaci. Osobně myslím, že by ti to mohlo duševním stavem pěkně zamávat. Proč ti obezitologové předepsali zrovna tohle? A věděli, že bereš AD? Neměli obavu, co takový koktejl dohromady udělá? Připadá mi to zvláštní. Taky tyto dva léky dohromady mají celou řadu lékových interakcí. Kdybys náhodou potřeboval dostat nějaký opiát, třeba po úrazu, tenhle lék ho vyruší. Jo, a mrkni na emimi, tam je o tom vlákno. Letmo jsem tam mrkla, ale nikdo si tam Mysimbu zrovna dvakrát nechválí, spíš píšou, jak ji kvůli nežádoucím účinkům museli přestat brát. |
| K_at | 121378 |
|
22.10.2024 19:18:26
Vážný, no to je v běžném denním provozu dost na prd teda. Na obezitologii bych zavolala. Předpokládám, že volno na aklimatizaci s léky těžko zařídit. Navíc v novém zaměstnání.
Ale zase může to fakt být jen počáteční fáze. A sice se má dávka zvyšovat, ale třeba by šlo začít fakt z mála a navyšovat delší dobu a pozvolna???? Ale to musí odborník. Ach jo. |
| Vážný2 | 158667 |
|
22.10.2024 16:06:50
Trochu váhám, zda to nacpat do hubnutí, nebo sem. Ale tady už se trochu složky rozebíraly.
Dlouhodobě mám generalizovanou úzkostně-depresivní poruchu, chodím léta na terapii atd. Mám sertralin. Dostal jsem od obezitologů, kam jsem začal docházed Mysimbu, což je kombinace naltrexonu a bupropionu. Což jsou obojí psychoaktivní látky. Zajímalo by mne, jestli s tím má někdo zkušenosti, hlavně s vedlejšími účinky. Mám to už asi 1/4 roku, ale chtěl jsem to začít brát až budu mít stabilní režim, po prázdninách a po urologické operaci. Zkusil jsem to jeden týden během prázdnin, ale měl jsem z toho divné pocity, třes, zmatenost, problém se soustředit. Tak jsem si řekl, že se poradím s psychiatričkou na další návštěvě (cca 4 měsíce). Setoninový účinek vyloučila, a řekla mi naopak to brát se sertralinem, ráno, protože by se mohly nějaké vedlejší účinky vyrušit (serotoninogenní a dopaminogenní účinek). Předtím jsme experimentovali se sertralinem večerem, působilo to strašně málo ráno. A měl jsem dost těžkou dobu. Je fakt, že co do nálady jsem na tom lépe. Ale mám z toho stavy v práci trochu podobné opilosti (moc to neumím posoudit, nikdy jsem víc než veselý nebyl). Motá se mi trochu rovnováha a moc mi nejde myslet a soustředit se. Skoro usínám. Druhý den, včera to bylo horší, beru to od soboty. Rád bych to překonal, protože to mohou být přechodné stavy, ale dávka se má ještě zvyšovat. A k doktorce na obezitologii jdu až v listopadu. |
| Vážný2 | 158667 |
|
6.9.2024 23:26:19
Taky mám antidepresiva a měl jsem podobný pocit, že vlastně nic nedělají, do chvíle, kdy kvůli něčemu jsem je týden neměl. A pak jsem teprve začínal vidět, co bych bez nich prožíval...
|
| Ráchel, 3 děti | 76748 |
|
|
22.12.2023 23:42:51
třezalka zabírá pouze na lehké deprese, u středně těžkých a těžkých je nedostačující
|
| Ráchel, 3 děti | 76748 |
|
|
22.12.2023 23:41:42
už jsem viděla i klienty, které takoví psychoterapeuti poškodili odrazováním od medikace.
|
Den českých řemeselLitoměřice
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.