| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Kašel

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1140] Názory 11411150 z 6755  [Dalších 5605 >>]
uff
  • 
23.1.2014 22:54:22
nepoznáš to, nepoznali to ani doktoři v nemocnici, nejsou zvyklí černý kašel testovat. Starší dítě je na to očkované,- ale asi bych nechala u něho testovat protilátky a přeočkovávala znovu.
Moncaka 56657
23.1.2014 22:49:59
Mám dotaz, co dělat a zda něco dělat vůbec jde.
Mám miminko, mělo by být teď očkované 1. hexou (je jí 2,5 měsíce), ale je nemocná, kašle a soplí (bez teplot), proto jsem očkování odložila. Jenže u nás doma marodí pořád někdo, tak nevím, kdy bude ten vhodný čas na očkování. Dnes přišla dcera ze školy, že u nich ve třídě se dnes objevil už 3. potvrzený černý kašel. Další případy jsou na škole.
Mám něco podnikat? Jak poznám černý kašel, kdyby se u nás u někoho objevil? Jaká je inkubační doba?
Díky.
KIKA24 135776
18.1.2014 19:06:07
moje děti měly černý kašel před 4lety.Starší syn byl do měsíce po antib.v pohodě.Dcera chodila do školky a dusila se strašně.Nejhorší bylo,že ji léčili na astma,když jsem řekla lékaři,jestli to nemůže být černý kašel,smál se,že prý hodně čtu a mívají to spíš děti v pubertě.Dal nám léky na rozšíření průdušek,prý je to astma.Dcera se mi večer skoro zadusila.Na pohotovosti znovu jí nechali dýchat něco na rozšíření průdušek.Byla na rtg.na výtěrech,všechno negativní.Po čtvrt roku utrpení jsem je doslova přemluvila a vzali dceři krev na černý kašel,kde se ukázalo,že černý kašel přechodila.Kašlala už méně,ale ještě další čtvrt rok a poté jí bohužel zůstaly podrážděné průdušky,které má oslabené dodnes.Tenkrát měla zákaz chodit do kolektivu,navštívila nás paní z hygieny a doporučila celé rodině odběry krve.Kika
Májja 33456
14.1.2014 21:32:04
Tak nevím,každopádně mi bylo řečeno,že mi musí být nasazen Klacid z důvodu Černého kašle.
A opravdu kašlu stále, mín, ale stále a hleny též vykašlávám, což mi normální nepřijde, už to trvá dlouho.
.kili. 125672
14.1.2014 20:20:22
- "nález nemám, todle mi pouze sdělili.."

tak to Vám nesdělili nic

- " bud to v době odběru již bylo trochu zaléčené Fromilidem-který jsem brala již 5.tý den anebo jsme ten Černý kašel chytli v začátku a je potřeba to zaléčit Klacidem na 14 dní "

nevím, jak je to s terapií dospělých, pro děti je 5-7 denní (dle typu makrolidu) v souladu s guidelines,
co se týká uvedené interpretace nálezu protilátek ve třídě IgM, jak jste ho uvedla, s nějakým ovlivněním atv ter. nebo "chycením v začátku", pak tuto uinterpretaci mám za poněkud vyumělkovanou
Májja 33456
14.1.2014 19:06:34
Kili nález nemám, todle mi pouze sdělili na plicním-řekli, že bud to v době odběru již bylo trochu zaléčené Fromilidem-který jsem brala již 5.tý den anebo jsme ten Černý kašel chytli v začátku a je potřeba to zaléčit Klacidem na 14 dní, to jsem prozatím odmítla, protože již beru atb 14 dní, ted začínám 3.týden, takže mám za týden zavolat a uvidí se, zda to pomohlo.
Májja 33456
14.1.2014 18:58:59
T. rypat klidne muzes, jeste pred tydnem mi rekli primo na plicnim,ze cerny kasel nemam. Zvrat nastal vcera.
withep 93862
14.1.2014 9:16:49
Vlad, opravdu nezanechává prodělání černého kašle trvalou imunitu? Je fakt, že očkování v dětském věku nechrání na věky, ale myslela jsem, že prodělání nemoci jo. Manželova teta prodělala černý kašel před Vánoci, a v létě očekává narození vnoučete. Myslíš, že by i u ní mělo smysl očkování? Nebo v létě ještě imunitu bude mít?
Lída+2 28136
14.1.2014 8:59:15
syn byl dneska na dalším odběru kvůli černýmu kašli, taky vůbec nikoho nezajímá, že chodí mezi lidi už skoro 2měsíce....

já ho nechala doma , když bysla rodinná oslava, prootže jsem nechtěla nakazit miminka.....a starší lidi z široké rodiny...

Do školy normálně chodí....nechce zameškat,ale už a tom je lépe než zezačátku to zase jo..:-)
Kreaty 128225
14.1.2014 7:40:11
Májo, ono je to asi tak, že když to nebudeš léčit vůbec, tak je to skoro stejné jako když to léčit budeš. Atb. máš a úlevové léky taky. Nejvíc tě stejně vyléčí klid a vlastní imunita tvého organismu. Pro zdravého dospělého člověka není černý kašel ohrožující, i když samozřejmě je to hrozně nepříjmený. Dodržuj zásady jako při každé jiné infekční nemoci a nejhorší už míš za sebou, teď doufej, že to nechytly děti.
[<<Předchozích 1140] Názory 11411150 z 6755  [Dalších 5605 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.