Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Martina | 1078 |
|
|
25.12.2013 14:38:59
Už pět týdnů kašlu. Začalo to desetidenní teplotou a kašlem. Myslela jsem, že mám chřipku. Doktor mi předepsal Cefzil. Účinek žádný. Následně jsem vyfasovala další dvoje ATB, opět bezvýsledně, naopak se kašel začal zhoršovat. Doktor mi řekl, že mám alergii. Potom začala kašlat i dcera a šli jsme k dětské doktorce. Ta mi po vypovězení průběhu nemoci diagnostikovala černý kašel a dceři i mě předepsala Klacid. U dcery zabral, u mě už ne. Momentálně se potýkám se záchvaty něoolikrát denně, lechtá mě v krku a co je nejhorší, mám namožené svaly a při každém zakašlání jako by mi mezi žebra na pravé straně někdo vrážel nůž. Už je to nesnesitelné a psychicky mě to deptá
Poradíte někdo, jak si ulevit a nejlépe to přestát. Když si představím, že mě to čeká ještě několik týdnů, radši bych si šla hodit mašli. |
| .kili. | 125672 |
|
16.12.2013 7:53:58
- "většina alergologů moc s léčbou neotálí a nasazují léčbu i preventivní vůči astmatu."
tak to věru nevím a neřekl bych. Preventivní léčba - divný termín. Pokud splňuje kriteria asthmatu, je zahájena terapie. Pokud nesplňuje, není terapie (pro asthma) indikována. - "Několik detailů mi přijde podivných - odmítnutí Xyzalu " tak divná je především indikace pro diagnosu asthma. Ale možná to užívá z jiného důvodu (např. alergická rýma nebo kopřivka). |
| 1kulička | 119729 |
|
|
15.12.2013 22:44:19
Gratuluju, měli jste teda neuvěřitelnou smůlu, většina alergologů moc s léčbou neotálí a nasazují léčbu i preventivní vůči astmatu. Několik detailů mi přijde podivných - odmítnutí Xyzalu - běžné je, že když nevyhovuje jeden lék, zkusí se jiný, se stejným účinkem - zrovna u antihistaminik to funguje dost dobře - já třeba bez xyzalu (jakéhokoli generika) nemůžu existovat,ale jiná antihistaminika na mě nepůsobí. Manžel bere zas jen Claritin, Xyzal ho uspává (mě ne).
Inhalátor - to je dost nespecifické - buď má kortikoidy, nebo nějakou látku, působící na uvolnění průdušek - nebo oboje. Kortikoidy léčí zánět a k opakovaným infekcím už nedochází, protože sliznice není předrážděná. Nicméně dlouhodobé užívání kortikoidů (byť lokálně) asi také není řešení. Snad už máte dobrého doktora a povede vás správně. Já píšu jen ze své zkušenosti. Dcera má astma od 2.5 let a kortikoidy dostala po druhém záchvatu, pak jí je zase vysadily, jiný zase nasadil (oni se dři střídali v jendom místě), nakonec jsem zůstala u toho o je vysazoval, protože ten nám psal lepší léčbu bez ohledu na její cenu - tehdy minisingulaire. Dceři pomáhali kortikoidy dobře, po půl rce přešly záchvaty, ale z více zdrojů nám to nebylo doporučeno kvůli možným vedlejším účinkům. Teď je dceři 9 a průdušky se jí stahujou při infekci, není to už moc často, ale i tak to potrápí. Ale už to není každých 14 dní, jak to bývalo - zlepšilo se to, když obě děti opoustily školku. |
| .kili. | 125672 |
|
15.12.2013 20:36:58
" Všichni mi vysvětlovali to samé "
nemám tušení o zdravotních potížích Vašeho syna, takže ani netuším, co Vám a proč vysvětlovali. Nicméně, jak jsem i dříve zmínil, je tu od roku 2008 PRACTALL consensus, v něm najdete vše, co se o asthmatu v dětském věku ví, včetně terapie. Zkuste nahlédnout, je to možná přístupné i bez přihlášení heslem. http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1398-9995.2007.01586.x/pdf |
| .kili. | 125672 |
|
15.12.2013 20:28:24
" Je neuvěřitelné, že jsi odborníkem na všechny choroby. "
já jsem se nikde ani nezmínil ani jsem nikde nijak nenaznačil, že jsem oborníkem na nějaké, natož na všechny choroby. |
| fisperanda | 60761 |
|
|
15.12.2013 20:28:12
Děkuji
![]() |
| Ces |
| • |
15.12.2013 19:22:34
Obešla jsem se synem několik alergologů, skončila nakonec ve Střešovické nemocnici. Všichni mi vysvětlovali to samé - když bude brát pravidelně léky, je šance, že alergie pominou a nepřerostou v astma. Je mu teď 10 let a je v absolutním pořádku.
Mimochodem kili - jakou máš specializaci? Je neuvěřitelné, že jsi odborníkem na všechny choroby. |
| .kili. | 125672 |
|
15.12.2013 16:16:12
"Příště před reakcí zkuste přečíst příspěvek celý"
jednak je jen na mně zda a co přečtu, jednak jsem celý Váš příspěvek přeřetl, no a konečně je jen na mně co zvolím jako hodné mé reakce. Ta tentokrát byla míněna i podána v obecné rovině. |
| Daem | 134971 |
|
|
15.12.2013 14:27:09
Neodmitala,protoze ona se dusila a ja musela urychlene resit, nastesti doktor je skvely a nasadil skvelou lecbu,ktera okamzite zabrala.
Mame rozumneho doktora a je uplne v pohode. |
| Daem | 134971 |
|
|
15.12.2013 14:25:46
My dostali inhalator, ktery byl vedle postele, a 3 az 4 dny dychala, byla doma a nastesti to pomaha,. dycha Ventolin a Budicort.
Ted ma 7let a mela jen jendou,musim zaklepat,dekuju. |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.