Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Pole levandulové | 23006 |
|
|
28.8.2013 21:13:06
Presne, jak pise Suplik - u viru to CRP neni tak vysoke jako u bakterialnich infekci.
Jeste by si mohla poridit podobne vysetreni na streptokoky, to je taky dobry, protoze u nas ve skolce casto byva spalova angina, tak je taky dobre, kdyz se to zachyti vcas. Vysetreni probiha stejne, tj krev z prstu a vysledek mame hned. |
| 00 | 130816 |
|
28.8.2013 21:08:15
Závidím vám oběma vaše dr. Naše má crp v ordinaci a nepoužívá ho. Rovnou píše ATB.
![]() |
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
28.8.2013 20:58:30
Šuplíku, jsem začátečník. Ale dočetla jsem se, že do 6–8 včetně je člověk zdravej (ona má 5), virus začíná tak 7–9. Tak mě to mate
![]() |
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
28.8.2013 20:49:23
Pole, díky. Přesně takhle si to představuju a doufám, že tahle zima bude menší nápor na nervy.
Vrtá mi ale hlavou ten nepoměr mezi "skoro-zápalem plic" a CRP 5. |
| Pole levandulové | 23006 |
|
|
28.8.2013 20:41:43
Veveru, brala bych to jako pomocne vysetreni a ridila se i zdravym rozumem k tomu. Nase pediatra ma CRP uz od doby, kdy jsem k ni zacali chodit, tj vic nez 8 let a hodnekrat nas to uchranilo od zbytecnych ATB, ale bere to jako prvni ukazatel, ne jako jedine vysetreni. Minule dokonce nejdriv synovi nabrala krev a poslala do laborky, kde mu delali i to CRP a druhy den, uz s vysledky, mu to CRP udelala jeste znova. Vratil se z tabora s horeckami a krom toho mu nic nebylo. Prvni den mel to CRP vysoke, druhy den uz o dost nizsi, takze ATB nedala a opravdu se z toho dostal pak sam.
|
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
28.8.2013 20:37:09
Jo, na zabití, ale jsou moji. Tak co
![]() |
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
28.8.2013 19:54:06
Mám nového koníčka, jsem nadšená z CRP, které si opatřila naše pediatra. Dnes ho zkoušela na mých kašlajících dětech, vypadalo to, že máme radost obě
![]() Jaká jsou pozitiva, vím, proto se, ostatně, raduju. Ale ráda bych se od zkušených dozvěděla, nakolik se lze na výsledek spolehnout, co všechno se z něj dá odhadnout, jaké to má mouchy a limity. Třeba zde u mládežnic: zhruba 10–12 dní ohavně kašlou, klasická začínající bronchitida či náběh na ni, tentokrát bez rýmy, dokonce spí se zavřenou pusou a nechrápou. Po dohodě s dr. jsem to zkusila vybojovat bez ATB. Použila jsem kombinaci babských receptů (čaj, med, vývary, ovoce, VapoRub zakrytej papírem...) a ofiko symptomatické léčby (mucolytika, aerius - Evženie má dlouhodobě, vitamín C), pohoda, klídek, žádnej stres. Jenže se nezlepšilo VŮBEC NIC. Minulý týden jedna dr. bronchitidu slyšela, druhá ne. Dnes už ji slyšely obě. Šerednou. Na RTG však absolutně nic. Experimentální CRP ukázal u jedné 5, u druhé 10. Vzájemně jsme si s dr. pogratulovaly a rozešly se bez ATB. Dostala jsem další týden, buď to virus vzdá, nebo nasedne mikrob. Děti až na píchání do prstu spokojené, hrají si na viry a mikroby. Doma jsem schytala od našich kapky "každej ví, že CRP je nepřesný a nedá se na něj spolehnout", avšak dostalo se mi i uznání, že jedeme dál bez ATB. Právě jsem se dočetla, že CRP neukáže mycoplasmu ani chlamydie (a my jsme už mycoplasmu měli...). Podle výsledku CRP by mládežnice, která měla 5, měla být vlastně zdravá, což nejen není, ale dr. zvažovala i zápal plic. Tak v čem je, kruci, háček? |
| .kili. | 125672 |
|
3.8.2013 19:54:06
" medicína neuznává psychogenní kašel"
jistě že je to diagnosa medicínou stabnovená, řekl bych, že většina z těch kašlů pozná se od dbveří. |
| Binturongg | 104880 |
|
|
3.8.2013 15:58:20
Kdes přišla na to, že medicína neuznává psychogenní kašel, probůh?
Je to projev neurózy nebo citové lability, jako každý jiný ![]() Řešit to lze, ale ne Stoptussinem. Zkusila bych mamince navrhnout, aby chlapečkovi podávala placebo... |
| Dana |
| • |
31.7.2013 19:15:59
Já nevím, ale kdyby mě někdo nutil sportovat nebo dělat podobné věci, když mi není dobře (což mu dost možná není), taky budu ve stresu, a to hodně :-( zkuste si to představit.
|
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.